Здраво мајки. Бебето ми има месец и пол. До пред некој ден какаше по неколку пати на ден. Сега едвај еднаш ако се искака. Ќе ве замолам ако сте имале слично искуство ако може да споделите. Вака мирна е, мислам дека не ја мачи стомачето, ама пак ми е чудно
Здраво мајки Бебето мие 1 и една недела к еве три дена има запек ја мачи стомачето и цело време ми плачи Пија Аптамил комфорт и цица комбинирано и давам Да сподели некој искуство
Здраво, бебе 7 месеци цица и имаме еден оброк воведено, дали е нормално да кака на 4-5 дена? Педијатарот вика ок е. И кога кака столицата му е тврда.
Здраво скоро сме два месеца два дена ми нема какано многу плсче и се напнува да се искака а не може што сте давале ?
Здраво мамички Бебето ми е два месеци и еве скоро месец дена така кака преку една ден преку два Па два три дена ќе кака со ред после пак исто еве сега 4ри дена не е покакана и напнува се стега ама не можи да се покака И правам масажи и вежбички но не помага Дали некој се соочил со ваков проблем На адаптираното Аптамил пронутра сме и на доење давам пробиотик био гаја ама не помага ....
Јас и давав еспумисан ама ми рекоја па баш пред недела дена да прекинам да и ги давам оти веќе била два месеци доста сум и давала иначе давав 4х20 капки Незнам вие до кога дававте јас и давав 1 месец бидејќи имаше многу гасови
До 5 месеци, пробав на 3м да му ги тргнам лани и беља уште полошо му направив, можеш слободно да даваш еспумисан и возрасни пијат што се со истиот проблем и со гасови
Моето е на Аптамил безлактозно, пробаланс бејби капки пробиотик и саб симплекс капки 4 месеци сме.. кака еднаш до два пати дневно. Смени пробиотик или додади колиеф може има мака во варење на млекото може ќе и биде полесно. Јас овој пробиотик го давам више два ипол месеци, еден месец биогаја и беа како гума тешко какаше и испитав испадна интолерантна на лактоза.
Го имам исто дома млекото Аптамил пепти синео но не сака никако да го прифати ептен има јак мирис и многу горчи,незнам како е без лактоза каков вкус има