Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Штеди у касичка. Ќе ти бидам многу благодарен. За возврат немам ништо да ти дадам освен да ти кажам фала. :P

2. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Најпрво би си купила колема куќа по мој мерак уствари прво би ги почастила сите блиски со голема гозба па после куќа па ќе отидам некаде на одмор на пример на хаваите или слично да се релаксирам и да скоцкам се да направам планови како да ги вложам парите во што да направам некој бизнис за да не ги прокоцкам така парите после тоа ќе си купам кола ламборџини па ќе почнам со отварањето на бизнисот после тоа ќе дадам голема сума на пари на хуманитарни цели ќе гледам да дадам средства на што повеќе различни места дека е тоа потребно, после тоа ќе одам повторно на патување низ светот и ќе го живеам живото како што јас сакам по мои правила!! Ќе пробувам нови работи, авантуристични спортови и сл. ќе одам на концерти на славни личности па и на нешто класично зошто да не и планирам цел живот така да го поминам со што можеби со годините и ќе го проширам бизнисот и ќе заработувам многу поголема сума на пари и постојано ќе учествувам во разни хуманитарни акции.....

На martine му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cupcakeb

cupcakeb Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    121
    Најпрво би си купила себе си едно количе и со него ќе патував низ европските земји.После на авион и надвор од Европа.

На honest girl, eleeniiv и Love...music им се допаѓа ова.
  4. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Објаснуваат сликиве сами по себе. image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg image.jpeg

На Love...music и martine им се допаѓа ова.
  5. Shnolkicka kiki

Shnolkicka kiki Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    11
    Кoгa би имaлa пoвеќе пaри нaјпрвo би oделе сo дечкoтo нa некoе местo штo oдaмнa сме сaкaле дa гo пoсетиме a пoсле би си купилa се штo ми требa дa јa средaм куќaтa и :D

6. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Би си купила црвена кола

7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.151
    Допаѓања:
    50.529
    Би си средила се дома, некои работи коишто сега неможам да си ги дозволам ќе си ги купам, ќе го прошетам светот.

8. SURF

SURF Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    1.331
    Би си купил некој напуштен остров на Кариби или Полинезија и би живеел таму .

9. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    104
    Би си реновирала дома,би си купила кола и би го реновирала местото во кое што живеам.После ќе си изнакупам облека.Ќе си земам уште една куќа за мене.Па ќе си купам коњ голем кафеав со бело или црно бел,заедно со него и војничка облека/чизми и пушка,оружје..Би му помогнала на сиромашните и бездомниците со давање на прехрамбени производи,бидејќи ако му дадам пари ќе одат во кладилници ќе ги потрошат..така да....

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Јас ако би имала голема сума на пари пола би задржала за себе и би ги ставила во банка ,останатите би ги поделила на луѓе што немаат

11. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Би си изградила куќичка покрај езеро,или во некое запустено село.

12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.365
    Кога би имала голема сума на пари , прво ќе ги ставам во банка за да се дуплира , да речеме од 2 милиони € да станат 4 , потоа со половина од тие пари би изградила живеалишта ( згради , куќи , или хотели ) за луѓе кои се зафатени од елементарни непогоди , и за бездомници како и за деца без родители . Би се потрудила да им обезбедам еден , нормален живот , со кров над глава и се што им е неопходно . Ако остане нешто , повторно половина сума у банка за да нели се дуплира а онаа останатата половина би ја потрошила за себе и за моите деца . Не за да ги разгалам , би ги пратила во приватни училишта да си го пронајдат својот пат . И би си купила убаво количе и луксузно станче .

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jasminkabibibi

Jasminkabibibi Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2016
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    124
    Ubava ideja:) Sega brzo gledav film ,pljackaa banka i od site sto plackaa ostana samo eden i toa so kup pati:)
    Odese po pat i vo sekoe sandace stavase pari od vrekatavo koja gi nosese...taka bi napravila i jas,po slucaen izbor bi izraduvala sigurno mn ,namesto dosadni smetki da si najdat kupce pari:)

P.s.I bi si kupila soliden dom za mene i moite deca:)

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lana666

lana666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    55
    Би го прошетала светот.
    Ако остане нешто би живеела во скромна куќа во странство, би изнакупила книги колку што ми душа сака.

15. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.190
    Пола ќе ги вложам некаде, пола ќе ги потрошам на патувања, облека и сл.

16. Incule

Incule Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    297
    Би купила куќа скромна,немора да е голема

17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Кога би имала многу пари, прво керка ми ке ја обезбедам станбено. Потоа како што имам куп идеи би отворила фабрика за производство да речеме на мотори со сончев погон. Би ги запослила сите квалитетни а сиромашни, без врски, без партиска книшка, туку оние кои сакаат да заработат чесно а никој не им дава прилика.
    Што знам ете би работеле по 6 часа, би им давала кредити без камата. Би направила олеснителни околности за стекнување на кука, на пр населби.
    Би земала и деца од дом, би ги школувала и би ги вработила.

Не сум од оние хуманитарци што ке дадат пари и еве дале и мирно ке спијат. Не. Сакам да им помогнам вистински да имаат добар живот.

На eloves и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Дa имaм мнooooгу пaри првo би ги oбезбедилa синoвите зa вo иднинa , би нaпрaвилa убaвo мaлo скрoмнo куќиче , би oтвoрилa фризерскo кoзметички сaлoн .
    Имaм мнoooгу идеи штo би прaвелa сo тoлку мнoooгу пaри нo , тoa е сaмo фaнтaзијa :wasntme:

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.852
    А колку се тоа "голема сума на пари"?:?:
    Кога некој ќе ми рече вака, баш како голема ја гледам...

Би направила неколку boutique хотели низ МК, би си купила еден (посебен) хотел во Грција, на едно посебно местенце што ми е во срце..
    Би отворила уште неколку средни бизниси во МК ...

И така ќе вработам што е можно повеќе лица, без врски, без книшки, ќе ги обучам ..

Нека се врти парата...

Ова со раздавање пари како што прочитав на темава, никогаш не би го практикувала..
    Се водам од онаа - доколку сакаш да му помогнеш на човек, не му давај риби, туку научи го да лови:lol:

На AnastasiaWinter, crimson и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  20. dzeliii

dzeliii Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    442
    Би започнала свој бизнис, а после тоа:
    1. Би отишла на ШОПИНГ!!!
    2. Би си купила авионска карта и правец кај него
    3. Би си купила кола