Кога другарка ти ти ја носи облеката!?

Discussion in 'Мода и стил' started by Unfaithful18, Mar 4, 2010.

1. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Не скам да позајмувам а камоли да ми позајмуваат.Ни на крај памет не ми паднало,тоа што го имам го носам,ако сакам нешто друго ке си го купам.Многу мои другарки си мењаат фармерки,јакни,маици и што ти не али ја тоа не го можам.За мене тоа е глупо,ај да нема да и дадам ама вака НЕ :roll:

Lolo5 likes this.
  2. macysh

macysh Популарен член

Oва нешто ми е крајно смешно и дебилно.Мислам,никогаш не сум ја сфатила поентата да се накитиш со туѓи парчиња и да се вивнеш на седмо небо.Non sense |( Никогаш во животот не сум дала,а ни на крај памет не ми текнало да побарам од некој.Имам доволно за да бидам пристојно облечена,чиста,испеглана.И кога не знам како да искомбинирам нешто,секогаш ќе се помачам и ќе се снајдам некако,никогаш не барам.Ништо,ни џиџи миџи.
    Братуџетка моја,на сите им даваше се што ќе и побараа.Богами,како Црвен крст им беше..дури и необлечени работи без проблем позајмуваше.Стварно кога ја гледав се фаќав за глава.Ама и дојде и нејзе умот.Ајде еднаш земи и не врати,ајде еднаш искини,извалкај...пола гардероба си ја загуби и не и текна повеќе да даде нешто.

Lolo5 likes this.
  3. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

не сакам ниту да земам ниту пак да давам од мојата облека единствено понекогаш на сестрами и на друг никој. Досега ни сум зела ниту сум дала и така и ке си остани. премногу мие глупо да земам да облекувам туѓа облека и ајде да излезам дотерана во нешто што нее мое

Lolo5 likes this.
  4. CIA

CIA Популарен член

Не делам со другарки облека...понекогаш со братучетките ама ич не ми се дава ама неможам да ги одбијам...ама и тоа коа ќе им дадеш нешто да носат не им текнуе да ти го вратат додека не си го побараш :@

А порано сестра ми со братучетки и со другарки си ја менуваше облеката ама после се освести дека не треба да дава оти некои работи исфлекани или искинати и ги вратија ...па дури и не и викаа извини шо ја скинав туку така и ги даваа ко ништо да не направиле :x

Lolo5 likes this.
  5. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Јас имам таква "другарка" да ја наречам,типката само доаѓаше кај мене кога и треба облека петок ,сабота а вака преку цела недела нигде ја нема,и кај што се и давав да носи еднаш ми доага дома ми гледа во плакар што да си облече од моите алишта и ми вика "ауу па ти немаш ништо ново се ова го имам носено по еднаш и ме имаат видено со ова срамота е пак да го носам " со мои алишта ми се праи некоја п***а а дома нема леб да јаде што се вика,и од тогаш мрш у пм несакам очи да ти гледам. :@ колку се изнервирав и сеа дури кога ке ми текне,а што е најтрагично никогаш од никој не сум побарала нешто ниту па сакам да барам се што ми треба си купувам полека полека,и тоа ти е,сеа среќа мирна ми е главата ;)

Lolo5 likes this.
  6. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

и јас го дела ова мислење. Моите другарки знаат дека не сакам да давам моја облека да ја носи некој друг па затоа не ми ја побарале а не се ни лутат за тоа.

Lolo5 likes this.
  7. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Ниту барам ниту позајмувам гардероба-без љутиш,ако не ја носам, ако и се допаѓа на некоја другарка би и ја подарила ако сака , отколку да правам натиго-дајмиго! ;)

Lolo5 likes this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Никогаш не сум позајмила гардероба.Како прво моите ми имаа јасно и гласно кажано, а како второ,па несакам на некој да се потценам и да барам гардероба.Колку имам толку,задоволна сум си од тоа.Сепак облеката не го чини човекот,а и која е поентата ако се накитам со "туѓи перја"?
    Моите другарки во средно ми бараа гардероба.Скришно им давав од моите бе,памет :fubar: Еднаш една другарка ми побара за свадба-штикли,фустан,ташна,кои само што ги купив од Бугарија.И јас се сеќавам и ги дадов.Ја виде мајка ми ,и и рекла-Аууу со ќерка ми скроз иста гардероба имате :lol: А оваа -па она ми ги даде.И мама лом ме направи-оттогаш,кога ми бараа велев дека се за перење :lol: И изгледа сфатија. :$
    Ама врв беше кога на една другарка и позајмив чизми :fubar: и тоа шпиц беа,нели тогаш такви се носеа,а таа ми ги врати со исчукан шпиц целите а ми беа нови :sweat: Ме излажа дека паднала,а сега кога размислувам ништо чудно намерно да ми ги изгребала ]:)
    Може да позајмам ташна,пример два пати имам плико позајмено ама од најдобрата другарка.Онака понижување-no way :!:

