Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.652
    -Би купила кола.
    -Би купила куќа.
    -Би патувала низ цел свет.
    -Би помогнала на сиромашните.

Едит:

Мислењето е променето од страна на модератор!
    [mod-kirilica:1lrjiqdg][/mod-kirilica:1lrjiqdg]

2. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Би донирала за децата без родители и за болните луѓе и дечиња кои секојдневно молат за помош, биим дала пари на мајка ми и сестра ми за да имаат и тие, би ја досредила нашата семејна куќа, па после кога поглавните работи ќе бидат завршени би отишла на патување низ светот

3. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Би донирала за болниците во Македонија, а останатото би го ставила во банка :D Ако таа сума на пари е доволно голема, месечната камата навистина ќе може да ми послужи :rofl:

4. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    нешто би донирала
    ќе си купам ферари :lol:
    ќе си купам куќа некоја долга и широка :D :D
    ќе се изнакупам брендирана облека :)
    а другото што ќе остане или во банка или ќе размислам :D :D

5. Iki.Olsen

Iki.Olsen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    115
    Прво и основно би завршила факс. Додека сум на факс ќе си купам кола и станче (нешто скромно)
    а дел од парите ќе ми седат у банка да се множат хаха, дел ќе им помогнам на моите со градењето на фирмата, Од кога ќе завршам (парите што ми биле у банка рипнале малку :), ќе си напраам свадба, ќе си купам огромен стан, ќе реновирам нешто дома, ќе ја редонвирам викедичката, ќе си купам Мини Морис, Ќе отворам бизнис и после тоа со парите нешто ќе одам на одмор со (читај:Тогашниот) маж. И се разбира би му претплатила на моите да се одморат некаде .. Заслужуваат

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Би ги инвестирала

7. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Ако е голема сума на пари, дефинитивно половина (можда и повеќе) би дала во хуманитарни цели, а со остатокот на моите би им купила некоја убава куќа или пак стан поблиску до центар. На брат ми би му купила кола, а за себе некое станче (мало ама слатко) и еденкуп облека, накит и чевли. И нормално мн подароци за најблиските и најсаканите :) Ех камо да имав толку пари, лесно е да се потрошат :D

8. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Би им организирала на моите шетанје долго низ светот, една или две години,би им купила нешто што сакаат. БИ си купила кола и мало станче, и би си продолќила да си работам и сите други би ги дала на болни дечиња.

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ќе си купам стан, ќе земам одмор од работа (не би се откажала од работата дури и кога не би ми требале пари) и ќе го шетам дечко ми... Ќе им помагам на стари лица, и на инвалиди, бидејки многу ми е жал за нив

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    И јас би го направила истото :clap:

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Првото нешто што секогаш ми доаѓа на памет кога би имала огромна сума на пари ми е да им обезбедам храна и дом на децата од Африка. И на сите сиромашни луѓе. Да гледам лица што сум ги усреќила на некој начин е преубава работа за мене, ми ја полни душата. Би давала пари во организации, би изградила фабрики во државава и би ги вработила сите тие што живеат на улица, и оние што имаат дом а сепак немаат ништо.
    Е сега доаѓам јас. :lol: Пошто сумата е огромна нели, остануваат уште мноооогу пари. Би си купила замок, онака да си одам на некое време таму да живеам, ќе си купам 100 тина фустани како тие од 18 век широките и ќе си уживам во убавините на дворецот. :lol:
    Сега малку во помодерното време. Би купила некоја преубава вила со базен, кола, и им плаќам на David Borenaz и James Marsters да имаaт секс со мене, онака убаво да ги искористам :lol:
    И трето, хм, ќе си уживам во убавиниве и другите пари ги заштедувам за децата и внуците :rofl:

12. Anggie

Anggie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    36
    Ке отворам фирма која ке се занимава со програмирање :)
    Доколку останат пари максимално ке се потрудам да ја разработам фирмата пошто тие пари еднаш ке ги нема па морам да вадам профит од некаде :D

13. Lina89

Lina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    37
    за мене би си купила куќа во која ќе живееме заедно со дечкоми, кола, неколку парчиња облека, на моите би и ја направила сегашната куќа уште поубава, на брат ми кола, на сите блиски подароци, ќе заборавев и ќе си отворам фирма за да вработам барем дел од невработените а и + тоа големата сума брзо ќе се потроши па потоа што ќе правам, и остатокот ќе го дадам во некои организации и на сиромашните

14. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Ќе инвестирам во акции, ако имам поголема сума на пари!
    Ќе си купам иселеничка виза :rofl: и ќе бегам надвор :rofl: Ќе го шетам светов!

На annnni му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sunshine93

sunshine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    37
    Би го прошетала светот :) Ако снемам од тоа барем знам дека животот ми бил интересен а и којзнае кого и што би сретнала 8)

16. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Прво една поголема куќа,па кола,па на шопинг :)
    После подароци на најблиските и за крај билети за Хаваи :D

17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Ако имам многу пари значи нема да ги донирам или дам по болнициве наши зошто тие донаците не ги користат за то шо е стварно потребно туку ги злоупотребват...Зато со тие пари би купила апарати за болниците, некои посовремени, подетални и би ги донирала така... И исто така од секогаш сум сакала да изградам живеалиште за животните бездомници низ градот... А со останатите пати би купила авионска компанија во Њу Јорк !!!!!! Мојот животен сон ♥

18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Би му купила на тато вила во Тахити, и тие среќно и мирно би си живееле со мама :)

19. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    најпрво што би направила би купила некоја вила со базенти и триста чуда,ламборџини и место во Дубаи... :) :)

Прикачени фајлови:

20. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    јас се предомислив кога би имала многу огромна сума на пари......би си купила кола ама не пасат повеќе не го сакам тој сега би си купила алфа...