Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by ozbilnazena, May 12, 2010.

1. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Би го прошетала светот... Би отишла на тримесечен одмор на Алјаска.... Би објавила неколку книги (мои лични макотрпни дела).... Би го запознала мојот идол.... Со борд би поминала низ бермудскиот триаголник.... Би плаќала професор да ме научи на пливам.... :$ И само тоа... скромно. :D

2. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Би купила некоја кукучка на мирно место за да живееме заедно со саканиот , и некое дуканче нешто како да има за живот . :)

3. Anisijaf

Anisijaf Активен член

Прво да ги имам,лесно е после :D :D :D инаку ако би имала голема сума на пари би отишла во Калифорнија да живеам,би платила работници да ми прават секој миг чоколада и сладодел,би си купила едно 100-на пар чевли(штикли,балетанки,сандали),2 Ејпл смартфони,2 Ејпл лаптопи,многу,многуууу(речиси цела соба) шминки,сјаеви,лакови за нокти,мн. скапи фустани и сукњи ... :wasntme: :wasntme:

4. TeaB

TeaB Популарен член

Како прво би ги купила омилените книги од Матица бидејќи има ненормален попуст, потоа би си купила лаптоп и на крај во зависност од колку пари имам би отишла на далечно патување по можност Алјаска :)

5. vitomir

vitomir Нов член

Сега зависи од сумата,ако е да речеме милион евра ке си отворам бизнис,и другите за ситни и убави задоволства. :)

6. Vladus

Vladus Истакнат член

Зависи од сумата :)

7. Cake.pops

Cake.pops Истакнат член

Би го прошетала светот :inlove:

8. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Би отворила азил за беспомошни животни со најдобри можни услови ,и би била сопственичка на морски ресторан живеејки во близина во една не многу луксузна куќичка со посвоен син од Зимбабве .
    И би си купила уште еден стан во Ландн :)

9. Greeen

Greeen Истакнат член

Би си го средила животот,ќе си дозволам се што сега не можам.И ќе одам до Франција :)

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Баш вчера од незнам каде уз возење ми текна што би правела ако добијам некое бинго или лото (кое и не го играм воопшто, ама ок :D )
    Сумата ќе ја поделам на 2 дела, еден за мене, еден за донации.
    Од оној што ќе е за мене незнам што би направила, можеби би си зела стан во Солун, и обновила возен ред на домашните.
    А оној втор дел од премијата, би го поделила и тој на два дела, едниот ќе оди во некоја болница, другиот во некој дом за деца.
    И со делче од мојот дел, ќе изнакупам храна и облека за бездомници кои често ги среќавам по улици за жал...

Ете така ќе ја распределам големата сума.

11. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

како повеќето што сте пишале пола ќе дадам на донации а пола за мене, ќе шетам низ Германија.. :D ќе му купам кола на брат ми и на татко ми ќе и дадам пари на мајка ми да си купува што сака,на кучето мое ќе му купувам од најскапата храна....како кралица ке ја третирам...а парите што ќе останатќе ги чувам за кога ќе завршам ако не најдам добро платена работа ќе си отворам своја фирма,а ако најдма ќе ги чувам априте за црни днеови :D :rofl: :rofl:

12. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

буквално се што ќе ми падне на ум :D

13. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Мн.често будна сонувам за тоа да имам гоооолема сума на пари. Така да веќе имам испланирано што би направила со нив.
    Епа вака... Најпрвото нешто што би го сторила е го факам татко ми за рака, го водам у банка и му го покривам кредитот, затоа што знам дека е задолжен за да мене ми овозможи ама баш се. Со др. пари заедно со сестра ми ќе одиме на еден голем шопинг. Дел од парите ќе ги ставам на сметка во банка, да ми се најдат тогаш кога повторно ќе немам :D Ќе инвестирам во нешто сигурно па макар тоа да е една мала фирмичка која како и да е ќе ми носи некои приходи... и секако ќе си купам една количка... ќе ги почестам најблиските со најскапи пијалоци и најскапа храна...

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Ќе си изнакупам станови, и сите под кирија ќе ги дадам и цел живот нема да работам, ќе си живеам од кирија :devil: И пак стално ќе си имам пари за шопинг за мене и сите што си ги сакам :inlove:

jjoovvaannaa and ang246 like this.
  15. ang246

ang246 Истакнат член

хаха паметна работа :D

Spidy likes this.
  16. alekce83

alekce83 Популарен член

Прва работа што ќе ја направам, ќе си купам огромен плакар, во стилот на Кери Бредшои и ќе го наполнам да крца, а втора работа ќе го посетам секое место на земјината топка.Обожавам да патувам :inlove:

17. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Искрено, без препичување, мал дел би оставила за себе, со остатокот (70-80%) би ги нахранила гладните и би им помогнала на болните. Му завидувам на Бил Гејтс на одлуката да голем дел од својот приход го донира во добротворни цели. Се надевам и јас ќе дочекам таков ден! :)

18. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Би го нправила најголемиот дом за бездомници(животни).... Мммм ги обозавам :inlove: ;)

19. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

20. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

ИЗЧЕЗНУВАМ ОД МОЈОТ ГРАД...и ќе отидам некаде каде што ке ми биде помирно и нема да бидам опкружена со толку многу ИДИОТИ,само ке си бидам со најблиските и оние кој најмногу ги сакам :))))