животот би го дала за секој кој ке биде ентузијастичен и добронамерен и ке го искористи максимум лудувајки и живеејки го .. некој со храброст каква што јас ја немам
За најблиските т.е. семејството и за мојата најдобра другарка (да не речам сестра). Може звучи глупаво или чудно ама стварно би го дала животот дури и за нејзе иако можно е (не дај боже) нашето другарство некогаш да заврши. Доволно направила до сега за мене за да биде заслужна за тоа!
За никој не би го дала мојот живот.. Можеби сум немилосрдна, ама неможам да лажам.. што да бравам, никогаш не би се жртвувала за некој.. Да го изложам мојот живот на опасност заради друг јас не ризикувам.. Ама би сакала некој толку да сакам за да можам да го дадам својот живот за него..
Не можам да замислам да го дадам својот живот дури и за некој кој ми значи во животот и многу го сакам. Според некоја моја логика, тој некој не би имал толку среќен живот доколку изгуби некој како мене кој го сака, почитува, цени и чува. Доколку сакам некого и ми значи, баш напротив, ќе се трудам да бидам покрај него и во добро и во зло. Дури и кога би морало, многу повеќе би му била од корист мојата поддршка и безрезервна помош и љубов отколку да вегетира без љубов од уште една личност во својот живот...а искреност и љубов и несебичност и онака ги има малку денес.
Засега само за мама, ама буквално тоа би го сторила. Е сега она што нема да го сака тој даден живот и би ми го вратила.. Ова во буквалан смисла не пежоративно.