Форумџика на годината

Кога да се почне со купување работи за бебето

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 23 декември 2010.

1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    4.861
    Денес земав такви од Тритекс.
    Јас имам само 0-3, а за поголеми понатаму. Има време, ќе си излегуваме со бебе на шеткање и шопинг :).

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    1.148
    Се надевам, јас со мојот никаде не можев да шетам особено шопинг , беше голееееем плачко

На bokace1, Arjanit2021, TaamK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    4.051
    Која цена се ако не е тајна ? :lol:
    Ми фали од тие , тетра пелени , ќебе и не знам што друго. Шпикозни имам , бодиња имам , хулахопки имам .
    Изгубена сум целата во врска со алишта за бебе (facepalm)

4. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    4.861
    @bokace1 Јас ги платив по 320 ден, но тие две моделчиња беа на попуст, намалени од 460 ден.
    А зошто не си купиш од Загреб?
    Во C&A има преубави и квалитетни облекички за бебе. Има и други продавници кои ги нема во МК, разгледај. Цените горе-долу се слични.

Последна измена: 29 август 2025
    На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.260
    Допаѓања:
    205.645
    Зошто хулахопки? Две деца пораснав, хулахопка не ставив. На бебе нема потреба да му облекуваш. Ако е девојче, кога ќе порасне, со фустанчиња секако ќе и' облекуваш, ама на бебе не мора, навистина.

На Mila0000, Noemi, Emy867 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    4.051
    Што знам дека зимско бебе , да девојче е .
    Затоа кажав појма немам и изгубена сум со во тој поглед што треба од гардероба.
    Фала ти :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.260
    Допаѓања:
    205.645
    Види, мали бебиња ако ги облекуваш премногу, може лесно да ги прегрееш, хулахопка и шпихозни да му ставиш, ќе се нервира и плаче. Не трпат бебињата многу слоеви, полесно им е да е поладно отколку да им е жешко.

А кога ќе си порасне понатака, ќе облекуваш фустанчиња и секако хулахопки кога ќе е ладно.

На Mila0000, Mimmi39 и bokace1 им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.058
    Допаѓања:
    5.805
    Еве ја и купив хулахопчиња од h&m сега 0-6 бројче за есенва да имам за на фустанчиња мерак ми беше … сега на 2ипол месеци веќе имаме и фустанчиња убави за излегување

На Mimmi39 и bokace1 им се допаѓа ова.
  9. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    4.861
    Ти симнувам капа ако ја облекуваш со хулахопки и фустанчиња. Ќе биде преслатка.
    Мене ми беше ептен непрактично да и облекувам фустанчиња, и се креваа нагоре. Си порасна во хеланчиња, боденца и шпихознички :D:D.
    Затоа, сега порасната, само фустанчиња признава во лето.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.396
    Допаѓања:
    9.935
    Јас сум утре влегувам во 29та недела и немам ништо купено.
    Во таков хаос сум, под кирија веќе 2 месеци зошто дома реновираме се од корен и како да нема крај, и не можам ништо да донесам дома за бебе додека не се среди и не биде чисто.
    Башка со мајстори кој си фатил работа знае како е, денес утре задутре времето си оди и се прави застој а работите мора да се тераат.
    Некои битни работи како количка, креветче, кадичка, гнездо, лулка, релаксатор ќе ми дадат другарките/роднините па ајде тоа малце мир ми дава Ама се друго треба да се купи, од облека, до пелени/влажни марамици, козметика, опрема и сл.

Би била многу ама МНОГУ благодарна доколку некоја од вас може да ми пише во порака што се треба да се купи за бебе и за мене, дел од работите ми ги кажаа другарките ама да не испуштам нешто битно зашто секоја има нешто да дополни.

11. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    88
    Мајки здраво :)
    Извинете ако постов не е за тука.
    Дали имате искуство со овие колички или општо дали некој има земено колички по косовскиве продавници.

