Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Моите имаат пари не се за жалење но кога би имал свои пари би си купила многу облека козметика се..
    и би изградила затворен базен во нашата ќука отворен несакам бидејќи ќе го користиш само преку лето :D 8)

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Знам оти, пред 1 година кога го мислев истово, си реков... ќе им ги оставам на моите - што сакаат нека прават...нешто у тој стил, годинава би им оставила делченце. Другото ќе го искористам да исчезнам и сменам идентитет.... :bandit:

3. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Ќе ги донирам сите пари за луѓето и децата во Африка... Многу ми е жал за тие луѓе!... ;( ;( ;(

На girl.9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. whit3.cat91

whit3.cat91 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Би му купила кола на мајками - само та нема кола и нема возачка и да положи , би му дала пари на сестрами да се школова негде странство кај шо сака та, би вложила во бизнисот на таткоми , а за мене хеее.. лесно прајме едно 3 собно станче цакано кола имам.. ама од уште едно џипчиште нема да ми се слоши хммм .. другото на банка :D https://www.youtube.com/watch?v=NFyvsFlUqos .. И една огромна свадба некогаш ко ке се мажам... Ако се мажам хихихих :devil:

5. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.759
    Кога би имала огромна* сума на пари би си изнакупувала секакви парчиња облека, чизми, шминки, благо - торти, колачи, лижавчиња ( се што постои на светов, а е вкусно благо )...

Дел од парите би донирала, а со останатиот дел ќе си купам стан за мене, посебна куќа за моите и една викендичка далеку од градот, две коли...

Паа мислам дека е време да се разбудам, нели ??? :lol:

6. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    би си ги задоволила своите потреби, a останатиот дел би го донирала за деца без родители, социјално загрозени семејства... :)

7. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Ќе си купам облека, шминки и професионален апарат
    Останатите би ги дала за хуманитарни цели- заклучив какво им е на децата без родители или пак на загрозените семејства после големите посети и тоа ме потикна да размислувам постојано за нив и да собирам пари по домовите за нив

8. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Би им ги дала на оние на кои што им требаат повеќе од мене.

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Прво би се отарасила од кредитов, после ќе се осигурам дека никому не должам ништо...после, главно ќе отидат на уште едно парче недвижен имот, патување по светот и то...

A да, дел од парите би ставила во банка да ми иде камата секој месец...да почувствувам малце и на моја кожа како тоа изгледа. :evil:

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ќе ги вложам во нешто што сигурно и долгорочно ќе ми носи приходи. Некои акции или нешто. Убаво ќе се консултирам со некој што се разбира од тоа. :D А,после кога многу ќе ми се умножат парите ,ќе го прошетам заедно со најблиските секое ќоше на светот. :)

11. hellokitty2girls

hellokitty2girls Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Кога би имала голема сума на пари, повеќето би ги искористила за зголемување на гардеробата, а останатото би го дала во хуманитарни цели :D

На BlackPiano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Би си купила куќа, лаптоп, кола ....

13. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Би отишла на некое топло место,би си се почастила еден коктел,ќе се сунчам цел ден на плажа и би уживала...

14. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Mmmmm bi otisla Bora Bora :P

15. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Зависи за колкава сума се работи. Пред се би си го обезбедила најдобро образование за мене и брат ми. Една црвена скромна кола. Би им оставила пари на моите тука во Македонија и би заминала од тука, а потоа би си ги повлекла и нив. А секако доколку се работи за уште поголема сума, би шетала и би направила фондација каде што би се собирале средста за деца со посебни потреби.

16. xo.xo.gossip.girl

xo.xo.gossip.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Јас ако би имала голема сума на пари прво би купила еден голем стан за ние таму да си живееме скрос пренајубаво средена, една голема куќа со базен и се најубаво и најмодерно во неа, 2 стана, еден за мене и еден за сестра ми кои сега за сега би ги издавале, 4 коли за сите по една ама најмодерни, после би направила и еден овоштарник со секакви дрвца во него и таму со голема куќа уште една ама да биде во друг град и малку на повисоко место со многу зеленило, сакам да има и многу животни како и коњи за да си се шеткам со нив. После може и една куќа во Охрид. Исто и сите блиски би им купила коли и куќи, и би се шетале насекаде во светот. Ќе си купам најјјјјјјјубава гардероба, шминки и се друго ама би си зела и една шминкерка која цело време ќе ме шминка и дотерува затоа што мене многу ме мрзи тоа да го правам (иако никогаш од дома не излегувам недотерана), а и една чистачка добро би ми дошла. Штом кога би имала голема сума на пари би донирала нешто ама нз за што. Друго незнам што би можела да направам со пари... :(

А и најважното би си отворила една голема фирма и таму сите би си работеле

17. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Би си го купила I-phone-от што го сонувам со месеци :inlove:

18. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    Пасошот во рака и пат околу светот!!

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    23.642
    Па би го прошетала светот.

20. Bella2

Bella2 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Дел од парите за одмор на некој егзотични места во луксузни хотели може Хаваи или Островот Бора Бора а остатокот а мозе и поголем дел ако имам можност еден добар шопинг :)