Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Би го земала,во истата секунда би го побарала сопственикот и би му го вратила без да ги чепнам парите..тоа сум јас :)

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Би го погледнала и ако има во близина полиција би го однела таму(не би да го отварам и да буричкам внатре) или само ќе си заминам без ништо да превземам.

3. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Сега да најдам еден па да видам дали нема да го земам :D

4. stefigirl

stefigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    124
    ДА!
    БЕЗ РАСМИЗЛУВАЊЕ!

5. simona-i

simona-i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    30
    зависи во каква ситуација се наоѓам. Ако го познавам сопственикот би му го вратила паричникот, или ако видам дека го бара би му го вратила, исто така и ако има висока сума на пари ќе го побарам и ќе му го вратам.. но ако има нешто ситно би го зела можеби ќе ми се најдат за нешто, а на сопственикот нема да му биде многу криво :P

6. Palestinec

Palestinec Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    17
    е не......нема да го земам....вас ќе ви го оставам..........

7. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Ќе го земам и не го враќам. Па што, и јас три паричници сум губела од кои во едниот имав и лична карта, а во другите слики мои или од другарки (мало место сме и нема шанси пронаоѓачот да не познавал)... па никој не ми затропа на врата да ми го врати.
    Знам за случај каде што некој нашол паричник со мнооогу пари. Ги вратил на сопственикот, а овој не сакал ни да го почасти. Не дека на човек му е до частење туку тоа е најмалку што може да се направи во ваков случај.

8. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Ке видам ако има само пари ке си го земам ако не ке го пријавам или оставам.. :D

9. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Зависи што ќе ми текне во моментот. Досега еднаш имам пронајдено паричник, но немаше пари во него само некои документи и го однесов во полиција. Среќа што полициската станица беше блиску на 2-3 минути одалечена.

10. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Ке го однесам во полициска станица.......

11. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Ако има поголема сума на пари, би го пријавила во полициска станица :)

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Епа нзз. досега ми се нема десено да најдам .. а инаку би го зела, а ако има во него лична карта,слика нешш така би му го вратила.. НЕсакам туѓи пари. .што си е мое ќе си дојде.. епа сеа ако нема ништо во него ни слика ни лична карта нити пак да ми го побара некој секако дека тоа си е Моја среќа.. а знаејќи дека е нечио и тој човек го бара никогаш не би го криела.. :x

13. Luna.GirlFromTheMoon

Luna.GirlFromTheMoon Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Би го вратила.. немам срце да ги земам парите.. Кој знае со колку мака се заработени тие пари, кому навистина требаат, кој се мисли како ке го мине месецот...
    Освен тоа имам загубено паричник (среќа немав ништо посебно важно во него) и не ми го вратија..
    А исто така паричникот (малку поголем де :) ) во кој го имав ставено мобилниот, пари.... го имав загубено, но ми го вратија. Се на место како што беше (освен кредитот на тел. зошто се имаа јавувано за да ми го вратат тоест да го дадат на некој мој близок) многу им сум благодарна.. :)
    и уште куп други (не)среќи...
    па.. би го вратила! :)

14. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Ќе си го земам.Јас ли сум крива што некој толку бил невнимателен па си го заборавил паричникот?Секако,мене да ми паднеше и да пријавев во полиција нема да имаше ни трага ни глас од него..Личните документи,картички би ги ставила во поштенско санданче или пред врата,а парите за мене.
    И навистина мислите дека ако пријавите во полиција и го оставите паричникот таму,полицајците навистина ќе се заангажираат да го најдат сопственикот?Ни око нема да им трепне на нив,ќе си ги поделат парите и како ништо да не било вие ќе испаднете глупави во ситуацијата.

ЕДИТ:A да,пред неколку години изгубив и паричник,а по неколку недели и телефонот.
    Ги добив назад?НЕ.Зошто да бидам добра кон луѓето кога они не се добри спрема мене?Зошто јас да им враќам паричници они мене не?Бидејќи светот е суров,никој не мисли на никого.

15. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Ако најдам само пари, колкава и да е сумата нормално ќе си ги земам, ако најдам паричник со лична карта, кредитни картички и такви слични работи, би го побарала сопственикот и не би земала ни денар. Во никој случај нема да го оставам паричникот бидејќи може тој што ќе го најде после мене да биде некој несовесен човек кој нема да ги врати парите. :)
    Верувам дека повеќето одговори се слична верзија на оваа. :D

ЕДИТ: Ха, сум се излажала. Па добро, сите се жалат дека не им го вратиле загубениот паричник. Може и тој човек кој го загубил паричникот, а вие сте го нашле и не сте го вратиле, некој ден ќе го најде вашиот со истата помисла како вас. Зошто да враќа загубен паричник кога ете тој го изгубил, а не му го вратиле?
    Наравоучение 1 Не правете го она што не сакате да ви го прават вас. :)
    Наравоучение 2 Чувајте пари исклучиво во банка. Така никој освен вас нема да може да ги потроши. :D Е, сега ако се падне среќата на некој хакер да ви ја пробие шифрата, тогаш стварно сте баксуз. :lol:

16. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Во вторникот најдов новчаник на излагање од дуѓанче.
    Во новчаникот имаше кредитна картица, лична карта, картица за телефон, денари, евра, платени сметки, визит карти,.... свашта.
    Се вратив во дуќанчето, многу лесно преку информации го најдовме телефонскиот број на сопственикот, му се јавивме и за неколку минути дечкото си го доби новчаникот назад.
    Проба да ми даде пари како награда но не ги прифатив.
    Му земав само визит картица и тоа.

Цел ден прекрасно се чувствував и тоа чувство уште ме држи.

17. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    Веднаш ќе погледнам дали има лична карта , или нешто сл. за да можам да му го вратам на сопственикот.
    А ако нема , веднаш би го однела во полиција . :)

18. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    Кој си најде негово е :devil: :D

19. pupymor

pupymor Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    секако ќе му го вратам и мене ми се има случено да го загубам новчаникот па можеби баш тој да го најде :P

20. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Не би сум ни го допрала,а камо ли да го земам дефинитивно НЕ