Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Ќе пaтувaм, ќе oтидaм нa местaтa зa кoи сoнувaм дa ги пoсетaм...

На Love...music му/ѝ се допаѓа ова.
  2. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Би ги потрошила на патување до последна паричка.8)

3. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Би изгрaдилa некoјa устaнoвa,кaде би ги прибрaлa сите живoтни и би ги згрижилa тaму!
    Зa вo иднинa дa немa пo улиците ниту еднo живoтнo,нa кoе би му нaштетилa чoвечкa рaкa!!

На cooll и Love...music им се допаѓа ова.
  4. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Ke si napravam plasticna operacija na dve mesto koi mi se rak rana cel zivot,ke si iznakupam eden kup alista,stan i ubava kola i ke uzivam vo zivotot.

5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Кога ќе сфатиш на колку луге им треба помош веднаш ќе се отажеш од таа идеја.
    Јас прво би се погрижила за себе да си обезбедам подобри услови за живот и пред се одржлив бизнис т.е бизнис од кој ќе може да заработувам. Свесна сум дека ако само вадиш од ќесето колку и да е тоа длабоко еден ден ќе се потроши.
    Што се однесува до хуманоста мислам дека најдобра помош за оние што немаат а се физички здрави е да им понудиш работа а не да им дадеш ќеш. Ако имаш одржлив бизнис и запослиш 10 души ти не само моментално туку им помагаш за подолг период. Втора работа е што на тој начин не им дозволуваш на лугето да ги расипе парата, релно ако тие знаеле да баратаат со пари не би дошле на тоа дереџе.

На crimson и rustiko им се допаѓа ова.
  6. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Се согласувам за лугето кои се физички здрави дека не им треба милост туку работа но за оние на кои тоа навистина најмногу им треба би било добро да им се помогне ( на пример лица болни од рак, хендикепирани лица, слепи , глуви...) сега секако дека не можеш цел свет да спасиш но колку што можеш.

На rustiko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Убаво е да се види млда особа со толкава хуманост во себе, дури и ништо да не направиш за тие луге во животот ти веќе всушност многу си направила со самото тоа што мислиш на нив. На тие луге(мислам на лугето со хендиќеп) многу им е побитно да бидат прифатени од останатите отколку самата финансиска помош. Денес лугето не се спремни да подарат ниту една насмевка или убав збор а камо ли нешто повеќе.
    Живееме во многу суров свет каде лугето те отфрат ако не се вклопуваш во тиа наметнати стандарди.
    Кога само една СМС порака дневно со глупава содржина би заштедиле и тие пари би ги ставиле во некоја каса и кога тоа би го направиле сите ние, многу луге би имале причина за насмевка или нова шанса да оздрават. А да не зборуаме колку пари фрламе на разно-разни глупости. Но лугето додека не ги заболи нив или некој ивен бизок не знаат колку многу мое да знаи 1 денар а камо ли многу повеќе кои секојдневно ги фрламе за разни гупости.

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ако не треба да бидам скромен:
    -BMW i8
    -Јахта
    -Забави
    -Жени

Ама боље да си бидам скромен, зошто после ќе станам како Дан Блазеријан. :devil::lol::lol:

9. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Баш ти фала а за другото во право си за жал од ден на ден светот се повеќе станува таков

10. Black_Mermaid

Black_Mermaid Нов член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Кога би имала голема сума на пари прво би и купила мотор на сестра ми(изгорена е по мотори:D)...и остатокот од парите одиме на некое патување со сестра ми и мајка ми...(hollest):rock:

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас сум изгорен за коли...:$:?::lol:

12. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Би го шетала светот едно 2-3 години, за тоа време би пишувала книги кои подоцна би ги издадила,би си отворила своја издавачка куќа,дом за миленичиња ќе се погрижам да се намали бројот на животни скитници, би се запишала на постдипломски за режисер, би им купила убава куќа на моите во Америка и на сестра ми во Италија, би им помогнала на сирачињата,болните и оние на кои им е потребна помош колку што можам повеќе. Би отишла на доделување на оскарите и сите оние останати вечери каде се собираат познатите за да ги запознаам одредени личности кои би сакала да ги познавам. И на крајот би си купила една убава но скромна куќа во Англија каде би си ја градела кариерата како писател,режисер итн. А и заборавив да напоменам би сакала во посебен одел во куќата каде што ќе живеам, да има како посебен дел за сирачиња (спални,купатила итн.) кои ќе живеат со мене и на кои лично би му посветила внимание но исто би вработила и некои луѓе кои би му помогнале да се образоваат.
    Полна сум со идеи и се надевам дел ќе успеам да си ги остварам (fingers)

13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Не знам точно што ќе направам ако имам преголема сума на пари ама знам што ќе направам веднаш штом би ги имал на сметка милијардите...

14. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    -Би идела на некоја голема журка.
    -Би го шетала целиот свет.

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Tomorrowland? :lol:^_^

16. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    ДА!!

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Прво ќе си покријам кредитите :lol: После пушти бригу, и тако даље :D

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ќе ти остане некое милионче за мене? :angel::$

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Би се рaздужилa нa бaнкaтa , би пoмoгнaлa нa некoе дете кoе му е пoтребнa пaричнa пoмoш и би си нaпрaвилa куќa мaлa , стoкменa и пoлнa сo љубoв зaеднo сo мoите дечињa и мaжулетo :l: и тoa вo селo :l:

20. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Ги планирам уште сега :lol:

На Marick14 му/ѝ се допаѓа ова.