За големите работи не е рано, шо порано сте спремни тоа подобро. Натаму ем ќе фанат уште толку жештини ем веќе ќе ти е тешко на тебе. За перење и пеглање имаш време, можеш почеток на септември да ги средиш на пример.
Какво рано, јас последен треместар едвај се движев, ме болеше пубична коска, некој нерв позади ми се фати, пола саат не можев на нозе да издржам. Тој страв дур не рикна да плаче во сала го имав. Купувај пери пеглај чисти дур можеш.
Баш тоа си го мислев и јас. Сега сум полна енергија и ќе си терам како што мислам. Да ставам се во шкаф на време, па мм нека си зборува Фала ти на мислењето, ете го моето зелено светло
@Anturium за се што наброја времето е таман. За пеглање и перење ти е рано. Многу мачно ќе ти биде во крај на 8ми и во 9ти месец да знаеш
Август ќе сум 8ми здравје, пак е рано? Немам појма колку време ќе ми треба за перење и пеглање стварно И за генерално чистење се мислев некаде август, па прашина ситни работи да фатам во 9ти. Офф оваа ќе ми побрка психа, многу се плашам дали ќе стасаме се. Таква сум во принцип се навреме плански правам, ама сеа бетер сум
Таман е, 9ти да си раат со мал прст да не мрднеш. И пак ќе си најдеш нешто ако си таква ко мене. Па бебето кога ќе ти дојде ќе се смееш што беше тоа план. Јас не можев ни да чистам па маж ми фаќаше секоја недела по малку, еднаш плакари од горе до доле, друга плочки и фуги, па прозори и врати. Како ме трпел човеков. Сега пак е све лом и нема време никој да фати, а на бебе ништо не му е. Затоа не се секирај од прљаво, сигурно глувци не ви шетаат по дома.
Терај си по твое како си мислиш. Јас во 5ти месец корона фатив дома затворена 25 дена, се живо испонарачав онлајн од чорапи, до тетри, до комплетчиња, до кенгур . Мајка ми побеле коа виде дека сум купувала во 5ти месец. За перење пеглање накај крај на 7ми, почеток 8ми.
Две негови перални и две наши ги пеглам за рамно 3часа. Со 2-3 кратки пуш паузи измеѓу. @Anturium и јас бев ко тебе , нестрплива. Па перев и пеглав уште во 6-7 ми месец. Ама кога влегов во 9ти пак јово на ново, не ми мирисаа веќе на бебешко п пак ги перев и пеглав Мислам само за перење и пеглање да почекаш . Другото терај си дур не фатиле поголеми горештини
Фала ви на сите на сугестиите, изгледа не сум била единствена толку нестрплива. Поради возбуда сакам во една минута се да спремам, а следната да се породам Ќе си спремам сега за друго, па решив пеглање да оставам од септември натаму, ем ќе залади малку
Само јас ли сум што нема намера да ги пегла алиштата на бебе? Ќе перам на 90 степени па во сушара. Зошто пегла?
Ако ги ставаш во сушара не мора да ги пеглаш. Ама големи се шансите дека на 90 степен ќе се оштетат алиштата, пери на пониска температура.
Јас на 30-40 степени ги перам алиштата и само првиот пат ги испеглав после тоа веќе не ни пеглав ни тетра ни ништо. Ако бебето има проблем со кожа тогаш ќе мора пеглаш, а иначе ако ги испереш на 90 и во сушара нема да можеш ни да му ги облечеш на бебе.
Јас првиот пат ги испеглав и толку беше, после докај 3м ги перев на 60 и во сушара, сега ептен гадни со флеки ги перам на 90, онака бодиња, шпикозни, памучни на 60, а убави алишта што му се за одозгора на 40 и не ги сушам во сушара.
Јас само првиот месец перев на 90. Сега се перам на 60, немам сушара, и не пеглам. Ептен ако има флека од јадење или каки отпрам на рака и после у машина.
Тогаш на таа баш за бебиња што е програмата, мислам 60ка е. Мислиш ќе се соберат алиштата? Може и така да пробам. А зошто после не во сушара?
Сигурно ќе се соберат. На сите бебешки пишува 30-40 степени, памук е. Јас на 90 перев/перам пешкири и тетра пелени само.