Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би нашле паричник со пари на улица дали би ги зеле?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од PinkPrincess, 5 мај 2011.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Имам најдено, пред многу години на велгиден новчаник пун пари и клуч од кола плус во него. Гo пријавив во полиција. се гордеам со тоа, бидејќи тие пари беа на некој друг и не палнирам да ушивам во пари додека некој некаде тагува и можеби гладува.
    а пари на улица сите имаме најдено, во бугарија имам најдено на улица 10 евра. добро ми дојдоа исрено тогаш. Ама семтам дека тоа е мн поразлично

2. TS-310

TS-310 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    37
    Колку и да сакам да ги задржам парите,сепак би го вратила паричникот на сопственикот,зошто така би сакала да постапи некој кој би го нашол мојот новчаник(доколку го изгубам).А ако најдам само пари,како пред некој ден кога си најдов 30 денари,би ги земала

На fabulousfreedom му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    не.Би го пријавила во полиција зашто и мене ми се има случено да изгубам пари сепак нејќам да се насладувам со туѓи пари :angel:

4. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Паметам дека еднаш во скопје на кеј имам најдено пари ама расфрлани беа од ветерот најверојатно, и не ги земав а сама бев и можев без никој да ме види.Имаше икрупни банкноти, затоа и памтам :) ама ете не ги земав и не ми е криво.а новчаник мислам дека до сега немам најдено

5. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Не бе, ќе му се мислам :D Нејќу да сум поштена бре :devil:

...Реално, ако има документи за идентификација мојата проклета и глупава совест нема да ми дозволи да се праам на Тошо, значи да, ќе го вратам.

Ако нема ( ќе горам во пеколот, ама дај боже да е така ) ќе си ги земам уредно, а ќе ги потрошам уште поуредно :)

Оуу јес ај ду. :!:

На JoxyTheFreak и Budal4eTo им се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Доколку има документи за идентификација би ги оставила а парите би си ги земала :$
    нејќам да глумам поштена, НЕ, нее.. ]:)

7. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    и ја би направила исто:clap: :devil:

8. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.985
    Допаѓања:
    4.768
    Би ги вратила парите. Од каде знаеме за што им требаат и какви придонеси имаат. А да се китиме со други пердуви,нема смисла.

9. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Искрејно имам најдено пред неколку години имаше многу пари внатре, но имаше и многу картици и документи, возачка, лична карта.. Првво сакав да ги земам парите, но кога подразмислив ми падна жал жената што се треба да помине за да конечно ги извади сите тие документи повторно, а и нема аир од такви пари, лесно се трошат. Имаше број во новчаникот, па се јавив се сретнав со жената и и ги вратив.. Таа ми нудеше од парите и многу ми се заблагодаруваше, јас не ги земав парите, и реков да сакав ќе ги земев сама.. Ме почасти чоколадо и кафе во блискиот кафич, доволно беше...

Инаку да најдам така новчаник со пари без документи, секако дека би го земала, затоа што ако не го земам јас ќе го земе некој друг исто ти се фаќа :D

10. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    Ќе го земам, не ми се нашол за бадијала тука на патот баш мене, како рекле старите, не за кого е печено, туку.. едит јас парите си ги чувам во џеб, а не во паричник, многу полесно е паричник да изгубиш отколку парите да ти паднат од тесните фармерски џебови или од џебот со патент

11. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Нема шанси ако најдам новчаник со многу пари и со лични домкументи да си го земам цел новчаник или само парите а да го оставам новчаникот каде што сум го нашла...многу ама многу ќе ме гризе совеста мислам дека нема да можам да спијам...бидејќи на некого тие пари можеби му се многу потребни или пак со тешки маки ги заработил и сега јас да си ги земам и да си ги потрошам на мене...ќе му го вратам новчаникот на сопственикот.

12. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68
    И ја да не изглеа ко да се правам мајка Богодорица, ама би го вратила доколку има податоци за лична идентификација на сопственикот.

13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сите фини и културни а мојот паричник нигде го нема :wasntme:

На Page и Princess.S им се допаѓа ова.
  14. Martinez

Martinez Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    17
    Немам најдено паричник со пари на улица, ама имам најдено пари (100 денари) и не ги земав. После една другарка ме нарече будала :D секако парите не се потпишани па да знаеш чии се, ама пак неможам да зимам нешто што е туѓо. Прво и прво срам ми е да се наведнувам на земја по пари ко да неам ебате..секој со своите пари, а не со туѓите а и срамота е, шо за 100 денари сеа од земја ќе зимаме пари? Како не. И повеќе да се, не ги зимам.

