Јас не знам дали некаде грешам синко има 6 месеци откако почнавме со воведување вкусови од се има тврда столица и запек по неколку дена дали можеби мешето му е осетливо дали е нормално?
Тврда столица како камчиња имаше моето, немаше запек со денови ама ептен се мачеше на почетокот кога почнавме со храна. Давај слива, круша, избегнувај ориз, банана кога е така. Мојов особено од банана имаше мака. Ептен зрела ако даваш. Ама за месец некаде се регулира кај нас, сега кака убаво. Се навикнува мешето.
Некој совет дали е во ред бебе 4 недели, на адаптирано сме и веќе 4 дена, утре 5 како нема какано. Сменив пробиотик и давам инфаколик за грчеви, ме интересира дали р во ред толку време, секако за два дена сме на контрола ке прашам и таму
Според нашиот педијатар, се толерира до 7 дена. Имаше и моето бебе мака меѓу 4-8 недели, дававме бекутан чајче, и повеќе вежбички со ноџиња.
Од сладок анасон, пишува дека може од 1 недела да се користи. Искрено јас не сум проповедник за чај пред 6м, ама по препорака од педијатар, давав по 40-50мл.
Дали има некоја мајка што после рота вакцина детето имало запек? Бебе скоро 3м, беше болна па на антибиотик и пробиотик проследено со дијареа. Помина тоа, ставивме рота ама еднаш какаше после вакцина еве веќе 4 ден како абер нема. Само се доиме, редовна столица имаше и по неколку пати на ден пред сите овие работи. Не сакам да давам чај за бебе ама не знам што да правам. Има ли некоја совет?