Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Богами ако се укажи таква можност не се пропушта ! Ако е под 300-400 ден ,би го вратила , ама ако се повеќе .. :wasntme:

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Ако има лични податоци би го вратила.Ако нема не бих го,моја среќа најпосле :D

3. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Знам дека многу би размислувала што да правам одма ке си речам, а јас да го изгубам како ќе ми биде? :D Ако има некој во близина да прашам да не е нивни би го вратила, ама ако нема никој ќе си го земам, па што подобро јас отколку тој после мене да си го собере нели? :lol:

На Elika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Xtinna12

Xtinna12 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Ако има лични податоци или некои документи би го оствила во полиција бидејќи и мене да ми падне новчаник со документи или др јас ќе полудам ако не го најдам а ако има само пари ќе си ги земам што моја среќа :lol: 8) ;)

5. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.469
    Ај прво да го најдам, па ке мислам над него дали да го земам. :)

6. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Најдов во Mcdonalds и го оставив на каса :) Немам срце да го земам и после цел ден толку бев среќна поради тоа што го направив на сите им раскажав! :rofl:

На t.i.n.k.b.e.l.l и Page им се допаѓа ова.
  7. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Незнам најверојатно ако има лични податоци би го вратила ако нема ауу шо убо би ми дошло :P аако има не ми дава срцето да го земам знам како е да изгубиш нешто какви нерви се

8. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    Јас денес изгубив\ми го украдоа да не грешам душа незнам ... Со сите документи 3000 денари, и многу други важни работи за мене, икона од Богородица и слично. Ке бидам Благодарна само да ми ги вратат документите зашто процесот за вадење документи, лични карти, картички од банка е хард кор.... А верувам дека секое нешто што материјално губиме за да бидеме заштитени од нешто друго полошо...затоа си се помирив и лајф гоус он

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Ако би бил со документи и лични ствари, нормално дека би го вратила.
    А, ако нема никакви документи со лична идентификација, би го земала, иако после тоа се знам јас.. Ќе чувствувам вина некоја... :worried:

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Би го зела, и веднаш би го пикнала во внатрешен џеб од палто! Ич око нема да ми трепне.

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Имам најдено неколку пати, и секогаш го имам вратено.
    Дури последниот пат кога го најдов отворив од причина да видам документи,и имаше 350евра.Го пријавив новчаникот, и во момент кога го пријавував човекот се појави,ми се залагодари и толку.
    Некој ќе рече твоја среќа било....абе моја среќа е кога ќе ги добијам(наградно или сл.), но вака на туѓа несреќа, не благодарам.Едноставно исто како да не сум ги нашла.

12. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Хм јас би прашала прво лугето што се во близина ако не е на некој од тие кје проверам лична карта и такви лични документи ако нема ќе си го земам а ако има многу пари во него 1000,2000,3000,4000 итн. незнам би го пријавила :)

13. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Зимај и грабај ќе биде работата. ;)

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ако има многу пари секако дека ќе си го земам нема да се праам светица и да го враќам, кој го најде негов си е. А ако нема многу пари би го однела во полиција.
    Злоба сум :devil:

На Trendafilka, femina90 и anneyy им се допаѓа ова.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    11.093
    Нема шанси да земам бидејќи ќе ме јаде грижа на совест. Затоа, едноставно ќе игнорирам ко да не сум видела ништо пред мене и мирна ми глава.

16. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Доколку има некои документи, ќе го пријавам и ќе го вратам. Доколку сопственикот го препознаам по некои документи и знам дека има многу пари а не сака да помогне на никој, уфилман е , нема да му го вратам :devil: Но ако не го знам сопственикот а во паричникот има поголема сума на пари, ќе сторам се што можам за да го пронајдам сопственикот и ќе му го вратам зошто одма ќе си створам филм како таткото на едно семејство ја загубил целата плата, па неговите мали деца ќе треба цел месец да живеат во мизерија. Ќе ме јаде совеста.

17. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Паричник не сум нашла, за пари онака случајно 10 денарка, 50, до 100 денари највеќе. Толку ми била среќата, што се вика. :D
    А ако најдам паричник, не знам како би изреагирала.
    Ете на пр. дечко ми има изгубено паричник со 4000 ден. и лична карта во него, па алал нека му е ако некоја од вас девојките го нашла и си го земала. :D
    На него искрено не му било толку до парите, него ли личната карта, како документ за идентификација.

Да не глумам поштена, мене постојано ми требаат пари, али ми се стиска кога паричникот би бил со документи и слични ствари, како на пример мојот со чуда полн што е.
    Стварно поима неам што би направила со паричник, али знам што би направила пари ако видам. ;)

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Ќе си го земам, се изјаснив еднаш, и еве си кажувам пак!
    :D
    Ќе си го земам без грижа на совест, затоа што ќе сметам дека за сите мои изгубени парички во текот на годините, кармата ми ги враќа, со камата.
    Плус, нема да сум себична, колкава и да е сумата, за сите ќе купам по нешто.

На Offspring и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Шо сте се запнале за документите? Луѓето секогаш кога ќе изгубат лична карта да речеме, веднаш пријавуваат за нова, и дека старата е изгубена.
    Крај краева, парите ќе си ги земам, а документите ќе ги вратам ако е до толку работата. На сите документи има адреса :)

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.707
    Допаѓања:
    253.509
    Јас имам најдено паричник полн со пари во такси.
    И го вратив.
    Ем таксистот не ме ни виде, ама ајде де, некако шубе ми беше да го земам.
    Ама денес ми е малку мака, бидејќи и на мене ми имаат открадено цела ташна, и телефон и паричник.
    Па и палто, кое доста вредеше.
    А јас бев поштена...