Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Би го зела и доколку има внатре лични документи ќе се потрудам обавезно да ја најдам личноста за да го вратам.

Можам да замислам како би ми било мене да го загубам новчаникот и некој да ми го врати.
    Сеуште верувам дека има добри луѓе. :)

2. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    10
    Сега да не се лажеме парите би си ги зела а новчаникот ќе го фрлев :D

На LudaDevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Би го вратила затоа што внатре сигурно би имало лична карта,картици и сл. работи што мислам на сопственикот дека повеќе би му вределе отколу парите што ги има внатре,и јас да го изгубам би сакала некој тоа да го направи,плус 100% би добила некоја награда поради добро стореното дело.. :)

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Еве јас пред некое време најдов паричник со пари и лични документи,и следниот ден го пријавив во полиција.И кога сопственикот дознал кој го вратил паричникот,ме почасти со половина од сумата што беше во паричникот.

5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    зависи колку пари ке има во него. :lol: :lol:

6. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    ]:) хаха

На Zaljubena11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Никогаш не сум нашла новчаник па не знам што би направила :^)

8. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Ја немам јас таа срека да најдам нешто. Ама затоа ја имам таа срека да изгубам мобилен од 20 илјади и да не ми го вратат. Кој би? Зарем има некој поштен до толку? Не верувам. Па затоа и да најдам БИ ги зела без размислување. Иначе сите сме јаки на зборови ама на дела некако ги нема бе луѓево. :^)

9. Innah.Fox

Innah.Fox Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Е сега ќе ви кажам една случка :D
    Пред некое време најдов новчаник, имаше лична карта, некои документи и накај 5-6 илјади денари.
    Викам ај ќе го врамат зашто сепак лична карта имаше внатре и не би било фер да го земам, а сите знаеме како е кај нас да се вади лична карта :)
    Ja најдов адресата и го вратив, и знаете ли што ми се случи, ме обвини волот дека сум му земала пола од парите демек повеќе имал :@
    Е следен пат ќе ги земам па што сака нека е !! Devil

10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Додека работев во маркетот, наогав паричници.Првиот пат помалиот газда го оставил во wc, :lol: е сега дали намерно или случајно не знам. Го вратив не гибнат и тој ваков :^) Втор пат на рафтот една негова тетка го заборавила и овој пат го вратив не гибнат Па наогав пари под рафтофи , на подот.... Ама се си мислам сакаа да ме наместат за да ми згазат на честа, кога не и успеа ме прогласија технолошки вишок. :!:

11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас го изгубив паричникот пред неколку години, и тоа полн со пари (требаше да уплаќаме за одмор), а внатре имав и лична карта, возачка, дебитни картички и ПАСОШ!

И никогаш веќе не го видов. Ниту отидов на одмор, ниту имав скршен денар, зошто сите пари што ги собрав отидоа во неповрат, а останав и без лична карта и возачка.

Верувам дека тој што го нашол убаво се насладил, ама можел барем документите да ми ги врати, да пријави дека го нашол празен или нешто, барем колку да не се маткам да вадам нови, ама што му е гајле него, тој битно си се почастил :^)

Меѓутоа, и покрај тоа, јас кога би нашла паричник, би го вратила, ама само доколку има лични документи внатре, зошто знам кое замарање е да ги вадиш сите документи во исто време, а во меѓувреме да немаш со тебе никаков документ за идентификација.
    Ако нема документи, би си ги зела парите и око нема да ми трепне :emo:

12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Тоа само значи дека на денешно време не треба со никого да си добар, затоа што колку си добар толку повеќе и повеќе те газат и не те почитуваат. :!: :x

13. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Затоа памет за другпат. :D

14. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    во денешно време пред да земам два пати ќе размислам и да го земам и да го вратам кој знае на што човек ќе наидам а па да го земам и да не го вратам ќе ми падни жал и просто да се чудиш што да правиш...

15. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Парите ДА, новчаникот НЕ! 8)

16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.218
    Допаѓања:
    13.070
    Јас познавам една пријателка на баба ми, која пронашла паричник со 15 000-16 000 илјадарки, со пасош, лична карта,документи,картички и жената бидејќи е многу чесна и искрена ги вратила во полиција.
    Човекот кој бил на работа (на смена) во полицијата и рекол: ,,друг да бил на ваше место веднаш парите ќе ги зел,а документите ќе ги изгорел,,. И сега следиии најинтересниот дел
    Жената на која и бил изгубен паричникот си заминала од градот,меѓутоа кога полицијата ја известила по телефон, доаѓа и на пријателката на баба ми се и" изнавикала- крадец .. со секакви погрдни имиња .. cccc какви се луѓе имало ... :envy:

:!: Значи дефинитивно не ви се исплатува да си добар/а и чесен/а во денешно време

17. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Ако има било какви документи би пробала да го најдам сопственикот и да му го вратам новчаникот, можеби тоа на некого му се и последните пари и од нив зависи. Не би можела да трошам туги пари, ќе ме гризе совеста.

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.209
    Допаѓања:
    36.697
    Би му го вратила на сопственикот. Не би се чувствувала убаво ако ги потрошам парите.

19. Therose.S

Therose.S Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    Јас сепак би ги вратила парите на сопственикот. Значи сум наоѓала по 50-100 денари и никогаш не ми било мило да ги трошам, но бидејќи сопственикот сигурно не би ги нашол повеќе, ниту пак би се вратил по нив, ги давав на деца бездомници. Сепак, различно реагираат луѓето и би се замислила дали би го вратила паричникот лично или сепак како анонимен пронаоѓач, бидејќи како што видов од коментариве, на некои луѓе не вреди да им се прави добро... :)

20. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Не би ги зема парите,во паричникот прво ке побарам лична карта за да го побарам сопственикот.
    Една случка да ви кажам со дедо ми: Дедо ми нашол паричник.Кога отворил што да види,800евра.Човекот штотуку си ги зел парите од грозје. Дедо ми излегов фер и го вратил паричникот на сопственикот а тој за награда му даде на дедо ми 100 евра!