Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Miah

Miah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    Прво би купила СЕ што сакам за мене !
    и другото што ќе остане ќе го донирам .

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Би извадила Бугарски пасош и би отишла да работам некаде каде што ќе ми даваат плата, а не милостина.

3. zapirka

zapirka Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Би извадила Бугарски пасош и би отишла да работам некаде каде што ќе ми даваат плата, а не милостина.
    Извини ама не си ми јасна!!!!!!
    Ти вели кога би имала голема сума на пари значи би бил богат ,зошто би ти било потребно бугарски пасош тогаш,извини нема логика тоа твоето :))

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Зависи колкава сума, не е наведено. За некој и тие пари се голема сума :) За мене доволно колку да си извадам Бугарски пасош и да ме снема за навек одовде.

5. MeLL

MeLL Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    85
    читајќи ги коментарите на другите форумџики видов колку сум себична.. кога го прочитав насловот на темата прво што помислив е едеен дооолг шопинг во најголемите трговски центри низ светот ни на крај памет не помислив да дадам нешто во донации :D само за мене си гледам баш сум себична :lol:

6. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Дел би вложила во одреден бизнис овде, од кој ќе печалам во иднина, а сите останати пари би ги потрошила на шетање низ цел свет. Секогаш сум велела, ако добијам многу пари сите ќе ги потрошам на патување низ светот, ама луксузно, со се што сакам да видам да купам, да се да прошетам.
    А изгледа и јас дека испаднав себична малку. Ми ги отворивте очите дел ќе дадам во хуманитарни акции :)

7. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Најпрво би си купила кука или стан, ќе одам 1 месец за тунис и другите пари ќе си ги ставам на книшка во банка

8. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Тоа е проблемот што кога ќе имам голема сума на пари нема да знаем на што да ги потрошим...Се сакам! Патување(Париз, Турција, Венеција, Азија...), количе, стан(по можност во Охрид, Белград или Нови Сад), облека...А, за донациите секако би дала и поголем дел од парите(сепак мислам дека самата донација не се состои само во пари туку некаква друга помош)! ;)

9. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Би си купила станче, ќе си го средам “цакум-пакум“ каде што ќе си живеам сама со дечко ми и останатите пари би ги уложила на акции.. хахаха многу си сонувам :D

10. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Би ги искористила да си купам некои ситници шо ми фалат, а се друго би донирала на оние кои навистина им требаат! Викаат многу пари ги расипуваат луѓето. Не сакам да се расипам :)

п.с. ама прво ќе одвојам за еден 10 дневен одмор на Ибица! ;)

11. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Прво еден гоооооолем шопинг :D , потоа следува одмор.

12. unique.lady

unique.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    69
    на Хаваи ќе си купам куќа потоа шопинг и другите пари што ќе ми останат ќе ги донирам
    ех да би имала

13. Latinna

Latinna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    108
    Што би направила ?
    Веднаш букирам хотел во Њу Јорк,купувам билет и веднаш заминувам.
    А кога ќе дојдам таму...
    Ќе се впуштам во еден доооолг шопинг,ќе се изнакупувам се и што ми треба и што не ми треба.
    Вечерта ќе си се дотерам и одма флертување во некој познат Њујоршки клуб. :lol:

Се на се - Ако имам пари,веднаш одам во Њу Јорк и лудо си се забавувам. :)

14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Би прошетала низ целиот свет..и така во неколку градови би останала по една недела да го почувствувам филингот како е да се биде дел од голем ГОЛЕМ град, а покрај тоа и насекаде би трошела парички на шопинг :) а доколку тоа би било возможно би земала со себе и некоја драга личност да ми прави друштво...
    Аххх желби

15. Ragdoll

Ragdoll Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Без размислување-ранч со коњи и огромен имот со лозје во Франција 8)

16. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Па би ги посетила сите светски чуда и би отишла на одмор и на гооооооолем шопинг 8)

Ако ми останат ќе ги дадам во хуманитарни цели, без да размислам 2пати :!:

17. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Би донирала пари во некоја хуманитарна организација,ќе си купам стан/куќа,ќе им го средам животот на моите,автомобил,би го пропатувала целиот свет,ќе отворам свој бизнис и останатиот дел од парите ќе ги трошам рационално :) :)

18. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    доколку би имала ГОЛЕМА сума на пари би отишла во сите продавници на шанел барем по нешто да купам..фустани не оти не се мој стил ама затоа шминкаа..:D , би отишла во Лос Анџелес и Њујорк.

19. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Колкава и да е сумата, половина би дал на моите, зашто со се’ што направиле за мене, го заслужуваат тоа. Потоа, 15% ќе дадам на оние луѓе кои се дел од мене и мојот живот, и кои ми го прават оваков каков што ми е, убав и во бурите. Останатите 35% ги задржувам за себе. Некое тип-топ фенци мобилче, компјутерче, неколку парчиња облека, и апарат за самостојно правење на пици, во секој момент од денот. А, да, и помфрити... Толку, животот ми е исполнет. :lol:

20. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Се согласувам, сакам да видам и доживеам што е можно повеќе. Животот е еден а јас сум штедиша со тапија. Кога убаво ќе подразмислам се би вложила во прошетка низ целиот свет со саканиот мој.
    Па журкање, па шопинг, па денеска лето сакам, утре зима :D
    ах колку само дестинации ми пројдоа низ глава :?:

На Lady-PinkHeart му/ѝ се допаѓа ова.