Инаку јас имам изгубено новчаник како мала со 200-300 денари во него. Обожавав да си собирам пари и по неколку дена ќе си видев во новчаникот 2000-3000 денари :P а тој новчаник ми беше важен затоа што ми беше од баба ми и дедо ми и плус нели дете како дете, и 300 ден му се важни :D и нормално откако осетив дека го изгубив новчаникот (а тоа беше за нецела минута) одма се вративме со другарка ми по улицата кај што поминувавме и новчаникот го немаше :o кој бил толку брз да го здипли за нецела минута бре :D да не збориме тоа што низ таа улица и не поминувааат толку многу луѓе бидејќи е на крај од маалото.

а еднаш како мала видов и мобилен на земја, нокиа 3310 :D таман помислив да го земам од земја, да го прочепкам за да дознаам чив е и да го вратам, дојдоа три деца кои звонеа некаде од нивните мобилни и мобилниов на земја зазвони :D едното од нив наеднаш се орасположи и направи една среќна фаца :rofl: мистеријата беше разрешена, се пронајде сопственикот на мобилниот.. т.е сопственикот си го пронајде мобилниот :D

15. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Еднаш имам најдено новчаник :) после 15 минутна дилема што да правам гледам еден човек како луд шета околу местото и прашува по луѓето дали нашле новчаник...Во навчаникот имаше околу 2 илјади денари и тоа сите по 500 :D Го видов човекот и му ги вратив и парите и новчаникот...(ги изброја парите,виде дека не фали ниту денар) тој наместо да ми се заблагодири почна да ме пцуе и да вика дека сум му го украла новчаникот :^) Јас мирно му кажав дека го најдов и да биде среќен што му го вратив зошто ретко би го направила тоа :$ :wasntme: :rofl: И добро ајде си замина човеков и го видов тука баш до мене во колата влезе и замина... јас останав така зачудена :^) и кога гледам на местото каде што беше колата 2 петстотки :rofl: очигледно му паднале на човкот кога се качуваше во колата бидејки го стаде новчаникот во задниот џеб.. си ги зедов парите и направив ваква фаца ]:)

На Page и spellbound им се допаѓа ова.
  16. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Новчаникот не ми треба ќе го оставам ама парите....... ќе си ги земам :lol: ;)

17. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Јас и дечко ми најдовме еднаш дреч црвен новчаник, ми беше чудно како никој не го приметил , во него имаше околу 1000 денари и многу документи, картички, клучеви .. И го најдовме девојчето на фејсбук , и пишавме ако има изгубено нешто да се јави. И после ни се јави девојчето, па следеше мало испрашување што изгубила, па каква боја е новчаникот и сл и после тоа и го дадовме, девојчето сакаше да ни ги даде сите пари ама ние земавме само колку за кафе :D

18. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Vo nikoj sluchaj. :x Kakva srekja bre lugje?! Znaete li na kakvi kletvi ke naidete dokolku se raboti za novchanikot na nekoja baba?! :^) Najdov ednash vo Hrvatska na odmor, i toa mnogu, povekje od 1000evra imashe sigurno, pa i hrvatski pari i dolari (nekoj milioner si go imashe izgubeno valjda :| ), se stapisav i ja i sestra mi, ama potoa edno devojche (mozhe imashe edno 5 god.) mi go grabna od raka i reche deka bile nejzini! |( Ke zemev da i udram eden ubav shamar ama roditelite i bea tuka. I toa shto ubavi roditeli, da go uchat deteto da zema tugji raboti.. :?: Ne ni bitno toa, poentata mi beshe deka NIKOGASH ne bi zela tugj parichnik. Nikogash.

19. MiaBeMia

MiaBeMia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    35
    Мајка ми изгуби така новчаник полн со картички и пари за плаќање кредити, готова беше да се јавува по банки да ги стопираат картичките ама за кратко време еден кутар добар човек кој цел саат ја барал адресата со такси, не најде, и мајка ми од благодарност го почасти 50 евра, затоа што во новчаникот имаше поприлично многу пари инаку би му дала 500че сигурно :) . И јас така би постапила, не знаеш колку на тој човек му се важни документите и можда му се последни планирани пари за расчистување сметки и долгови, така да сигурно би ги вратила па и не мора да ме части ништо. :)

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    е не ќе му ги простам! :D