Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by ozbilnazena, May 12, 2010.

1. mila1111

mila1111 Истакнат член

Ќе пaтувaм, ќе oтидaм нa местaтa зa кoи сoнувaм дa ги пoсетaм...

Love...music likes this.
  2. realGirl

realGirl Популарен член

Би ги потрошила на патување до последна паричка.8)

Love...music likes this.
  3. Abril

Abril Истакнат член

Би изгрaдилa некoјa устaнoвa,кaде би ги прибрaлa сите живoтни и би ги згрижилa тaму!
    Зa вo иднинa дa немa пo улиците ниту еднo живoтнo,нa кoе би му нaштетилa чoвечкa рaкa!!

cooll and Love...music like this.
  4. stilas7

stilas7 Популарен член

Ke si napravam plasticna operacija na dve mesto koi mi se rak rana cel zivot,ke si iznakupam eden kup alista,stan i ubava kola i ke uzivam vo zivotot.

Love...music likes this.
  5. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Кога ќе сфатиш на колку луге им треба помош веднаш ќе се отажеш од таа идеја.
    Јас прво би се погрижила за себе да си обезбедам подобри услови за живот и пред се одржлив бизнис т.е бизнис од кој ќе може да заработувам. Свесна сум дека ако само вадиш од ќесето колку и да е тоа длабоко еден ден ќе се потроши.
    Што се однесува до хуманоста мислам дека најдобра помош за оние што немаат а се физички здрави е да им понудиш работа а не да им дадеш ќеш. Ако имаш одржлив бизнис и запослиш 10 души ти не само моментално туку им помагаш за подолг период. Втора работа е што на тој начин не им дозволуваш на лугето да ги расипе парата, релно ако тие знаеле да баратаат со пари не би дошле на тоа дереџе.

crimson and rustiko like this.
  6. Love...music

Love...music Истакнат член

Се согласувам за лугето кои се физички здрави дека не им треба милост туку работа но за оние на кои тоа навистина најмногу им треба би било добро да им се помогне ( на пример лица болни од рак, хендикепирани лица, слепи , глуви...) сега секако дека не можеш цел свет да спасиш но колку што можеш.

rustiko likes this.
  7. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Убаво е да се види млда особа со толкава хуманост во себе, дури и ништо да не направиш за тие луге во животот ти веќе всушност многу си направила со самото тоа што мислиш на нив. На тие луге(мислам на лугето со хендиќеп) многу им е побитно да бидат прифатени од останатите отколку самата финансиска помош. Денес лугето не се спремни да подарат ниту една насмевка или убав збор а камо ли нешто повеќе.
    Живееме во многу суров свет каде лугето те отфрат ако не се вклопуваш во тиа наметнати стандарди.
    Кога само една СМС порака дневно со глупава содржина би заштедиле и тие пари би ги ставиле во некоја каса и кога тоа би го направиле сите ние, многу луге би имале причина за насмевка или нова шанса да оздрават. А да не зборуаме колку пари фрламе на разно-разни глупости. Но лугето додека не ги заболи нив или некој ивен бизок не знаат колку многу мое да знаи 1 денар а камо ли многу повеќе кои секојдневно ги фрламе за разни гупости.

8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ако не треба да бидам скромен:
    -BMW i8
    -Јахта
    -Забави
    -Жени

Ама боље да си бидам скромен, зошто после ќе станам како Дан Блазеријан. :devil::lol::lol:

9. Love...music

Love...music Истакнат член

Баш ти фала а за другото во право си за жал од ден на ден светот се повеќе станува таков

10. Black_Mermaid

Black_Mermaid Нов член

Кога би имала голема сума на пари прво би и купила мотор на сестра ми(изгорена е по мотори:D)...и остатокот од парите одиме на некое патување со сестра ми и мајка ми...(hollest):rock:

11. Marick14

Marick14 Истакнат член

Јас сум изгорен за коли...:$:?::lol:

12. allaround

allaround Популарен член

Би го шетала светот едно 2-3 години, за тоа време би пишувала книги кои подоцна би ги издадила,би си отворила своја издавачка куќа,дом за миленичиња ќе се погрижам да се намали бројот на животни скитници, би се запишала на постдипломски за режисер, би им купила убава куќа на моите во Америка и на сестра ми во Италија, би им помогнала на сирачињата,болните и оние на кои им е потребна помош колку што можам повеќе. Би отишла на доделување на оскарите и сите оние останати вечери каде се собираат познатите за да ги запознаам одредени личности кои би сакала да ги познавам. И на крајот би си купила една убава но скромна куќа во Англија каде би си ја градела кариерата како писател,режисер итн. А и заборавив да напоменам би сакала во посебен одел во куќата каде што ќе живеам, да има како посебен дел за сирачиња (спални,купатила итн.) кои ќе живеат со мене и на кои лично би му посветила внимание но исто би вработила и некои луѓе кои би му помогнале да се образоваат.
    Полна сум со идеи и се надевам дел ќе успеам да си ги остварам (fingers)

13. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Не знам точно што ќе направам ако имам преголема сума на пари ама знам што ќе направам веднаш штом би ги имал на сметка милијардите...

14. erica

erica Популарен член

-Би идела на некоја голема журка.
    -Би го шетала целиот свет.

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Tomorrowland? :lol:^_^

16. erica

erica Популарен член

ДА!!

Marick14 likes this.
  17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Прво ќе си покријам кредитите :lol: После пушти бригу, и тако даље :D

18. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ќе ти остане некое милионче за мене? :angel::$

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Би се рaздужилa нa бaнкaтa , би пoмoгнaлa нa некoе дете кoе му е пoтребнa пaричнa пoмoш и би си нaпрaвилa куќa мaлa , стoкменa и пoлнa сo љубoв зaеднo сo мoите дечињa и мaжулетo :l: и тoa вo селo :l:

20. erica

erica Популарен член

Ги планирам уште сега :lol:

Marick14 likes this.