Лично јас не го практикувам. Од блиски само зедов пример. Ма да и чепче да ставиш, и тоа исто е, башка тоа не се става цело гранче, само малце.
A zosto davate sovet ako ne ste go probale? Samo kolku da se kaze nesto a sto ne e bitno. Podobro pisi odi na lekar. Ova opsto go kazuvam ne za clenkata pogore, tuka ima majki koi se zemaat zdravo za gotovo i moze belja da se napravi pa cacko kriv. Btw, steblo od cveke vo gaze na bebe omg
Сарделите се отровни...поточно содржат хемикалија која го иритира цревото и овозможува празнење. Во големи количини р отров. Башка што не се знае како мало бебе може да реагира во моментот.
Спојлер: Срам Донт пут ин бејби ес она што не би ставиле ни во вашиот! Баба ми на времето вака правела. Поточно кога се родила тетка ми во 1949. Некои топломер ставаат. Имам чуено за 1980 дека го практикувале. Во поново време доктор препорачува сируп и исхрана а на крај чепче.
Ај јас да се пријавам дека имам стсвено бидејки почнавме постојано со чепчиња и јатрва ми ми кажа исто и мајка ми и ставив и се покајав бидејки немаше дејство и си реков а што ако е алергична. Имам и топломер и од тоа немаше дејство
Во врска со сарделите..знаете дека мене патронажната сестра, сестра која работи на неонатологија во систина и е 24/7 со бебиња ми рече тогаш ако не кака стави му сардела во газето , се запрепастив уште тогаш, а сега уште повеке кога читам дека се отровни
Сите се научиле со таа сардела, само ги читам по групине на фб, еве и свекрва ми ми кажуваше дека ставала, мајка ми не се сеќава. Ама јас такво нешто не би користела. Како што рече @Cka не правете му на бебе ништо што не би сакале вам да ви прават.
Здраво мајки ... моето најмило има само една недела и имаме проблем со какањето.... не може сама да се покака само се стега напина ама ништо не плачи ама ми е грев кога гледам дека толку се мачи и и ставам ливче од сардела што за неколку минути ни го средува проблемот... ми е страв дека така ќе де научи и нема да кака без помош .... некој совет од ваша страна?
Каков лист од сардела жено во 21 век? Има чепчиња, има педијатри. Има само недела, не ви е жал бе луѓе така да постапувате, барем денешно време има секакви препарати. Се ужаснувам значи,од самото читање што им правите на бебенцата. СТРАШНО.
Бебе од една недела и проблем со какање Женче проблем е дете (од неколку месеци) кога цела недела нема да се кака Сардела? Па тоа има отровни материи А што кога ке биде месец дена?Можда слива ке дадеш?
Ne strasno, prestrasno bre, nemam zborovi.... Hah Mari ajde i toa sliva tuku da ne bide nesto slicno ko sardelava
Добро полека малку што напнавте по препорака од доктор беше немаше помош од чепчињата од кои смеев да и ставам и кога гледаш дека се мачи и помодрува од плачење ќе направиш нешто нас ни олесна ... и да не сум толку замината да правам нешто што му штети на моето дете без консултација со лекар ... денес бев на педијатар ни даде капки ... и кога некој ќе ви побара совет дадете го како луѓе ако не нема потреба од коментирање...прво беше со стегање и напнување но прерасна во огромен плач не можеше да се смири не беше покакана 4 дена
4 дена воопшто не е страшно.На таа возраст секое бебе плаче до помодрување од колики грчеви.Смени си педијатар,не секој до диплома дошол преку учење
Мами дајте совет. Бебе е скоро три недели. Не е какано 4 дена. Знам дека за бебиња што се само на доење тоа е нормално. Но од синока се мачи, стомачето му е камен тврдо и цело време напнува и се мачи. Се утепа од плачење. Масажи на стомачето правиме нон стоп не помагаат. Како да му помогнам.