па ок е да знаеш дали ти е убаво но од каде ке знаеш дека тоа е врвот, за неискусна девојка и мастурбацијате е преубаво доживуваџе . Сепак неможеш да знаеш дали е нешто доволно вкусно ако јадеш само еднолична храна.
Се извинувам за офф топик, ама морам. Би ве замолила да не влегувате во дуел со martina-srcus, за да не упропастиме уште една тема. Не се надмудрувајте, оставете ја нека пишува додека не добие бан. Премногу офф топици има напишано, админките ќе имаат многу работа, така што не им создавајте уште повеќе. Поздрав од Ординери и имајте пријатна ноќ
Е тука не се слагам со тебе, некој може да си погоди комплетен партнер и од прва, зборам за партнер кој емотивно и физички ќе знае да ја задоволи, а некоја малку ќе лута додека да најде некој таков. Не дека е лошо тоа човек во животот да има повеќе сексуални партнери. Зборуваме за сериозни врски, такви сме ние жените, емотивни суштества. Ако зборуваме за секс со било кој , а го анализираме само квалитетот на сексот тогаш ти си во право. Сепак мислам дека потешко е да се најде личност која карактерно, и емотивно ќе биде на твојата фрекфенција, а квалитетот на сексот може да се подобри ако и двајцата партнери работат на тоа, може да експериментираат , да користат помагала, да си ја исполнат секоја сексуална фантазија па колку и да е таа перверзна. Освен тоа секоја девојка различни работи ја возбудуваат, ако ти имаш убав секс со некој дечко, не мора да значи дека и јас би имала убав секс со него, може мене не ми се допаѓаат работите кој он ги практикува во сексот. Затоа не може да генерализираш, што е добар а што лош секс, ниту да одредиш број на партнери како репер за искуство во сексот. Има девојки кои само со еден партнер доживеале многу повеќе отколку некоја друга што сменила повеќе. И обратно .
isto kako i summer girl , jas poslem dva meseci go imav prviot odnos , iako neznam sho se pravi tolku drama okolu nego.nishto posebno.so toj sho imav bevme najdobri drugari edna godina,i se se sluci ednostavno SPONTANO! ushte odime so nego... eden sovet , koga si spremna znaci togash da napravish , koga go posakuvash i znajsh deka neshto ubavo ke izlezi od toa.nema potreba od cela godina i tn. taa godina mozish da ja iskoristish vo mnogu popametni raboti isto taka ako vidish deka navalva mnogu mislam deka toa veke e od korist. a koga ke bidi trpeliv i ke ima pocit togash veke se raboti za neshto postabilno.e sega i toa moze da bide taktika , demek nesum mnogu naporen , zainteresiran, za da te pridobie poveke.zato ke si procenish sama.jas i deckoto pred da imame odnos , imavme spieno vo ist krevet a nishto posebno ne se sluci... samo petting onaka...znaci mozeshe bukvalno da me ima , zoshto bash togash izgubiv kontrola ama ete se prepoznava znaci koga nekoj e samo za toa a koga ne. pozz
btw za Ledena eden sovet : toj treba da e dovolno iskusen za da te oslobodi , zapali i tn. pa poslem ke bide mestoto vlazno a ti opushtena , i normalno zelbata za sex so licnosta sho ja sakash i tn. i ne se stegaj , zoshto koga se stegash tie mozat pobrzo da svrshat vo tebe , niv toa im e dovolno...samo opushteno ... e sega ke boli prviot i vtoriot pat , ama poslem ke nemash gajle ne misli na bolkata samo uzivaj si , misli na nego.. <3
Првиот пат го имав после месец и пол одење. Се чувствував спремна. Можеби малку избрзав, ама воопшто не се каам. Премногу е нежен со мене и многу ми е убаво. Не сум којзнае колку искусна, ама за девојките што ги боли додека имаат, нека пробаат прво со предигри додека да се "запалите" доволно, па потоа пробајте. И мене ме боли малку ако не сум доволно влажна.
