1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога детето не може само да кака....

Дискусија во 'Бебе' започната од filipo, 20 јули 2010.

1. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    6.125
    Нормално е да се смени столицата кога ќе се почне со цврста храна. Се додека бебето не се мачи, нема потреба ништо да преземаш. Избегнувај морков, ориз, незрела банана, давај повеќе слива јаболко круша(зрела само) авокадо. И давај повеќе вода, нема потреба од чај

На Romantic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Малиот има 6месеци и има запек по 8дена на мајчиното млеко р и кога му давам одма почнува да претставува со нозете како грч да го фака дали р од млеко во и што да му давам за да почне да има редовна столица

3. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Здраво ќе ве молам за совет малиот има 6месеци и имаме проблем со запри. на мајчино млеко е се измолзувам и му давам од шише кога и да му дадам одма почнува да се стега да прета а млеково гледам е многу густо дали е можно од млеково да е запекот и што да дадам за да почне да има редовна столица

4. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    5.723
    Колку цврсти оброци има? Пие ли доволно вода во текот на денот?

5. Julija1985

Julija1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    49
    Сега почнаме со пробување вкусови така ни кажа педијатарот по еден оброк јаболко.банана круша бататкомпир има досега пробано а вода не му давам чајче само

6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    5.723
    Нуди почесто вода/чајче. Често тоа е проблемот кога се почнува со цврста храна. Исто така авокадото и маслиновото масло помагаат, па воведи ако немаш досега.

7. Eellyy

Eellyy Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    мајки бебуш е 5мес со млеко и кашички се нема искакано еден ден,што да превземам или е сеуште рано

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.900
    Допаѓања:
    6.125
    Масажи на стомак и вежби со нозе прави на јутуб имаш видеа како. Суви сливи свари и нека ја пие водата, а сливите стави ги во кашата сабајле за доручек

На Eellyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Marija87mirror

Marija87mirror Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Majki help dajte mi nekoj sovet
    Malata mi polni 7 mesci utre pocnav od pred mesec ipol i hrana da i voveduvam ama sega ni se pojavi problem tvrda stolica mnogu place dur kaka i krvce malce imase pred nekoj den. Probano se os sliva, cepce, smokvan sirup ama se e popusto mnogu place koga kaka i masazi pravime pa pomaga ama sto place da ne ima nekoj rascep mi e strav plis ve molam nekoj sovet

10. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    45
    Ve molam pomos za polesno kakanje 3 godini e znae Sam mi vika mamo se stiskam mi se kaka toj namerno gi zadrzuva vo sebe kakvi se sirupi ne probavme so nisto ne biva voda na molenje pieme se mislam da ne e od toa sok redovno zema 2 dena e okej kje si jade ne mnogu ama bitno jade po nesto gledame kolku moze pocesto da e vareno ama 3tiot den vekje koga kje oseti deka treba da se prazni ne saka da jade se stiska zboruvame na sekoj mozen nacin deka mora ne saka I gotovo I taka kje go izdrzi toj pa mozebi I naredniot den I duri od posle se iskaka beter od star covek dokolku nekoja od vas ima sl slucaj sto imate davano za omeknuvanje proteruvanje vekje ne se trpi situacijata nosen e na doktor

11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.931
    Допаѓања:
    36.034
    На психолог бевме ние.
    Ехо направивте на стомак прво?

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    За какање само парафинско имам давано за да не добие пролив а да се искака нормално по 1 мало лажиче. Ако оди во градинка можеби од таму и потекнува проблемот. Ние имавме таква мака не сакаше да кака и го болеше стомакот зошто за малце ќе пропаднел во шоља па затоа и после со зборење се опушти и се врати во нормала.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Little Butterfly

Little Butterfly Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Mamichki zdravo, imam bebence staro edna nedela, veke 3 den denes kako nemozhe da se iskaka nie sme na adaptirano mleko i plus po malku cica dali e normalno toa zatoa sto na pedijatar imame zakazano duri vo Vtornik a jas sum zagrizhena ve molam za sovet.

14. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    236
    Немаш потреба за грижа, се додека не се мачи, грчи и плаче. Нашето само што го донесовме дома не се искака првите пет дена воопшто, исто бевме и на педијатар и ни кажаа дека е сосема нормално и до 8 дена да не се искака :)

На Little Butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Little Butterfly

Little Butterfly Нов член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ti blagodaram mnogu mila ❤️