Кога да се почне со купување работи за бебето

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 23 декември 2010.

1. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Се породив...

Затворена ни е темата труднички муабети за жал неможиме да си поприкажиме јас веќе сум 8ми месец освен 2 бодиња немам ништо купено али затоа деновиве ке се фрлам во шопинг :D ако неможеш да се стрпиш почни си со ситни работи некој пак ке си направиш кејф :*

2. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Се породив...

Ви благодарам јас немам стрпление и сакам да купувам но тука околу мене ми викаат рано било па сакав да си побарам од вас мислење :* :* :*

3. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Јас почнав да си купувам во 5ти, сега си порачав и количка, ќе ми стигне за месец дена значи таман на почеток на 8ми кога ќе бидам а веќе гледам и креветче, има инаку некој попуст во енци мени 20-25% до 15ти април па зошто да не се искористи

4. kammam

kammam Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    21
    на почеток на месец мај има бебе саем, па оние идни мамички кои имаат време да почекаат, нека не брзаат може да фатат попуст.

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bobmarli

bobmarli Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
  6. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    и јас мислев да го чекам бебе саем но енци менци објавија дека саемот е откажан и дека затоа сега ќе даваат попуст :( а баш се спремав за на бебе саем

7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Кога да се почне со купување на работи за бебето е индивидуално.
    Јас почнав од 5 месец и секој месец купував по нешто :)
    Во 8ми месец требаше да мирувам 2 недели , па се мислев што ако немав ништо купено ќе требаше се набрзина после, или ако се породев пред време . Затоа според мене најубаво е секој месец по малку :)

Дека не се купувало пред време според мене се бабини деветини, како што е Господ никој не е , само да се живи и здрави бебушките :) Јас не би чекала при крај. Прво некој не може ни да оди во 9ти месец, можеби ќе треба да мирува , и ред други работи па зашто да оставам во последен момент или набрзина кога имаме 9 месеци на располагање.
    Одете шетајте и купувајте мешиња , ќе ви фали ова време :)

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Jas kupuvav vo 9ti mesec(alista,kozmetika), a krevetce zdravje boze otkako ke se porodam.No sepak se e individualno, ne veruvam vo babini devetini,pa ako imate merak mozete i porano da si kupite nesto.

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Не сум мажена, ни ту верена ниту трудна но пред некој ден изглегов и кога погледнав ендо адидас елече за детенце леле неможев да одолеам и го купив си го дигнав хахахаха несум нормална ејј

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.624
    Допаѓања:
    38.121
    Прв пат купивме облека за син ми една недела пред да се породам. Купивме тренерки, шпилхозни, боди, чорапчиња, ракавички, капче, топлинки и патичиња.

11. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556
    Сестра ми почна да купува во 3 месец, иако не го знаеше полот. Купуваше жолти и зелени работи и на крај беше женско. :inlove:

12. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Mamicki da ve prasam sto mislite za kupuvanje na obleka za bebuskata od jumbo? Ima slatki bodinja I Nekoj kebenca gledav ubavi a ne se skapi, imate kupuvano od tamu takvi raboti?

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Вчера јас зимав.

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас му7 имам земано на син ми бодиња и шпихозни од џамбо ама од Грција, ма да истите работи ги има јас мислам и во Ск и во Гр. и можам да ти кажам дека се супер, убави модели има, економични се и добар квалитет е, така да, земај слободно нема да зажалиш ;)

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    И јас во неделата бев со мм во џамбо као по работи за по дома, ама на крај излезе дека најмногу за бебушко изнакупувавме...кебенца, шпилхозни и бодиња, чорапчиња, ракавички...цуцли и и играчки. И навистина се ефтини во однос со другите продавници тука.
    Инаку сум 8ми месец =)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.861
    Допаѓања:
    202.983
    Само имај на ум дека броевите од Џамбо не одговараат на нашите стандардни величини. И јас имам купено неколку пати бодиња од таму, бидејќи ми се многу практична работа за бебиња и деца до две-три години. Освен тоа и се собираат при перење (ги перев минимум на 60 степени).
    На пример, бодиња на кои пишува за година дена, син ми ги носеше на 6 месеци.

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Јас вчера се докупив од Бит пазар.Искрено имаат супер избор и е се тродупло поевтино.

18. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Сонце каде од Бит Пазар купуваш? Исто и една другарка ми рече купувала и она за малото од таму ама незнам од каде :?:

19. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    На женски пазар бе :) Јас сум многу терсене за гардероба сакам се да ми е спастрено а и да не е лош квалитет...искрено се изненадив што се имаат и е тродупло поевтино.

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    О боже, како во друг свет да живеам јас, сега те читам женски пазар и си викнав даааа бееее, мм се сврте ми вика што ти стана жено не викај :lol: Се шуткавме по 100 пати до мавровка и не ми текнало за женски пазар :wasntme: Ајде ќе ѕирнам деновиве што има па може ќе најдам и ја нешто ко по мој вкус :clap: :*