Пробај еднаш со колиеф на секое млеко се става. Па после ако не се искака утре, смени пробиотик. Да видиш што и е маката.
Значи веќе не знам кај ми е памет со ова какањето. Си какаше секој ден, па преку еден ден, па на четири дена... Е после затера 13 дена па ставив чепче. После пак поминаа 10 дена пак ставив чепче. Па после еднаш си излезе сама и денеска еве 7ми ден нервозна нема до каде, плачење вриштење и пробав старски метод и ставив гранче мало од сардела и за 10 минути ја наполни пелената. На доење сме. Еден доктор ми вика не е нормално повеќе од пет дена, друг крева рамења кога ќе прашам до колку дена да чекам ми вика гледај го бебе како реагира Не знам кај да ја носам ова нормално е или не е. Четири ипол месеци сме, на ексклузивно доење. Дали има некој со слично искуство да пише да ме утеши дека ова ќе помине
Не. На почеток давав па имаше многу грчеви и на педијатар ми рекоа дека нема потреба да давам ако без пробиотик е подобра. Тоа беше уште кога беше новороденче. Ја имам однесено повеќе пати на повеќе различни педијатри никој за овој проблем не ми препорачал пробиотик.
Пробај мислам дека треба, јас планирам да давам до годинка. Одлично кака, со Ад сме до сега мака не сме виделе. Пробиотик од старт, бев со биогаја да искористам имав од болница ама малку како гума беа потврди, сега сум со Побаланс бејби и мака нема видено. Ама она не е подобра без пробиотик, гледаш нема редовна столица. Пробај воведи, јас од овој сум задоволна и океј цена има. Има два вида пробиотици лактобацилус рутери и рамносус. Јас овој што го користам е рамносус. Супер ми се покажа. Биогаја е рутери.
Јас имав исто биогаја од болница од неа ептен имаше грчеви бебе вриштеше и се црвенеше. Сега ќе пробам со овие што ги кажа па ќе видиме, да ми препорачаа јас ќе воведев пак ама ете. Проблем ми е што не ми дават конкретен одговор едната ми вика ако не кака ставај чепче, друг вика не може така ќе се навикне на чепче. Прашувам до колку дена е нормално да чекам креват раменици и навистина веќе не знам што да направам кај да ја носам. Од друга страна ми викат бебе на доење не може запек да има. Ќе земам денес пробаланс бејби па ќе видиме како ќе реагира. Фала ти
Искрено не се препорачува чепче зошто е механичко празнење на цревата и стануваат мрзливи, после без нив тешко. И бебево нема да се напне за да кака. Избегнувај ги. Мислам има сирупче со сливи екстракт од пико , додека идев на раб го гледав по аптекиве. Прашај и за него додека влезе во шема со пробиотикот. Види во бети аптекиве може и да го нарачаат ако го немаат пробиотикот. Мене тука во дна хром ми го нарачуваат, и по тел некогаш па идам си го земам.
@LeNora доено бебе до 10 дена може да не кака, некогаш и 2 недели е нормално. Мојава какаше на 6, па на 8 дена. Сега откако почна со немлечна храна малку се регулираше. Следи го бебето. Мојата немаше мака, меко меше, весела беше, мочкаше убаво. Освен многу гадни прдешки ништо друго. Го искористува целосно мајчиното млеко, особено вака кога е топло и не останува многу за до го исфрли преку каки. Чепче нека не ти станува пракса, мрзливи црева може да направи. Пробај друг пробиотик, ваја, бејбитол неонате... куп разни видови има.
Знам дека е така после нема да сака сама да напнува. Вчера беше ептен лошо премногу беше нервозна и плачлива па зедов ставив сарделче и излезе така ама не е тоа решение. Така свекрва ми ми вика јас стално и ставав на ќерка ми па ете ја и ден денес има проблем. Не сакам да и се створи проблем за цел живот. Ќе пробам со пробиотик, уште немам пробано со вкусови па ќе прашам и за сирупчето дали можам да давам. Ти благодарам многу
Тоа ми е муабетот дека на едно место ми викат не е нормално толку време за првиот пат 13 дена не беше какана и тогаш ми рекоа одма стави чепче. После исто поминаа скоро 10 дена пак ништо. Два пати се искака сама еднаш беше буквално само како низ прдење да има излезено нешто. Другиот ден кака ама многу малку. Ама во ред барем сама се искака. Не знам навистина што да правам, вчера веќе морав да реагирам беше премногу нервозна, плачеше вриштеше и пробав со сардела. Бебе си напредува добро само со доење па на еден преглед од педијатар што го имав сега брзо ми рекоа ако сакаш полни со дохрана може од тоа ќе почне да се празни полесно. А искрено планот ми е да цица до 6 месеци и сега не знам што да правам.