Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Еии.. зашто не би била искрена.. секако ќе го земам :$

2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Најискрено доколку има лични документи во него би му го вратила на сопственикот,нема да му земам ни денар бидејќи ако му го вратам ,а во него нема да има пари само документите тогаш би било уште полошо.Доколку нема лични документи и податоци за сопственикот не би го вратила.Ако си најдам некое 1000-че (до сега не сум :doh: )кутро на пат нема да е на одмет :wasntme: .Јас кутра,то кутро ќе си се тешиме заедно :wasntme: :D

3. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    нема врска тоа демек ако му го вратиш без пари а само документите внатре демек ти си ги зела ке речат :) па и да речат ај нека докажат дека е така а не дека некој пред тебе го нашол ги извадил парите и пак го оставил на тоа место :)
    и мене еднаш ми испадна паричник на една клупа во парк па додека се вратив може помина саат време.
    се лижеа едни таму и фино лепо ги станав да видам дали е тука, го најдов и коа го отворив беше празен али ништо не им реков, зашто може други пред нив да биле да земале парите и одма да киднале.
    искрено пресреќен бев што личните документи ми беа на место, особено што еднаш ги изгубив веќе и се убив од маткање и чекање да ги извадам пак а ова се деси помалку од недела послем нивното повторно вадење :)

4. lolitoo

lolitoo Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    327
    Паричник не би зела,но ако најдам пари онака паднати на улица ич не му ја мислам ќе си зеам и ќе си киднамм :rofl: :rofl: :rofl: :D :D

5. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    мене ми се случи ама не на улица туку во такси,значи се возам на задно седиште а на совозачкото беше еден комшија,и гледам под неговото седиште пари,илјадарка беше првата така во купче и си викам може на човекот се и ги земам и му викам твои ли се париве и вика не,и му ги покажувам на таксистот и му викам кој последен се возеше и вика незнам јас сега дојдов на смена,и му ги дадов и викам ако се јави некој во централа дека ги изгубил парите да му ги дадеш и вика нема проблем,и ги брои 4000 ден,ми текна после дека си ги зема за него ама тоа е,а јас пак не ни планирав да ги земам,ке си имав грижа на совест

6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Ако најдам, ќе се наведнам, ќе го земам, ќе погледнам лево-десно да не е скриена камера и ќе почнам да трчам.
    Таква бев кога најдов 100 денари, а не пак цел паричник :lol:
    Потоа ќе смислам што следно да направам. Дали да го пријавам или не?! Дома, сама и со ладна глава ќе донесам одлука. :) (Ако има многу пари мислам дека не би го пријавила) :$ Лоша сум, лоша.. Знам!

7. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    ејј како не ке го оставам... море го земем ако јас загубам нешто ке ми го вратат не!! епа и јас ;)

8. BlackPiano

BlackPiano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    316
    Би го зела доколку има лични документи во него и би го вратила на сопственикот, а доколку нема никакви лични документи би го оставила на некој ѕид во близина на местото каде што сум го пронашла. Чесна сум јас :D

9. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Парите можеби ќе ги земам :devil: а паричникот ќе го оставам на сопственикот ако го најдам :D

10. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    И јас исто! :D :D :D

11. HipstaPlease

HipstaPlease Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Фала Богу дека ќе го земам.. А ако има документи и слично нормално дека ќе го вратам а парите ќе ги задржам хехе :D

12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
  13. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Е ај да не! Не сум до толку фина за да го вратам. :D

14. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
  15. ivvy86

ivvy86 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    сигурноо :) не би се двоумела ич :)

16. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Доколу има лична карта најверојатно би го оставила новчаникот во полиција, но доколу нема, сигурно не би се спотерала да го барам сопственикот. А и колкава е веројатноста дека ќе го најдам, а со полиција, тоа се дополнителни проблеми, така да....

17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Незнаејки дека постои темава вчера пишав во СКД епа еве и овде да ја пренесам случката:
    Сега ми е жал што не се потрудив да му го вратам паричникот на сопственикот :?:

18. mackica-1

mackica-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    знам сигурно дека би го зела :D ,али само ако е полн со пари и кредитни картици затоа што очигледно за богат се работи па и да ги изгуби нема нешто да се осиромаши, а ако е за мала сума не знам мислам дека би ми било така жал :( мислам дека би ги вратила :)

19. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Би го зела и би го одвела во полиција или доколку го познавам човекот лично би му го дала , зошто да не.

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Хххаха....
    би зела 8)