Драги мајкички....срце ми се кине. Дете си какаше убаво на почетокот. Еве денес имаме 2 месеца и 2 дена и веќе 2 пат микро клизма користиме. Не кака а се напрега, плаче, вришти дете. Цица од мене и пие хипп комбиотик. Кој од мајките користел бејби ласс? Ви помогна? За колку време видовте резултат и како го дозиравте? Се пробавме, дете се мачи.......
nie kakavme na pet dena vo tretiot / cetvetiot mesec a prethodno i po nekolku pati na den. bidejki sme na doenje probav so mojata ishrana no ne deluvase se dodeka ne pocnav da kinzumiram leneno seme i kasesti sokovi da si pravam ne znam dali toa pomogna ili samo od sebe bidejki si kazav deka ke cekam do cetvrti mesec pa ke dadam nesto od preparatite. dve nedeli pred cetvrti mesec se sredi. mnogu majki mi kazaa deka toa e period kaj site decinja pa zatoa ne dadov bidejki sodrzat laktoza i moze bebceto da stane zavisno i bez niv da ne moze da kaka. sega kakame pak po nekolku pati na den ili najmalku ednas vo denot .
Definitivno e voobicaena faza kaj sekoe bebe.Nema vrska ishrana na majkata,nie sme od prv den na AD pa go imavme istiot problem pomegju 2-4m.Se stabilizirase samo od sebe.Znam macno e i tazno ama toa e...Ne se preporaclivi nikakvi preparati(cepcinja i sl),duri ako ne se iskaka 7dena.So prerana upotreba moze samo pogolem belja da se napravi,bebeto da stane zavisno od niv.Naoruzajte se so trpenie,site sme minale niz toa.
многу би сакала да е така едноставно. таа воопшто не спие, плаче до изнемоштување. колку и да имам трпение, не можам само да чекам, сепак валјда кај секое дете е различно....
Zdravo majki. Sin mi ima 2 meseci i ima tvRda stolica.da ve prasam sto davate vie na vasite bebinja da se olesnat.
Заборавив дека детето има 2 месеца. Јас му ставав сапунче на поголемиот син. Он имаше проблем со запек затоа што пиеше адаптирано млеко.
Не. Ама има и глицеринско чепче. Тоа е микроклизма. Јас не знаев тогаш дека има такво нешто и затоа му ставав обично сапунче. Го обликував да биде како чепче. Кога имаше 3 и пол години му ставив глицеринско чепче и одма му помогна. Најефикасно од се што сум користела.
Немам искуство. Малата беше на доење и се трудев преку мајчиното млеко да влијаам да може да се искака. Најефикасно се покажа компот од суво сливи. Течноста ја пиев, а сливите ги јадев. Најчесто и функционираше, плус во комбинација со масажи, термофорче...а на жалост нормално е некогаш и по недела да не се искака, колку и да ни е жал дека се мачи бебето. Читав за опции со топломерот во газето, односно старите советуваат такво нешто, но тоа создава мрзливи црева и долгорочно не е никакво решение, само поголем проблем. Мене би ми било страв со какво било сапунче, би се плашела од црвенила или некаква алергиска реакција. Мило ми е што кај вас помогнало и се поминало во најдобар ред. А за глицеринскиве ќе се информирам.
Глицеринскo чепче и микрoклизмa не е истo. Микрoклизмaтa е течнoст штo се вшприцувa вo aнaлниoт oтвoр и е дaлеку, дaлеку пoефикaснa oд чепчињa.
Мaж ми ми кaжa тaкa. Или грешнo му кaжaле вo aптекa или грешнo рaзбрaл. Син ми зa непoлнa минутa кaкaше oд микрoклизмaтa. Сaмo тoa беше спaсoт.
Нас најдолго 10 дена ни се имаше случено да не се искакаме...а неубаво ми беше било што да и ставам. Само и го масирав мешето. Старите ставале сапунче или дрвце од некое растение (незнам што растение беше), ама јас не сакав ништо да и ставам. Период им е тоа дур почнат да внесуваат, цврста храна.
Majki Ve molam za pomos. Bebus ima 6.5 meseci i od koga pocnav so cvrsta hrana ima problem so stolicata. Se grci celo vreme. Mu dadov zitarici dali e mozno od toa da e? Utre ke probam so suvi slivi pa preku cicanjeto mozebi ke ima nekoj rezultat. Dr nesto sto bi mozela da pijam ili jadam za preku cicanjeto da mu pomognam?