Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Парите за мене , личните податоци за него/нејзе

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    13.561
    Јас сум страшно заборавена некогаш, и имам изгубено новчаник неколку пати. Душа ме боли за документите само. Никој нема сигурно да носи 100 евра во новчаник, па којзнае колку да земе некој, а за неколку стотки, нема да биде којзнае колку покус. Прати му ги документите по пошта, ќе му уштедиш неколку илјади додека да извади нова лк, возачка и картички од банка. Јас така би ;)

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Брат ми има најдено новчаник со пари и документи, им ги однесе на луѓето, и парите му ги дадоа, како благодарност :D

Повеќе е за документите луѓе :)

јас немам најдено новчаник, ама имам најдено 500 денари, и секако си ги земав, изгубени беа, тие сироти :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    Доколку видам дека сопственикот си ги бара парите би му ги дала, ама доколку го нема би си ги земала.Ако јас не ги земам некој друг ќе си ги земе!За жал така е денеска...во трката по пари!

Инаку еднаш во Грција најдов 50 евра!!!Летав во облаци...

5. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Би се свртела од околу да видам дали некој го здогледал или бара новчаник. И би го зела, би отворила да видам лична карта или некаква документација па би се потрудила да го вратам на сопственикот. А да го земам за мене, парите да ги задржам другото во канта е тоа не би го направила.

6. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Сум нашла 1000 денари ама сироти сами беа немаше никој околу нив а да најдам новчаник го враќам и со документите и со парите :lol: Поштено дете :P

7. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Јас никогаш не би ги земала.А и да ги земам,совеста ќе ме гризе со недели.Неможам едноставно.Незнам,може мајка ми и татко ми така ме воспитале,но ако најдам би го пријавила,не би земла буквално ништо.Документите,што ќе ми се? А парите ако ги земам,тоа што ќе го купам со нив,ќе го фрлам после зошто совеста нема да ми дозволи.Поштено дете бре 8)

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Со задоволство би си го присвоила. :)

9. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    Пред 2 години најдов паричник пооолн со пари , го најдов на седиште во такси
    таксистот ми беше мн сомнителен не верував дека ке го врати така да ништо не му кажав .
    Го најдов девојчето , студентка во Скопје од Прилеп
    значи милјон другарки активирав дури дојдов до неа за да и го вратам .
    Како што кажав имаше мн пари , легитимации некакви од медицина од предавања , лична карта ова она
    Девојчето врувале или не ни благодарам не ми кажа :lol:
    ништо баш ништо , очекував барем едно благодарам :?: тоа е тоа нареден пат ке си го присвојам без грижа на совест ;)
    значи секакви луѓе ееее

10. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Некои викаат срека е тоа што ке го најдеш.
    а други : треба да се врати човекот ке си го бара неговото.
    јас би го вратила за неколку денари нема да се збогатам а другиот ке троши пари да вади ноци документи.
    не би ми било згодно така...

11. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    3.628
    Ако во него има лична карта или пак некои други податоци со генералии - ќе го вратам :)
    Во спротивно, да се само пари во него - би го задржала :$

12. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Да би нашла паричник со пари зборуваме би го вратила од една страна што мене совеста ке ме гризе едноставно кога знам дека не се тоа мои пари ( ма како и да ги заработил некој ) сепак не се мои и ке ги вратам поубаво мирна совест отколку пари со немирен сон!

13. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Нема да ги вратам, оти не можам да ризикувам некој да ме обвини за кражба или да ми рече дека имал повеќе пари. Нема ни да ги оставам на местото кај што сум ги нашла оти ако не ги земам јас некој друг ќе ги земе. Тоа е тоа...
    BTW во скоро време само едаш имам најдено пари, 100 франги и тоа во странство ги најдов. Ќесата со се другите документи внатре, лични карти и други работи ја оставив под клупата во паркот а јас на спротивната гледав кој ќе ја најде. Ја најдоа тројца машки и се смееа ко луди, сигурно оти беше празна. Не знам дали му се јавија на дечкото мексиканец беше да го известат не успеав да го видам тоа си заминав.
    Среќа за дечкото што немаше кредитна картичка внатре оти... :P :P :P

14. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Доколку има мнооогу пари, не го враќам, ако има 1000 че одма назад :D

15. Lavica01

Lavica01 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    75
    Јас доколку би нашла новчаник со пари и документи секако нема да го пријавам,туку ќе се потрудам сама да го најдам сопственикот затоа што повеќето луѓе во полиција се големи преваранти и парите ќе си ги земат за себе,а некој тие пари ги заштедил со труд и пот...:) а доколку нема документи би го задржала за себе пошто наведов горе сигурно нема да го дадам на полиција коа се Апаши ! хе хе :*

16. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    ма и да има мн пари и да нема,не го враќам бре..моја среќа си било... :lol: :rofl: не бе се зезам,би го вратила само ако сум напушена! :D шо вие бе,демек сите сте часни сестри овде па ќе враќате пари ако најдете,мислите вас би ви ги вратиле??? :fubar: :D :D

17. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Темава ми е осетлива со оглед на тоа што го изгубив пред некој ден новчаникот.
    Јас да најдам би си ги зела парите, ако има повеќе и би го пријавила новчаникот , зошто стварно е комплицирано после за документите. :)
    Значи обавезно враќајте го ради документите :D

18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Да и ја исто би постапила,ама денес тешко појше од 100 че да најдеш,па затоа размисли уште еднаш дали би го вратила со 1000 че :lol: :P

19. AliceInWonderland

AliceInWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    10
  20. Lostedlove

Lostedlove Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    epa vaka ako najdam ovde vo nasata drzava bi go prijavila vo policija .. ama da sum vo nekoja druga drzava bi go zela