Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Queen-K

Queen-K Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    8
    Гревота за човекот што го загубил, но јас би го земала. Знаејќи во каков град живеам и да го оставам некој друг ќе го земе така да јас сум го нашла, моја е среќата :D

2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Би го зела,ама после тоа би осеќала огромна грижа на совест и сама ке се издаам, не ме бива за такви работи :D

3. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Нема да најдам,а инаку ехее :lol: Еве и да испаднеш човек да пријавиш и да му ги вратиш,ќе биде некој стипса шо нема ни 5 ден.да ти даде од благодарност...Затоа н'цки шо ќе ги враќам!

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Со другарка ми се шетавме и ги потрошивме сите пари. Но, ние лакомите сакаме тост...
    И кажуваме:
    -„Ах, само 30 денари да ни паднеа од небо...“
    По неколку чекори гледаме долу 30 денари. Ги земаме и погледнуваме гор кон небото.
    И кажувам:
    -„Господ е со нас... Фала ти господе!!!“
    После сите ме гледаа како да сум убила 100 луѓе...
    После и кажавме на келнерката таму да ни го подели тостот на 3: За мене, другарка ми и сестра ми. И тоа и беше 1 пат да дели на 3... :D

5. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    Да и ќе го однесам во полиција.
    Бидејки јас често губам и досега ми ги вратиле.

6. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    колку и да изгледам себично,би ги зела парите :)

7. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Се замислив бре некако на темава... Кога го прочитав насловот, прво што ми падна на памет беше “Ќе ги земам нормално!“ :$ А веднаш после тоа замислувам како мене ми се случува да загубам паричник, не дај Боже со цела плата во него... и се премислувам во одговорот “Ако најдам ќе го вратам, гревота е човекот цел месец се мачел за овие пари...“
    И најдобро би било во секој случај, да си најдам паричник, а во него да нема ни лична карта, ниту било каков друг документ за лична идентификација за да не ме гризе совест кога ќе ги земам парите и ќе ги потрошам... :D :$

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.058
    Допаѓања:
    10.694
    Би го зела и би го вратила на сопственикот.Ми се има случено пред некоја година вака да најдам паричник и секако го вратив :)

9. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.047
    Сум нашла и го вратив на сопственикот. ;)

10. FeminkaDoKraj

FeminkaDoKraj Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    49
    па,ако има можност да го најдам сопственикот, на пример,ако има лична карта,визит картичка или некои такви работи каде има информации за сопственикот,би се потрудила да му ги вратам,затоа што и 10денари да се,сепак,којзнае,можеби со мака си ги заработил човек,можеби има семејство кое се труди да го издржува,но ако неможам да го најдам сопственикот би ги зела парите. :)

11. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Како и повекето на форумот би сакала да ги најдам само парите. Да најдам паричник и да ги дадам на полиција и тие да си ги поделат, никако!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Е, ама јас имав таква ситуација кога изгубив паричник со околу 4500 ден и едвај ги прежалив ;( ;( ;( И оној кој ги нашол не ми ги врати, па затоа и знам како е кога ке ги изгубиш парите кои си ги собирал незнам колку месеци претходно.Па затоа сигурно би ги вратила ако има документи внатре, зошто совеста не би ми дозволила да ги задржам,па тој ако сака да ме награди за тоа добро, а ако не ке очекуван да ме награди Господ зошто сум направила добро дело. :lol:

12. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797

Така нешто. :D
    Шала, ако има лични податоци би го барала сопственикот, ако не... ќе се почастам.

13. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    Искрено јас не би ги зела парите, туку би гo вратила паричникот на сопственикот. Во спротивно би имала голема грижа на совест. Не се зема туѓо. :lol:

14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.249
    Никогаш не би го зела пример да ги земам парите и да го фрлам .
    Би го побарала сопственикот сега барем има напредна технологија (нормално ако има несто во него со лични податоци)

Да се пофалам за едно мое добро дело на оваа тема
    Бев на транс журка во планина и утрото кога се расчисти гужвата здогледав еден паричник ... го зедов ја видов Л.К и побарав дали ќе можам да го видам ликот .... не го најдов прашав не беа го виделе (сите беа во свој филм :lol: )
    Го зедов , објавив на евентот што беше за журката дека сум го пронашла и како можам да го вратам на сопственикот... се јавија прво неговите другари па и сопственикот .....
    Беше од СК му го пратив по автобус (бидејќи сум од друг град)
    Детето ми вика : те молам за оваа работа земи ги парите што се во него ( беа околу 2000 ) почасти се за тоа што го направи . (+ имаше и Л.К. 2-3 картички од банки, некои монети ....)
    Верувајте не зедов ни еден денар , не ми се потребни тие си се негови

Многу бев среќна и исполнета дека направив добро дело :wasntme:
    А детето до ден денес ми е многу благодарно :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Не сум се нашла во ваква ситуација,ама понекогаш помислувам да најдам пари на улица како добро би ми дошле :D немам душа таква да земам нешто туѓо и да земам ќе имам огромна грижа на совест после тоа

16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    5.739
    Допаѓања:
    54.597
    Парите че си ги земам, новчанико че го остам кај шо е и така... ахах :lol: 8)

17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Дефинитивно би го вратила. Колку и да изгледа чудно и лицемерно ама јас не сакам нешто што не е мое, а сопственикот не ми го дал по своја волја, поготово пари.
    Доколку има лични документи веднаш би го побарала сопственикот, а доколку нема лични документи ќе го оставам таму каде што сум го нашла па макар и 1000 евра да има во него. Не фала, не сакам туѓи пари кои врска си немам кој, како ги заработил. Не сакам пари за кои некој буквално се мачел, може му биле потребни за нешто важно, може денар по денар ги собирал, ниту пак сакам пари кои некој можеби ги заработил нелегално. Така што јас лично веднаш би го вратила.
    Знам дека утре мене да ми се случи да загубам нешто тешко дека некој би ми го вратил (судејќи по постовиве во темава) ама сепак јас би го вратила. Кај мене не функционира тоа "Не враќам, затоа што и мене никој не би ми го вратил" и такви слични изјави. Туѓите лоши постапки немаат влијание на мене, а најмалку би ме натерале и јас така да постапам.

18. Kikka.C19.20

Kikka.C19.20 Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    22
    Парите би ги зела,а паричникот бии го вратила на местото кај сум го нашла... :whew: :bow:

19. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    И паричникот и парите во ташна кај мене. :lol:

20. sweet...love

sweet...love Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    15
    Па на пример ако го знам сопственикот на паричникот би му го дала но ако не го знам би ги зела парите а паричникот ќе го оставам. :rofl: