За никого не би го дала животот, бидејќи животот е вреден повеќе од секој на планетава ! Тој е еден и ако го дадеш за друг.. За мене тоа нема смисла и милиов и драг живот за никого не би го дала па ако треба нека биде крај на светот... Крај краева, кој би го дал животот за мене !?
Имам изгубено доста личности кои ми биле скоро се и да би можела да го дадам мојот живот за нив,би го дала без размислување но животот продолжува...сега кога би можела би го дала за татко ми,мајка ми и дечко ми...за друг никој,бидејќи само тие ми се останати и нив ги сакам најмногу
да бидеш Жив на оваа планета е голем дар од господ, Животот е најскапоценото нешто што го имаме. Животот би го дала за мојте родители и за мојата сестра, а и верувам и за моите деца во иднина.
За моите, за сестра ми, а посебно за внук ми и внука ми. За последниве двајца се на светов би дала. Се што можам и не можам да им дадам.
За оној кој искрено ме сака и кој би бил спремен на се за мене... без да се жали и да кажува колку многу направил за мене .. едноставно ако осетам дека направил доволно за да се чуствувам сакано и среќно во секој монент од мојот живот... за оној кој ќе ми биди верен без разлика колку ме боли главата и какво ми било дневното расположение... оној кој секогаш е спремен да ми помогни кога ми е тешко макар и само да ме ислуша и кажи дека се ќе биди в ред... оној што ќе ме сака онаква каква што навистина сум... за оној што со секој негов збор ќе докаже колку навистина му значам... па макар и тоа да не го заслужувам!..
За никој Никој не би го дал животот за мене па зашто јас да го жртвувам мојот живот за некој друг.Можеби би го жртвувала животов за да го вратам татко ми (но тоа е невожможно) а и да е возможно што ќе му вреди неговиот живот и како би жилеел он ако знае дека неговото дете си го жртвувало животот за него