Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    ех камо среќа да најдам :)
    одма би ги земала и би си изнакупила еден куп алишта

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Во никој случај.
    Што ќе ми се? Ако треба сама ќе собирам пари со месеци. Па ќе купам тоа што ми треба.
    Мене ми е глупаво, ако нешто не ми искуцаат на каса, во продавница, а не па вака.
    Не, не. Не се замислувам. :shake:
    Нема да направам работи, кои не сакам да ми се направат на мене.
    Којзнае на кого му паднале. Можеби му биле последни..

На Rose96 и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  3. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Бидејќи сум верник и верувам во правда и искреност не би земал нешто ако знам на кого му припаѓа.Мн повеќе би ми исполнила "среќата" на некој да си го добие изгубеното отколку да ме гризе совеста .Знам дека сите имаме визија за добивање на работите на полесен начин, па пронајдените работи ни се чинат како нај идеален начин за тоа .Но како што кажав ,верник сум и се водам по она мое правило ГОСПОД гледа се,па нека ме гледа по убави дела,можеби тоа е е начинот за надполнување на душевниот мир и среќата.

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Карма.
    Би ја проверила личната карта и би го вратила. Колку што би ми биле потребни мене неговите пари на несреќникот би му биле повеќе.

5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Доколку има лични податоци, како лична карта, возачка и слично, да ќе го вратам. А ако нема.. Кој си го нашол негов си е :lol:

6. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Ако внатре нема лични документи нема да го земам сигурно,би го вратила.А ако е само со пари,би си го зела :lol:

7. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    би вратила се без да чепнам.....секогаш си помислувам “па којзнае можеби некој за лекување ги собирал“

8. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Ако нема лична карта или нешто при што ќе можам да го најдам сопственикот ќе го земам...Меѓутоа ако има ќе го пронајдам сопственикот и ќе му го вратам :)

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  9. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    ако е со документи би го вратила ако се само пари би го зела тоа би било моја срека

10. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    70
    Парите ми се увек добредојдени,така да би ги земала без око да ми трепне. :D Документите секако ќе ги вратам,колку сум била добродушна * му заштедувам пари,нема да вади нови документи. :D :D

11. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Ако има лична карта и останати документи веднаш би го вратила. Новчаник доколку е, обавезно. Велат, доброто со добро се враќа.
    А ако се само пари, грабни братче и џом да те нема. Ако видам дека му паѓаат на некој ќе си ги земам, нема да му речам „Господине ви паднаа парите“, не сум луда. Ако е невниматен не сум јас крива, иако може секому да се случи.

12. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Богами во ова кризно време и без пари да најдам новчаник ќе си го земам. Бар новчаникот ќе ми се најде, па кога Ќе си најдам и пари ќе си ги ставам внатре :lol: .
    Ако на лице место на некој му падне новчаник, сигурно нема да преќутам и да го земам после. Но ако веќе е паднат, ќе го земам што ќе правам.
    Ако несреќникот баш во новчаник ставил лична карта, ќе морам да го однесам во станица, но на негов трошок ќе си фатам такси, и таму на лице место ќе си одбијам 10% за услугата. А ако нема скршен динар,не го ни враќам. Да бе у зијан да бидам, да се акам по автобуси за да му најдам станица некоја :lol:
    Нормално се шалам, ама искрено незнам што ќе направам, човек додека не се најде во таква ситуација може само да си претпоставува што и како. Тоа на лице место се одлучува. Најверојатно би го однела во станица,што знам... :wasntme:

13. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
  14. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Зависи колку пари има :lol:

15. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    93.902
    не,одма ке го вратам,ама одма,верувам во карма и знам дека нема да видам аир од туѓи пари!се плашам многу за такви работи!

16. Alone-Girl

Alone-Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    27
    Секако дека ќе го вратам веднаш. Ако има документи во паричникот веднаш ке го побарам лицето, а ако не ке оставам на полицијата да се погрижи за тоа. Ми се има случувано да најдам и паричници и мобилни телефони, но ги вракам или барам некој број од мобилниот или пак слики. не сакам туѓи работи, како ке биде ако на накој од нас ни се случи тоа, исто како и на лицето кое што го изгубило паричникот а можеби и последните пари му биле, а требало некаде да ги вложи..

17. Piink

Piink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Или ќе го земам и доколку има лицни документи ќе го предадам на сопственикот ( во полиција доколку не го знам ), или ќе одминам и ќе се правам дека ништо не сум видела.
    А да го задржам за себе - НИКАКО!

18. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Ако има лична идентификација одма го враќам, ако не... :devil:

19. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Ако сум во криза ќе ги земам парите.
    Ако не, ќе го оставам паричникот во полиција и они ќе си го најдат после :)

20. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Хахха , леле,јас еднаш во такси најдов новчаник,имаше многу пари,кредитни картички си го земав и го однесов дома. Имаше и некои документи и лична идентификација.Го дадов на моите, јас лично бев против да се јават на сопственикот но ете се јавија таа дојде си го зема ни една чоколада не ми даде. Хахаха,од далеку се познаваше дека е некоја богата прчла.Како и да е , сеа се каам хахаа :P,што се ќе си купев со тие пари :D