Vo apteka mi dado cepcinja za mali deca, epten se malecki i tenki, pola cepce mu staviv sega neka mu olesni dusice malo… tri dena mi se maci nemoze da se iskaka nikako
Ќе почне поретко да кака сега. И јас бев уплашена кога почна да заретчува, ама еве веќе е 4+ мес и си кака на секои 2-3 дена. Само прави му вежбички да не го боли мешето, масирај и тоа е тоа. На крај краева можеш и топломерче во газето да му ставиш.
Ја го мачкам врвчето со павличева малку и го ставам. Држам околу минутка, а знае и за побрзо да се искака.
Мајки помагајте со некој брз лек Бебе 4 дена не може да се искака, ај што е долго не е страшно, ама страшното е кога ќе проба да кака го боли, вришти, срце ми се кине.. Педијатарот ни даде само пробиотик провен, сливи му давам секој ден, топломерот му го ставам, ќе искака едно мало камен тврдо со плачење Синојка беше гревче, го пратив мм во аптека, му дале клизми и му ставив една ама еве од сабајле пак не успеа да се искака, а се утепа од плачење
Мама ја пробај варена слива, варена круша и варено јаболко микс. Вчера јадеше ќерка ми тоа, за 3 саати се покака како никад во живот.
Пробај држи го така како поголемо дете што се држи, како да клечи за полесно да може да напне. И дека е сува каката, намачка го со мрсна крема околу анусот и внатре малку да не го боли. Не знам колкаво е бебето, ама овес со јогурт најмногу му помага на моето, или слива варена и водата да му ја дадеш. И масирај го на мешето да не го боли.
Да се консултираш со педијатар, Портолак сируп дали ќе ти дозволи да дадеш. Тој е баш за запек, го размекнува изметот. Со чепче само напон добива, а не може да го исфрли, душичка.
Гранче од лист сардела, бебешко сапунче, топломер, чепче, масажи по стомакот, масажи по грбот, сок од јаболко домашно цеден.
Успеав некако да му дадам од водата кај што ги варев сливите, сака да пие, убаво му е, ама не фаќа шише така и со водата ми прави, па му дадов со шприц од сирупче. Се надевам ќе помогне, од прееска само гасови има. Ако ми заплаче пак ќе му се нацртам на Сашко во ординација
Zdravo baram sovet mojot sin ima 9 meseci ama ima tvrda stolica Sere Kako nekoja koza nemoze da se iskaka ubavo Dali e toa Sto mu davam cokolino I mleko bitolsko nez Sto da pravam mu davam sirup za proteruvamje ama ne deluva odma se nervira place se stega sirupot e Portalak toa mi go prepisa a Jas slusnav od sestrami za klizma za deca ama ne mu kupiv nez I toa Dali ke deluva
За кравјо млеко е премногу рано, а дали има врска со запекот не знам. Клизми му ставав на моето бебе не му помогнаа. Се искака после 5 дена јадење само сливи и житарки, ама пак не можеше само, му помагав со тоа што му ги држев нозете притиснати на стомачето
Mene doktorkata mi kazuva deka mozam da mi davam zs bevme na ad mleko aptimil ne go najaduvase mnogu placese I sea sme na bitolsko mleko
Тргни млекото му праи запек, прашајте педијатар дали може да му дадете парафинско масло колку да го протера ба какање да се прочисти
Која ви е докторка? Суви сливи стави од вечер да киснат во вода, сабајле свари ги и дај му на бебе. Можеш и од водата како сокче и тоа протерува
Site mleka mu pravat zapek na nego ama sve si mislam deka toa Sto jade mu pravi zapek povejke zs on saka cokolado smoki I sve nie Sto jademe saka da jade ama Jas izbegnuva da mu davam mnogu I zatoa neznam I ona doktorkata vika mozes da mu davas krajvio mleko I sve e sea neznam Sto da kazam vejke
Tuka u radovis doktor Janka site doktori se razlicni site razlicno kazuvat I sve vazi Fala na sovetot