Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Да, ова и кај мене... :)

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    дефинитивно и јас би играла така, прво сигурност па после ќе се впуштам во патувања авантури итн...и не...не би ги дала во хуманитарни цели :D Ај на мене некој нешо хуманитарно да ми даде :rofl: па ќе размислам...а башка ако некогаш би донирала на пример за реновирање на некој објект болница, колективно живеалиште и слично (ако навистина би имала тооолку многу пари :lol: ) би направила така што самата би ангажирала мајстори ова она и самата би присуствувала на чинот и јас ќе имам увид кај одат парите пошо се знае по ново во светов секој себеси се гледа па може некој десетти “хуманитарно“ да си ги здипли.

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Е сега да ми се најдат така евренца вишок, ни два-ни три, одма се пакувам и одам во Барселона!

4. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.928
    Ќе купам една зграда голема и луксузна..Пола станови ќе продадам, пола ќе ги рентам, дел од парите одат во добротворни цели или за оние сос линии за хитни операции... Со остатокот од парите, и понатамошните приливи од зградата, ќе си купам една јахтичка, еден лап топ и oнаков wireless интернет на усб или било како, мобилен телефон и на јахта ќе се чучнам среде Медитеранот, па среде Атлантикот..лПа на некои островчичи ...Па во Њу јорк малце...Па на Сејшели... И така се додека не ми здосади и после ќе дојдам да си поседам во Скопје малце да се потсетам што е вистински живот, и како тоа сеир и сарказам can make your day...
    И идемо опет...

5. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Сега да имам многу пари прво ќе купам стан, па ќе одвојам 1000 евра за породување во Систина и другите ќе ги чувам за меден месец на Малдиви 8)

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    зависи колкава е сумата на пари :$
    еден дел би подарила на хуманитарни организации како што се Борка, УНИЦЕФ; СОС Детското село а со другиот дел би си купила стан за мене, за брат ми,еден автомобил и за моите секако стан ако ми останат пари би ги инвестирала во мој сопствен бизнис и секако во хартии од вредност(за секој случај) :$

7. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    ova e plan za koga bi imala mn mn pari :)
    bi kupila 3 stana, 2 -ta ke gi rentam, od toa ke ziveam, kola, dukan na super lokacija :) ke gi nosam moite roditeli na najubav odmor 20 dena kaj sakaat, na brat mi ke mu kupam so ke mu tekne na pamet, a jas so decko mi ke odime da setame niz italija, slovenija, francija, anglija, turcija itn itn itn. da kupuvame, da setame, sto ke ni tekne na pamet u momentot toa da pravime. Ke otvoram sopstven biznis i ke uzivam vo zivotot! Ke ostavam nekoi 20.000 evra na strana, za sekoj slucaj :) i ke se zapisam na vtor,ama privaten fakultet. ke uzivam i ke ucam.
    i da zaboraviv, ke kupam mini kombe, planirame da imame 5-6 deca :)))))

[mod-kirilica:1pws6j2x][/mod-kirilica:1pws6j2x]

8. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    Би купила , неколку станови, една викендичка , кола и џиб.
    Би шетала по светов и би уживала.
    Би учествувала во многу хуманитарни акции, како што е помагање на деца без родители, хендикепирани :worried:

Сакам да помогнам на сите што можам.

9. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Ќе си купам плац, ќе си направам куќа, по моја замисла, прекрасна, со огромен двор. Потоа би отишла на патување околу светот, би оставила милионче во шопинг, и ако и после ова ми останат уште пари би изградила дом за бездомни животни. :)

10. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    Па ако се работи за некоја убава сума, одма на памет ми паѓаат милион работи... најпрво една убава куќа која ќе ја уредам по мој вкус, една куќа за брат ми, убава вила покрај море, едно џипче, па после ќе се прошетам низ светов, бидејќи искрено, не сум имала можност многу да прошетам... се разбира, ќе се обезбедам и со гардероба... и сигурно ке остане нешто за давање.. ;)

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531

Мисли ли брат ти на тебе, како ти на него? :)
    Морав да те цитирам и да ти го лајкнам мислењето баш заради оваа реченица знам дека сум офф ама морав :)

На Lady-PinkHeart му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    Да, повеќе тој мисли на мене отколку јас на него, морам да признаам... :)

13. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Ќе го прошетам целиот свет

14. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    уфф, многу работи
    како прво и основно, би изградила една огрооомна куќа каде ќе ги згрижам сите бездомни животни и луѓе, потоа ќе донирам во фондот за здравство за да може да се спасат сите животи на оние на кои им е потребна голема сума на пари....па ќе им го средам животот на моите, зошто татко ми работи секој ден по 16 часа :( ;(
    е дури после ќе си купам еден џип, така по мој вкус, убава куќа некаде на мирно, тивко место, ќе организирам едногодишно (а може и подолго) патување низ цел свет за мене и моите најблиски.... после тоа, од кога ќе си се одморам убаво, ќе инвестирам во семеен бизнис...и ќе оставам на страна пари за кога ќе имам деца, и тие да имаат убав живот :D
    хахаха си се занесов во раскажувањево :D :D :D ко стварно да ќе се деси :$

15. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    Што би направиле со 100 000 €?

биии заминалаааа што е можно подалеку од овде :rofl:

16. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Кога би имала голема сума на пари, што би направила?
    Хммм
    Па прво би си ангажирала еден стилист да ми седи дома и да ми кажува за каде што да облечам зашто више живците ми отидоа. Би си купила еден куп облека нормално за да не се живцира ни тој :lol:
    После би си купила едно станче така само за мене
    А да...и едно количе у гаража
    Другото у банка додека не ми текне нешто друго на што да трошам пари

Аахххх уште да ги имав
    Убаво е вака да си се трескам од земја :D

17. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Прво знаејќи се себеси прво најпрво си купувам убав стан :) го уредувам по мој вкус и купувам автомобил ..... Ова ми се најважни работи што би ги направила.... По тоа нормално одам на патување зависи за колкава сума нели во рамките на можностите :lol: и секако тргам некој денар на страна затоа што не можам без пари секогаш имам моја заштеда тајна се разбира така наречен Црн Фонд :D :D :D и добро крпчиња купување и такви ситници . :)

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.734
    Најпрво би купила една убава куќа со базен
    потоа би земала убав автомобил
    потоа ке си направам еден убав шопинг :D
    и останатите пари ке ги ставам во банка :)

19. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    Би заминала најј далеку шо можам ;)

20. GirlWithSmile

GirlWithSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Па кога би имала голема сума на пари најпрво би си купила убава куќа и убав мотор облека потоа на моите би им купила еден стан а на сестра ми една убава куќа и еден џип ако остане нешто би дала на децата кој имаат некоја болест а немаат пари да се излечат и за патувања по светот :)