Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Би го прошетала светот... Би отишла на тримесечен одмор на Алјаска.... Би објавила неколку книги (мои лични макотрпни дела).... Би го запознала мојот идол.... Со борд би поминала низ бермудскиот триаголник.... Би плаќала професор да ме научи на пливам.... :$ И само тоа... скромно. :D

2. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Би купила некоја кукучка на мирно место за да живееме заедно со саканиот , и некое дуканче нешто како да има за живот . :)

3. Anisijaf

Anisijaf Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    15
    Прво да ги имам,лесно е после :D :D :D инаку ако би имала голема сума на пари би отишла во Калифорнија да живеам,би платила работници да ми прават секој миг чоколада и сладодел,би си купила едно 100-на пар чевли(штикли,балетанки,сандали),2 Ејпл смартфони,2 Ејпл лаптопи,многу,многуууу(речиси цела соба) шминки,сјаеви,лакови за нокти,мн. скапи фустани и сукњи ... :wasntme: :wasntme:

4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Како прво би ги купила омилените книги од Матица бидејќи има ненормален попуст, потоа би си купила лаптоп и на крај во зависност од колку пари имам би отишла на далечно патување по можност Алјаска :)

5. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сега зависи од сумата,ако е да речеме милион евра ке си отворам бизнис,и другите за ситни и убави задоволства. :)

6. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    120
    Зависи од сумата :)

7. Cake.pops

Cake.pops Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    24
    Би го прошетала светот :inlove:

8. Nefertitii

Nefertitii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Би отворила азил за беспомошни животни со најдобри можни услови ,и би била сопственичка на морски ресторан живеејки во близина во една не многу луксузна куќичка со посвоен син од Зимбабве .
    И би си купила уште еден стан во Ландн :)

9. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Би си го средила животот,ќе си дозволам се што сега не можам.И ќе одам до Франција :)

10. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Баш вчера од незнам каде уз возење ми текна што би правела ако добијам некое бинго или лото (кое и не го играм воопшто, ама ок :D )
    Сумата ќе ја поделам на 2 дела, еден за мене, еден за донации.
    Од оној што ќе е за мене незнам што би направила, можеби би си зела стан во Солун, и обновила возен ред на домашните.
    А оној втор дел од премијата, би го поделила и тој на два дела, едниот ќе оди во некоја болница, другиот во некој дом за деца.
    И со делче од мојот дел, ќе изнакупам храна и облека за бездомници кои често ги среќавам по улици за жал...

Ете така ќе ја распределам големата сума.

11. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    како повеќето што сте пишале пола ќе дадам на донации а пола за мене, ќе шетам низ Германија.. :D ќе му купам кола на брат ми и на татко ми ќе и дадам пари на мајка ми да си купува што сака,на кучето мое ќе му купувам од најскапата храна....како кралица ке ја третирам...а парите што ќе останатќе ги чувам за кога ќе завршам ако не најдам добро платена работа ќе си отворам своја фирма,а ако најдма ќе ги чувам априте за црни днеови :D :rofl: :rofl:

12. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    буквално се што ќе ми падне на ум :D

13. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Мн.често будна сонувам за тоа да имам гоооолема сума на пари. Така да веќе имам испланирано што би направила со нив.
    Епа вака... Најпрвото нешто што би го сторила е го факам татко ми за рака, го водам у банка и му го покривам кредитот, затоа што знам дека е задолжен за да мене ми овозможи ама баш се. Со др. пари заедно со сестра ми ќе одиме на еден голем шопинг. Дел од парите ќе ги ставам на сметка во банка, да ми се најдат тогаш кога повторно ќе немам :D Ќе инвестирам во нешто сигурно па макар тоа да е една мала фирмичка која како и да е ќе ми носи некои приходи... и секако ќе си купам една количка... ќе ги почестам најблиските со најскапи пијалоци и најскапа храна...

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    13.538
    Ќе си изнакупам станови, и сите под кирија ќе ги дадам и цел живот нема да работам, ќе си живеам од кирија :devil: И пак стално ќе си имам пари за шопинг за мене и сите што си ги сакам :inlove:

На jjoovvaannaa и ang246 им се допаѓа ова.
  15. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

хаха паметна работа :D

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Прва работа што ќе ја направам, ќе си купам огромен плакар, во стилот на Кери Бредшои и ќе го наполнам да крца, а втора работа ќе го посетам секое место на земјината топка.Обожавам да патувам :inlove:

17. MorganMonroe

MorganMonroe Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    42
    Искрено, без препичување, мал дел би оставила за себе, со остатокот (70-80%) би ги нахранила гладните и би им помогнала на болните. Му завидувам на Бил Гејтс на одлуката да голем дел од својот приход го донира во добротворни цели. Се надевам и јас ќе дочекам таков ден! :)

18. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Би го нправила најголемиот дом за бездомници(животни).... Мммм ги обозавам :inlove: ;)

19. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
  20. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    ИЗЧЕЗНУВАМ ОД МОЈОТ ГРАД...и ќе отидам некаде каде што ке ми биде помирно и нема да бидам опкружена со толку многу ИДИОТИ,само ке си бидам со најблиските и оние кој најмногу ги сакам :))))