Lolo5 likes this.
  9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Немам ништо против, нормално ако не е претерано. И ако облеката се враќа во договореното време, во истата состојба во која сум ја дала.
    Со неколку мои поблиски другарки (за кои знам дека се внимателни, и имам доверба во нив) сум си разменувала облека, не е ништо трагично. И за среќа немало никакви проблеми.
    Искрено, мене ми е глупаво да носам нешто туѓо, најчесто не ми е удобно кога знам дека не е мое, ама ете имало некои ситуации кога бев приморана.

Lolo5 and thelittle17 like this.
  10. Tenna

Tenna Истакнат член

Ниту давам,ниту барам. Така сум научена од мала,а посебно оваа лекција ја научив во прва средно ми се чини,кога другарка ми си беше купила едно многу убаво фармерско кошулче,јас кога го видов абе лиги ми потекоа и смогнав сили да и го побарам викендот да излезам со кошулчето.Но,мојата среќа не потраа долго,татко ми ме виде пред да излезам,ме праша чие е,јас му кажав,ми ја соблече и ме натера да си облечам нешто мое и уште истата вечер да му го вратам на девојчето тоа што е негово.Освен ова,друг пат немам ништо побарано,а и имам ставено на знаење дека и не сакам да ми бараат.
    А имав другарка,со сестра и беа така питачки воспитани,абе и едната и другата позајмуваа од другарките,и не бираа кое од чија другарка е,туку си комбинираа фино лепо и од тие и од тие...Едно земање на нештото,нема враќање минимум еден месец и тоа во тој рок на алиштата им удираа такво носење,абе душата им ја вадеа.И не да се немаше да им се купи,туку пусто туѓо да е,па ако сака Јана мајка нека е.Ова не би било толку револтирачки,доколку нивната мајка не беше апсолутно имуна на се,среќна дека нејзините девојчици се секогаш уфирцани,а бај д уеј не ја замараат со ствари банални како -пари за да си купат нешто-
    Е,ова ти се вика живот,за Џ и тоа :!:

Lolo5 likes this.
  11. TS-310

TS-310 Истакнат член

Јас не сум за позајмување на облека на другарки.Никогаш не сум позајмила а и никогаш нема да го направам.Имам една другарка,не знае колку облека и пак позајмува,а кога бара од мене јас ја одбивам

Lolo5 and Belieber163 like this.
  12. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

И јас исто како тебе, никогаш не позајмувам и никогаш не барам облека...
    Единствено неколку пати на една другарка и ја позајмив мојата ташна. Ги одбивам тие што ќе ми побараат затоа што според мене тоа е нехигиенски :worried:

Lolo5 likes this.
  13. Royal

Royal Истакнат член

Мразам кога ми ја носат облеката и ретко давам.

Lolo5 likes this.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Со другарки никогаш не сум менувала алишта,не ни сакам да менувам,единствено со брачеда ми шо ја сакам ко сестра, со никој друг! :)

Lolo5 likes this.
  15. NB86

NB86 Истакнат член

Ја никогаш не давам облека на другарка, а до душа никој не ми ни побарал а имам премногу облека и што не ми е точна пошо нагло се поправив и ми стои во плакар. Моментално јас позајмувам од мајка ми :)

Lolo5 likes this.
  16. Emma89

Emma89 Популарен член

И јас не менувам облека, ептен со братучетка ми прва ако ми треба за некоа свечаност фустанче или на неа. А со друг не, избегавам и несакам. Порано кога бев во средно се менувавме со 3 другарки, ама деца што да правиш. Толку сме знаеле. Еее памет :fubar:

Lolo5 likes this.
  17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Облека никогаш не сменувам со никој,ни да носам туѓа па ни да ми ја носат!
    А ако ми побара некое ланче или обетки би и ги дала да се послужи,неможам да одбијам за ситници..
    Али за некое скапо парче и некој друг да ми го растегни,нема шанса! :devil:

Lolo5 likes this.
  18. angel92

angel92 Популарен член

Не, не и не... Секој си има свој мирис на кожа, своја силуета, свој стил... не сакам да барам а и да ми земаат... ама за жал сум позајмувала... и си знам како сум ги добила назад..

Lolo5 likes this.
  19. bad-boy12

bad-boy12 Активен член

EDNOSTAVNO KAZI I DEKA NE OZE DA JA NOSI I GOTOVO NEMA STO DA TI E SRAM ;) ;) ;)

Lolo5 likes this.
  20. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

не носам на другарки облека и не им давам не сакам ни да давам ни да зимам :)

Lolo5 likes this.