Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Моите имаат пари не се за жалење но кога би имал свои пари би си купила многу облека козметика се..
    и би изградила затворен базен во нашата ќука отворен несакам бидејќи ќе го користиш само преку лето :D 8)

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Знам оти, пред 1 година кога го мислев истово, си реков... ќе им ги оставам на моите - што сакаат нека прават...нешто у тој стил, годинава би им оставила делченце. Другото ќе го искористам да исчезнам и сменам идентитет.... :bandit:

3. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Ќе ги донирам сите пари за луѓето и децата во Африка... Многу ми е жал за тие луѓе!... ;( ;( ;(

На girl.9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. whit3.cat91

whit3.cat91 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    11
    Би му купила кола на мајками - само та нема кола и нема возачка и да положи , би му дала пари на сестрами да се школова негде странство кај шо сака та, би вложила во бизнисот на таткоми , а за мене хеее.. лесно прајме едно 3 собно станче цакано кола имам.. ама од уште едно џипчиште нема да ми се слоши хммм .. другото на банка :D https://www.youtube.com/watch?v=NFyvsFlUqos .. И една огромна свадба некогаш ко ке се мажам... Ако се мажам хихихих :devil:

5. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.601
    Кога би имала огромна* сума на пари би си изнакупувала секакви парчиња облека, чизми, шминки, благо - торти, колачи, лижавчиња ( се што постои на светов, а е вкусно благо )...

Дел од парите би донирала, а со останатиот дел ќе си купам стан за мене, посебна куќа за моите и една викендичка далеку од градот, две коли...

Паа мислам дека е време да се разбудам, нели ??? :lol:

6. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    би си ги задоволила своите потреби, a останатиот дел би го донирала за деца без родители, социјално загрозени семејства... :)

7. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Ќе си купам облека, шминки и професионален апарат
    Останатите би ги дала за хуманитарни цели- заклучив какво им е на децата без родители или пак на загрозените семејства после големите посети и тоа ме потикна да размислувам постојано за нив и да собирам пари по домовите за нив

8. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Би им ги дала на оние на кои што им требаат повеќе од мене.

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Прво би се отарасила од кредитов, после ќе се осигурам дека никому не должам ништо...после, главно ќе отидат на уште едно парче недвижен имот, патување по светот и то...

A да, дел од парите би ставила во банка да ми иде камата секој месец...да почувствувам малце и на моја кожа како тоа изгледа. :evil:

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ќе ги вложам во нешто што сигурно и долгорочно ќе ми носи приходи. Некои акции или нешто. Убаво ќе се консултирам со некој што се разбира од тоа. :D А,после кога многу ќе ми се умножат парите ,ќе го прошетам заедно со најблиските секое ќоше на светот. :)

11. hellokitty2girls

hellokitty2girls Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Кога би имала голема сума на пари, повеќето би ги искористила за зголемување на гардеробата, а останатото би го дала во хуманитарни цели :D

На BlackPiano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Би си купила куќа, лаптоп, кола ....

13. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Би отишла на некое топло место,би си се почастила еден коктел,ќе се сунчам цел ден на плажа и би уживала...

14. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Mmmmm bi otisla Bora Bora :P

15. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Зависи за колкава сума се работи. Пред се би си го обезбедила најдобро образование за мене и брат ми. Една црвена скромна кола. Би им оставила пари на моите тука во Македонија и би заминала од тука, а потоа би си ги повлекла и нив. А секако доколку се работи за уште поголема сума, би шетала и би направила фондација каде што би се собирале средста за деца со посебни потреби.

16. xo.xo.gossip.girl

xo.xo.gossip.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Јас ако би имала голема сума на пари прво би купила еден голем стан за ние таму да си живееме скрос пренајубаво средена, една голема куќа со базен и се најубаво и најмодерно во неа, 2 стана, еден за мене и еден за сестра ми кои сега за сега би ги издавале, 4 коли за сите по една ама најмодерни, после би направила и еден овоштарник со секакви дрвца во него и таму со голема куќа уште една ама да биде во друг град и малку на повисоко место со многу зеленило, сакам да има и многу животни како и коњи за да си се шеткам со нив. После може и една куќа во Охрид. Исто и сите блиски би им купила коли и куќи, и би се шетале насекаде во светот. Ќе си купам најјјјјјјјубава гардероба, шминки и се друго ама би си зела и една шминкерка која цело време ќе ме шминка и дотерува затоа што мене многу ме мрзи тоа да го правам (иако никогаш од дома не излегувам недотерана), а и една чистачка добро би ми дошла. Штом кога би имала голема сума на пари би донирала нешто ама нз за што. Друго незнам што би можела да направам со пари... :(

А и најважното би си отворила една голема фирма и таму сите би си работеле

17. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Би си го купила I-phone-от што го сонувам со месеци :inlove:

18. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    Пасошот во рака и пат околу светот!!

19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Па би го прошетала светот.

20. Bella2

Bella2 Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Дел од парите за одмор на некој егзотични места во луксузни хотели може Хаваи или Островот Бора Бора а остатокот а мозе и поголем дел ако имам можност еден добар шопинг :)