Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Sanji4ka21

Sanji4ka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    88
    Доколку најдам паричник ке си ги земам парите што ги има во него и ке ко фрлам паричникот.И јас да изгубам паричник сигурно дека тој што ке го најде нема да ми го врате.

2. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Ако има во паричникот лична карта и слични работи ќе го вратам греота се луѓето да чекаат по гужвине во внатрешни за да извадат нови, а ако нема убаво би ми дошле паричките :lol:

3. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    ако знам од кого е ќе го вратам...ако нее.... :D

4. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Па, ако има лични податоци ќе му го вратам, ама сигурно малку би ме копкало. Ќе размислам и ќе му го вратам :) ако нема лични податоци, нема шанси, не го барам кој е сопственикот :lol: ! На една братучетка и се има случено да го загуби паричникот, а во него ја имала ставено личната карта и индексот, пари имала околу 2000 денари :( И не и текнуваше каде ги изгуби. На крајот се се реши, за среќа. Била во такси и ги изгубила. Од такси компанијата и се јавија и отиде си ги зеде.

5. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Без документи - го земам, сигурно нема да распишам оглас: Кој изгуби светло-розов паричник??
    А со документи - го враќам. Имав и таква ситуација кога најдов мало кесенце со нешто ситно пари, картонче од библиотека и месечна карта за автобус. Девојчето го најдов на фејсбук( имаш име и презиме и одма таму, каква полиција, какви телефони :) ), 17 години и затоа ни лична карта немало и еве го ден денес ако ме сретни в град ме гушка и благодарноста во очињата и се гледа :) :)

На spellbound и Teresa94 им се допаѓа ова.
  6. Marcey

Marcey Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    944
    Ако има лични податоци би го вратила, но ако нема без двоумење би го зела. Ако не го земам јас некој друг којшто ќе го виде ќе си го зема. Па тоа е среќа да си најдеш пари. :lol:

7. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    па ако има документи ќе го вратам а без документи го зимам :) се сложувам со Марсеј, ако јас не го земам некој друг ќе го земе :)

8. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Кратко и јасно НЕ!!! Кој сака нека го земе и што сака нека му прави мене не ме интересира тоа и колку пати сум видела паднати пари и не сум се пружила да ги земам едноставно неможам којзнае зашто :?:

9. Hell0.kitty

Hell0.kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    40
    Зависи од сумата на пари хахах :D

10. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21
    Би го зела новчаникот и би го однела во полиција :^) не би ги гибнала парите, и плус ако се видиме со сопственикот би можел да ми даде награда :angel: хаха... плус и јас се имам најдено во ваква ситуација и многу сум благодарна што кога го најдов се ми беше на свое место... додуша јас ја изгубив цела ташна !! :fubar: :fubar:

11. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сум се нашла во ваква ситуација и го однесив во полиција, а бабата само шо земала пензија, мислев дека ако се најдам во ваква ситуација че земам пари и ќе го оставам но не, иако се гнасни луѓево и пола и повише лошо мислат, сепак, јас сум во др половина... :)

12. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Ако знам чиви се парите и ако има повеќе од 100ден би ги вратила секако,инаку ми се има случувано по улица да најдеме пари не повеќе од 50ден ама не знаеме чиви се и се почастиме во продавница а почесто ги оставам парите на тоа место.. :D

13. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Секако дека да.
    До сега јас имам изгубено новчаник и татко ми 2-3 пати со документи кредитни и повеќе од 3-4 илјади денари па ни трага ни глас од среќникот пронаоѓач.

14. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Зашто да не, тејк д мани енд ран фор јор лајф! ]:)

Шала на страна. Прво би го вратила поради тоа што сега во сите паричници има лични карти и некои такви ситници по кои можам веднаш да ја најдам персоната. Енд секнд оф ол, доколку не го направам горе наведеното ќе ме изеде совеста! Ќе ме изглода, ќе ме уништи.. :sweat: :D

15. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Паричник не. Но, еднаш со 2 другарки си најдовме 1000 денари на улица и секоја зеде по 330, а 10те што останаа ги оставивме таму кај што ги најдовме. :D

16. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Еднаш најдов 600 ден во СП маркет кога ги земав едно девојче беше во моја близина и и кажа дека кај мене се парите и нормално и ги вратив . Ни побогата ни посиромашна сум со тие 600 ден .

17. Vampirche.18

Vampirche.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Da najdam samo pari na ulica i da neznam na koj se kje si gi zemam ili da najdam novchanik so pari i da neznam na koj e kje si go zemam, no ako ima lichni podatoci ili vidam na nekoj kako mu pagja sekako deka kje mu go dadam bez da dopram denarche :P

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Има разлика да најдеш паричник и да најдеш само пари. на парите не пишува чии се, а во паричникот има документи со кои може да се најде сопственикот. Би му го вратила паричникот на сопственикот. Да живееме во грдо општество, но сами го правиме такво. На некој тие пари му се потребни. Би се ставила веднаш во негова ситуација, што би било кога јас би го изгубила? Се разбира би ми било криво и би сакала да ми го врати некој.

19. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Прво ќе се попалам као ууу пари ова она,и на крај знам дека ќе го вратам на сопственикот доколку има лични документи! ако се само пари онака на улица па и добра сумичка да не се лажеме секој би си ја земал! :D

20. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    E,не нема да го земам ќе го фрлам во првиот контењер успат :D
    Не се правам бре тука Дева Марија,ќе речам кратко и јасно ДА! :lol:

На Gioia му/ѝ се допаѓа ова.