Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Кога би можела би дала се за мојата сестра..Животот неможе да се даде за некој,но може да се помогне некому ризикувајќи го животот,јас би го ризикувала животот за сестра ми
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? кога би можело а не дај боже да треба би го дала животот за моите две деца без никакво размислување
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Не сакам да размислувам на оваа тема затоа што ми е накако глупаво. Да можев да го дадам ќе го дадев за сите мои блиски личности од најтесниот круг на семејството кои не се повеќе меѓу живите ама не можев и затоа си сум принудена да живеам со целата болка и последици кои ги носи смртта на некој близок. Нормално е секој да каже дека би го дал животот за оние кои ги сака најмногу мајка, татко, брат, сестра, деца, сопруг, роднини, пријатели...зависи...ама реалноста е дека не може и нема. Тоа е виша сила, судбина...И тука никој ништо не може. А да бев во можност досега животот ќе го даев за оној кој го сакав најмногу, а го нема веќе исто би го дала и за мајка ми затоа што невозможно ми е да го замислам животот без неа, нормално без размислување мислам дека секое живо суштество на планетава при здрав разум и нормални чувства би го дало животот за најмилите-сопствените деца. Ама реалноста е друга има деца без родители има родители без деца кои сакале ама не можее да го дадат својот живот за нив така да...
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? родители тие се едни и секогаш тука да ти помогнат и за мои деца, дечко/маж не тој денес е тука, а утре може повеќе не.
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? бидеки не сум мажена и немам деца се што имам би го дала за мојата сестра
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Не гледам потреба од тоа да го дадам својот живот за некого, кога знам дека тоа за мене нема да е направено. Поминат е таквиот период, и не постои времето кога е се розево, па сите реално ќе се жртвуваме едни за други. Ни мајка, ни татко, ни сестра, ни баба, љубовник и дете не ми се толку вредни за толкава жртва. Точно е, ги сакаш, ги почитуваш, се каеш што не е со во најдобар ред, но со давање на животот за некој друг, потоа него го ставаш во непријатна ситуација. Грижа на совест и чувство на вина. Не е едноставна работа.
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Не гледам потреба од тоа да го дадам својот живот за некого, кога знам дека тоа за мене нема да е направено. Поминат е таквиот период, и не постои времето кога е се розево, па сите реално ќе се жртвуваме едни за други. Ни мајка, ни татко, ни сестра, ни баба, љубовник и дете не ми се толку вредни за толкава жртва. Точно е, ги сакаш, ги почитуваш, се каеш што не е со во најдобар ред, но со давање на животот за некој друг, потоа него го ставаш во непријатна ситуација. Грижа на совест и чувство на вина. Не е едноставна работа.
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? да би можела... би го дала за татко ми да се врати...
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? па на прво место е сетрами,па родителите,после нив е дечко ми каде што може да ги кажам и надобрите другарки, и некој поблиски пријатели или роднини
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? За сестра ми и моите никој друг . Дефинитивно тие се единствените личности кои заслужуваат , моите ми подариле живот, јас би го ризикувала па и би го дала за нив несебично .
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Дефинитивно само за мајка ми. Никој не заслужил, барем до сега, да го добие тоа од мене.
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Брат ми - неможам да се замислам себеси без него,мама,тато,баба и најдобрите другарки.
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Моментално за брат ми....после за дечко ми,кога би имала деца се разбира тие би ми биле на прво место!!!!
Кога би можеле,за кого би го дале својот живот? Без размислување,за моите родители и за никој друг...