1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога детето не може само да кака....

Дискусија во 'Бебе' започната од filipo, 20 јули 2010.

1. MissHell

MissHell Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    Nie sme uste so istiot problem. Ne saka da sedne na sholja. Sekakvi sirupi probavme i djabe e. E sega se javi nov problem kaka leplivo poslednive nekolku dena. Denes veke edno 7-8 pati sigurno se iskaka mnogu malku ama leplivo. Dali da ja nosam na doktor ili so da i pram veke? Odbiva jadenje. Jas veke ne znam.... 3 i pol godini imam ne saka da se kaka na sholja bilo strasno mi e strav od toa stiskanje da ne dojde do taa lepliva stolica so odvraten miris? Dajte sovet so da se prajt veke aman.;( i so e problemot so lepliva stolica? Baram na google ne mozam da najdam nisto.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.679
    Мораш копрокултура да направиш и да испиташ да не се работи за бактерија или паразит

3. MissHell

MissHell Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    Toa sega so mazot mi praevme muabet deka e najdobro stolica da odnesi me na mikrobiologija poso problemov veke e od odamna.. ne stanuva veke zbor za denovi nedeli meseci godina i pol e pominata od kaj so maka macime so to pusto kakanje. Ke odnesam uste utre sube mi e so e lepliva.

На натталија му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.218
    Јас и кај мене и кај синко сум приметила ако јаде повеќе чоколадо, благо дека кака полепливо... Мислам дека и од нетолеранција на храна може така да биде, прашајте..

5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Мами синко има запек..Освен сливи што друго можам да дадам на 6+ да се искака..По цел фен напиња и ке се искака ама тврдо и не му е ни излезено од газенцето..Му варам сливи ги јаде и водичката ја пие но џабе..Во сон му кркорат цревцата ке ги свитка ноџињата напнува и почнува да плаче..Совет некој..?

6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Pravi mu masazi na stomaceto so mlaka rakija, stavaj topli oblogi na stomaceto I vezbi so nozete _ mu gi vitkas na kaj stomaceto I spustas nekolju pati.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    So jabolko probaj mesaj mu slivi, nas podobra opcija ni se pokaza na hipp kasata so slivi i jabolko

8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    753
    Дали е нормално 3месечно бебе да кака само по еднаш на ден? Тоа е веќе скоро 2 месеци откако започна да кака само по еднаш. Значи мочка редовно,пелената на секое менување е многу мокра, но оваа со какањето само по еднаш и ништо повеќе ме збунува. Се случува понекогаш да се искака и повеќе пати но тоа е многу ретко, претежно е еднаш но полна до врв пелена. Инаку сме само на доење.

9. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    Мојата од прв ден како само по еднаш. Првите неколку месеци какаше на 3 дена, подоцна почна да кака еднаш дневно.

10. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Некои џепчиња за искакување на 6+ бебе?

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    Ke kazes vo apteka glicerinski cepcinja za kakanje za bebe ke ti dadat. Taka mm zemal koga go prativ nez kako se vikaa. Inaku probaj prvo sliva daj mu nemoj odma cepce.

12. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    За бебиња и дечиња со опстипација, давајте им сок од цеден портокал, јас од раѓање сум имала многу проблеми, за жал ми останаа до ден денес, мајка ми од 5 месец (ако не и порано) почнала да ми дава цеден сок од портокал, зашто ништо друго не ми делувало и само така сум немала проблеми. Кога немала портокал, за замена го земала лимонот. Не знам како не сум и го фрлала лимонот, сум обожавала кисело, којзнае шо бебе сум била :rofl:
    Можете и мандарини, последниве неколку години лично ми се покажале делотворни, па ваљда и кај дечиња би било ефективно. :tmi:
    @blessed.an ако го немаш најдено лекот уште..

13. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    8.629
    Citrusite se visoko alergeni i se davaat posle godina. Taka da za bebe samo sliva.

На sunmoonstars, joy1 и Оленка* им се допаѓа ова.
  14. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Не знаев за ова, се извинувам. :)
    Среќа не ми направило никакви проблеми ова, и ден денес немам никакви алергии.

На slobodka и TheSecret им се допаѓа ова.
  15. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    majki sin mi ne e kakan veke 3 den deneska,mu davam 2 dena po red sliva i nisto.Vaka e vesel celo vreme no koga ke mu dojde nap za da se kaka ,silno napnuva se pocrvenuva i pak nisto ,na kraj ke zaplace.Sto da pravam ??Sovet

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.896
    Допаѓања:
    132.655
    Do preeska imavme ista maka.
    5 dena ne se iskaka. Davav sok od sliva i kasa od sliva. Masaza na mese i poveke dvizenje. Se javiv kaj dr mi rece cepce ili sirup od sliva i smokva. Dodeka gi kupime se iskaka. Zavisi kolka i ste i dali e na ad ili cica ili pocnavte kasi ki.

17. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Cica i kasi jade veke eden mesec ,6meseci i 12 dena sme ,do pred tri dena nemase nikakov problem,1 den ako ne e kakan drugiot obavezno .Mu dadov sliva i go masirav no ne pomogna

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.896
    Допаѓања:
    132.655
    3 dena ne e strasno. Na 5ti den javi se kaj doktor. Veruvam cepce ke rece ama prasaj. Koga bevme na downje samo dr vikase i do 10 dena.

19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    Ако имаш сардела дома, скини едно ливче со стебло. Стебленцето можеш да му го ставиш во газето, од неа одма се какаат.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.679
    Не ви е страв вакви работи да правите?
    А ако оштетите некој нерв ,изгребете кожата :shake: ?

На Bubce38, danichap и Cka им се допаѓа ова.