Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Ќе размислам... ]:)

2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    Ако го најдам човекот, веднаш би му го вратила, ако не, ги фрлам парите и си го земам паричникот. Доволно ми се парите што ги имам дома! :$

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Имам најдено новчаник пред година дена некаде. На гробишта бевме со мајка ми и случајно додека седев забележав на една клупа новчаник. Одма заминав го зедов, и кога видов дека е на стара жена, пензионерка жал ме фати. Имаше неколку илјади денари, според датата, претпоставив дека и е пензијата. Кога се враќавме накај дома, го пријавив во полиција без да размислам. Потоа жената не дознала кои сме, и дојде со благо, кафиња да ни се заблагодари. Каква и да е, пензионер е - треба да си без душа да им ги земеш тие последни малку пари со кои преживуваат месецот, а пола им одат за апчиња.
    Но, да беше на некој друг, верувајте, без око да ми трепне, ќе си ги земам парите. Пошто јас неколку пати го имам изгубено новчаникот (два пати со многу пари, еднаш со 40 денари), и ниту еднаш никој не ми го вратил, секогаш празен полицијата ми го враќала, а еднаш имав 40 денари буквално во него, замислете некој и тие пари ги земал. :|
    Докажано е дека сме гнаса од народ.

На cresa-jagoda, Twinkles и LittlePinky им се допаѓа ова.
  4. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Ако е ситуација како што кажа anuskaNESTLE каде што е пензионер и знам дека му се броени парите, нема да можам. Но, во друга ситуација би ги земала без око да ми трепне.

5. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Јас би ги зела парите единствено ако неможам да откријам на кому му припаѓаат,а ако го знам човекот што ги изгубил парите би му ги вратила...Сепак,пари се,никој не ти ги дава туку така....

6. Ludaaaa

Ludaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Би ги земала секако ]:)

7. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Искрено би ги зела.ако некој го пронајде мојот паричник случајно да не ми го врати?

8. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Да бидам искрена, би си го зела. Може ќе ме јаде совеста малку ама пак од друга страна ќе се тешам дека не сум го украла туку сум го нашла.

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    266
    Ако има документи и поголема сума на пари, би го вратила. Не размислував вака се додека наша роднина еднаш изгуби паричник со 750 евра внатре, спремни за операција на внука ми. Не знаете за што се наменети парите што вас ви изгледаат од небо паднати. Можеби на некој живот му значат.

На sweet-star и Insatiable13 им се допаѓа ова.
  10. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    367
    Се сложувам... не се осмелувам да земам бидејки знам дека ќе имам грижа на совест. Како што кажа, не можеме да знаеме за што се наменети..

На LittlePinky, Daydream и BlackMarket им се допаѓа ова.
  11. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Би го зела сигурно.Би имала грижа на совест да, али па на крај краева не сум го украла јас.
    Иначе, да ја имам таа среќа да најдам новчаник со над 500 евра, еве како во случајот погоре 750 евра, би зела еве 250, другите 500 ќе ги вратам сосе документи.ќе си се почастам. хахах

12. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Досега не сум била во таква ситуација.
    Но вака,да се разбереме.
    Доколку има поголема сума пари,на пример над 2-3 илјади денари тогаш би ги вратила.Можеби некој треба да нахрани некого со тоа.Доколку е нешто поситно само документи враќам(ако има) 8)

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.544
    Би го зела ако има документи би го вратила на сопственикот ако нема документи би го однела во станица па они нека си го имаат може ке си го побараат кај нив

14. So-Seductive

So-Seductive Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Не би го зела во никој случај, веднаш би го пријавила.

15. Ludaaaa

Ludaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    аих ова ме потсети на интересна случка.. :lol: :rofl: инаку би ги вратила :)

16. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Многу лоша работа е,еве да ви кажам..Дури си мислиш дека е среќа што си ги нашол тие пари ти му ја земаш среќата на некој друг.Да ви кажам од мое искуство,,Мојот сопруг го загина новчаникот пред 4 месеци.Во ќесето имаше пари што ни ги дадоја многу блиски роднини поклон за свадба,што ептен ни требаја тие пари,имаше лична карта и сите негови картички што ги имаше.Се чека денови за да извајш картички пак и плајќаш нешто,пак вадиш лична карта пак плаќаш,имаше виза за работа што е многу зафркнато да се загини и ред други ситници што не се сеќаваме дали имаше,ќесето беше кожено и му беше поклон од мене,многу му беше убо.Во моментот многу му требаја документите посебно визата за надвор од Македонија,ексик парите да ги земеше тој што го најде и документите да ги оставеше за некој посовесен да ги вратеше,на документите стои улица број можеше само да ги фрли во двор а парите да си ги земеше,можеше да ги однеси картичките во банките и сите документи да ги остави таму,па ќе ги имавме.Ексик ни одзеде многу време и трчање.Дури не осетиш на своја кожа или дури не му се случи на некој близок не знаеш како е.Ако најдиш нешто и можиш да го вратиш врати го!!Оти тоа не е твое,тоа е исто како ти да си го украл само што не си ја посигнал раката,пошто си свесен дека тоа не ти припаѓа тебе.Ама што ќе го кривиш човек што нема пари,ако имале лугето пари и не му требале сигурна сум ќе го вратеја.

17. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    И да допишам па дури и парите што има да се земаат,тоа се пари на некој друг што секој ден се мачи да ги заработи,што учел и влужувал многу труд за сето тоа да го постигни,што работи секојдневно.Не е среќа ако најдиш пари на улица,сам биди си ковач на среќата и поработи си за парите.Или играј лотарија,нека се падни то е среќа.

18. KittyCat84

KittyCat84 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    16
    Парите не,новчаникот би го оставила кај што сум го нашла 8)

19. ina5

ina5 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Би ги зела. ]:)

20. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    хмм доколку има лични податоци би го вратила сама не би мешала полиција како што имаат некои спомнато ама ако нема лични податоци или да најдам пари на улица а не ночаник(како што мисе има случено) би си ѓи зела, тогаш мажите што пиеја ги прашав и тие секако да мои се едниот поточно :Р то неверувам ама тоа е не требаше да прашам ама тоа е тоа :)))))))))))))))