Нова сум на форумов и сакав да ве прашам за совет. Со едно момче се муваме 4 години ( со прекини) и ептен ми е убаво со него. Ама сега тој ќе оди во странство и нема да си доаѓа 1 година може и повеќе бидејќи ќе оди многу далеку. До сега сум немала односи и сакам тој да ми биде прв. Со него ми е стварно прекрасно, а не одиме зашто двајцата така се договоривме бидејќи има многу што ќе ни се мешаат во врската. Со другарки не сакам да зборам на оваа тема бидејќи веднаш ќе почнат да ми зборат вие ни не одите како така ќе му дадеш, што до некаде и ќе бидат во право. Но јас премногу го сакам и не би можела да замислам да легнам со друг. Сакам првиот пат да ми биде од љубов,а не само онака колку да се рече дека биднало. Инаку јас имам 19, а тој 20 години. Помогнете ми што да направам бидејќи ми преостануваат само уште 15тина дена
Возраста потребна за секс ја поседуваш...19 години значат дека си физички подготвена за да се препуштиш на сексот! Но психички колку си подготвена и дали дечкото е вистинскиот треба сама да си процениш! јас не би имала сексуални односи со некој ако не сме во стабилна врска...знам дека звучам старомодно ама по каратер сум таква...сакам сигурност во се што правам! И никогаш не би прашала друг да ми каже дали да се сексам со некој или не! Но ти си друга приказна, и можеби ти е најважно тоа да го доживееш со дечкото што најверојатно го сакаш! Проблемот е многу личен за да може некој да ти даде вистински точен одговор! пак се останува на тебе!
Koja e najdobra vozrast za da imash odnosi za prv pat? Zdravo devojki, so dechko mi odam mesec ipol, imam 17god. Znam deka seushte e rano za seks, no se prashuvam koja e najdobra vozrast za da imash odnosi za prv pat? i kolku vreme minimum bi trebalo da bidesh vo vrska so nekoj za da se chuvstvuvash sigurna i da imash odnosi so nego? Fali vi odnapred
Тоа е индивидуално, зависи од твојата желба, и од тоа колку си ти спремна. Нема некое правило. Ако се чувствуваш спремна, направи го тоа, ако не-има време и нема потреба од брзање.
Се согласувам со crazyinlove19. Нема правило за тоа. Сеуште сте малку време заедно за да почнете со интимни односи, но ако ти мислиш дека е време и ако си спремна, слободно.
Вака..имам 19години и сеуште не сум го доживеала првиот пат. Комуницирам со еден дечко кој има 27 години и со него се знам скоро 3 години и досега останало само на муабет ( иначе типот ми нема пишано за да се видиме надвор од обврските и поради тоа се премислувам пошо изгледа дека сака само секс..) Скоро во секој муабет ми спомнува колку ме посакува и сака да му се дадам и вели дека кога сум спремна -тогаш..но јас отсекогаш сум сакала првиот пат да го имам со дечкото со кој би идела подолго време, ама и типов ептен ми се свиѓа и би сакала нешто со него... Се надевам сфативте Поздрав П.С Дали е големата разлика во години проблем ? Фала однапред девојки
Не треба толку многу да те загрижува разликата во години, колку емоционалната поврзаност со дотичниот. Иако не те познавам и не знам какви се твоите размислувања во врска со темава, сепак сметам дека сон и желба на секоја девојка е нејзиниот прв пат да биде со човек со кој е емоционално поврзана и кој го сака. Ова е чисто мое размислување, посебно ако ти е прв пат, според мене не би требало да го направиш со овој човек кој е јасно на што цели. Тоа е моето мислење, се надевам дека колку толку ти помогнав.
Разликата во години не треба да ти биде проблем, првенствено треба да ти биде проблем што (колку што сфатив) тој те напиња за тие работи, а тоа не треба да е така! Е сега, тоа што нигде не спомна дека си во врска со него исто е проблем. Несакам да звучам глупаво, но еден ден кога ќе си најдеш некој кој вистински ќе го сакаш и тој тебе ќе те сака, да не се каеш што си му се дала на овој? Јас мислам, не брзај, процени, размисли два пати, сфати самата дали дечково го заслужува тоа од тебе! Не викам дека еден ден ќе ти бараат “бел чаршаф“, но чисто заради тебе биди паметна т.е. изиграј паметно!
Со дечко ми одевме 4 месеци и тогаш веќе му дадов коа наполнив 18 али не ми беше нешто посебно туку онака од радозналост... А со вториот дечко стварно ми беше преубаво... Значи нема врска прв , втор пат туку чувствата ...
vreme za seks! nema odredeno vreme za toa ... treba da bides dovolno zrela i da vnimavas so koja licnost go pravis toa
Според мене никако под 16 ! Завршена 2ра година средно, барем 3та... од мое и од други искуства знам дека во тој период (3та средно) се случваат некои чудни и нагли промени кај сите скоро, па мислам дека треба барем до тогаш да се почека..