Прикачени фајлови:

• IMG_0648.png
      IMG_0648.png
      Големина на фајлот:
      1,2 MB
      Прегледи:
      25
  12. Damavokarti♧

Damavokarti♧ Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2024
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    16
    Не се секирај јас до 35та имав само по некое боди купено. За почеток земи си од оние шпикозните најпрактични се исто и боди моето беше летно бебе па повеќето ми беа на кратки но имав земено и на долги и тренерчиња долни и така го облекував за по дома под клима. Исто така тетра пелени и од оние подлогите што не пропуштаат едно паковање ти е доста за почеток исто и памперс и влажни по едно е доста да видиш дали ќе му одговараат. Од цуцли имав земено на babylove не ми ги прифати па накнадно купив на бибс, шише имав земено 1 за секој случај исто на babylove се погоди излезе да немам млеко така да си продолживме со шишињата на babylove. Стерилизатор не купив немав потреба си ги вриев, имав купено по некое капче и ракавички, чорапчиња, по некое лигавче и ќебенца. Прашок и сјај на фрош. За пеленска регија користиме веледа а за капење 2 во 1 на babylove. За во болница не купив ништо дека на приватно. Тоа е тоа во глобала, друго не ми текнува во моментот ако треба нешто слободно пиши ми.

Последна измена: 24 јануари 2026
    На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  13. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    20
    Девојки рано е уште за мене за купување, ама ја читам темава редовно и гледам да запазам се што треба.
    Што е најбитно што ми треба според вас за бебе? ( се разбира нр зборувам за количка креветче, кадичка и сл) Од облека ? И немам појма која величина да зимам . Дали советувате нешто плус што било практично за вас .Терминот во јуни ми е иначе.

14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.058
    Допаѓања:
    5.805
    Бодиња на кратки, еден куп :D ќерка ми се роди во јуни, цело лето мењавме само тоа, ако биде летото како минатото не ти треба ништо друго :inlove:

На US.ER.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    36.146
    Мој совет е почни си со купување. Мене во 20та недела скоро сѐ од облека ми беше купено, а почнав после 10та, кога потврдив со пренетален тест дека е се ок.
    За Јуни јас би земала само бодиња по кратки и прерамки. Тетра пелени, тенко памучно ќебенце, чорапчиња. Евентуално и некои хеланчиња.
    Земи си 56ки, околу 10 за почеток.

На thirtygalaxy204, US.ER.1 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  16. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    20
    @Baby warrior @QweenSM А што би ми препорачале на пример од играчки оние црно бели книгички? или нешто што ви користело многу. Дали релаксаторот се користи одма ?

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    36.146
    За почеток од тие книгичките што шушкаат и тропалки. Мада и овие ќе ти требат после месец-два.
    Релаксаторот многу зависи од бебето. Некои бебенца воопшто не го сакаат, некои уживаат. Мене ми беше многу корисна работа, бебо го обожаваше и кога беше во него успевав некоја обврска низ дома да фатам.

18. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    20
    А стерелизатор? Цуцла? Шишиња? Немам поима што би ми требало искрено .

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.902
    Допаѓања:
    36.146
    Да, сѐ од ова ти треба исто така. Сега зависи ако цица може нема да ти требаат шишиња, ама мој совет е да си купиш и да си имаш барем 2, дека не знаеш кога можат да ти затреба и треба да имаш секогаш спремно чисто. И формула си купив јас мало паковање уште пред да се породам.
    Види во темата ,,што ми е потребно за новороденче” . Имаат таму доста членки објавено што точно треба за првите денови. :)

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.058
    Допаѓања:
    5.805
    Јас си купив едно малечко филипс авент шишенце бидејќи само тие се компатибилни за симултано доење и давање од шише ако сакаш да доиш нели. После докупив и поголемко како растеше за молзено млеко да имам убаво кога ќе искочам да и дадат да не зависи бебе само од тебе. За играчки шушкавите книгички, перниче за тами тајм, подлога, трипалки разни мекички, цуцињада имаш барем две, ама не мораш овие одма да ги имаш секако првиот месец се мн малечки не пратат многу многу :D после доаѓа хаосот после 3-4недели кога ќе се разбудат целосно :l: исто електрична турпиичка за ноктиња ќе ти треба одма