Абе немој да мислите дека гинеколозите гледаат само млади и мазни дунди.. Кога ќе дојде некоја стара баба или некои со шума доле убаво ли му е на него да гледа, а? Цк. Или па недај Боже некоја немиена што смрде од километар. Секакви ги има. Мм да е гинеколог, што знам, не би ми сметало. Тој гинеколог, јас акушерка (дај Боже) ќе се изнагледаме дунди по цел ден.
Многу подобра и похигиенска работа е со цицки. Абе што знам. И секој ден да одиш на нудистичка плажа ќе ти здосади, па после ќе се палиш на тие закопчани до грло
Се се ама другарките да бараат преглед на вагината кај дечко ти при толку гиниколози неможам да разберам. Толку е нешто добар или? Како нема да им биде глупо после тоа да седнат со вас кафе да пијат? Мислам стварно е без врска, ај дечкото си ја работи работата ги гледа можеби само како работа што треба да ја заврши, ама тие да бидат со помислата еј дечко ти ми ја запозна вагината, втф??? Ебате другарките. А ти нема прчина да бидеш љубоморна кога од старт ја знаеш неговата професија, него од такви му е прекуглава, ама па и никогаш незнаеш на што ќе налета. Како и да е заебано е да имаш маж/дечко доктор, убедливо највалерајска професија и не зборам само за мажите да се разбереме. Хихи.
Подобро е да си земеш маж авто механичар, рацете нека му мирисаат на уље, отколку гинеколог на кој рацете ќе му мирисаат на путка..абе иди бегај па после дали сакаш сендвич да ти направи
Интересна тема.Не би ми пречело да е дечко ми гинеколог.Само би ми пречело моите другарки/пријателки да одат на преглед кај него.
Најдов статија од 2011 која вели :Само две жени уролози во Македонија. Мислам дека нема некоја желба за оваа професија, а и менталитетот ни е таков што уште има поделба меѓу работните места за мажи и жени.Сè е до менталитетот..Немаме жени шофери на автобуси/ таксиња (освен 1 шоферка на бус што имам видено и една таксистка што ме има возено) имаме едвај една жена пожарникарка.Имаме малку полицајки, малку војнички.. Првин треба да се појави заинтересираност од женските.
Нема за што љубомора. Работа како и секоја друга. Девојки и жени со секакви проблеми одат таму, инфекции, тие (гинеколозите) си знаат што сѐ виделе. А и тие што не се гинеколози гледаат, па ништо.
Ако нечија професија ми пречи и не можам да се помирам со тоа, како во случајов- љубомора, нема потреба да се измачуваме и двајцата.