Кога другарка ти ти ја носи облеката!?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Unfaithful18, 4 март 2010.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Имам лошо искуство со давање облека и не сакам ни да давам, ни да земам.. како помала дадов еден многу убав комбинизон на една другарка и цурата со игла и конец си ги стеснила ногавиците пошто и биле широки :@ ... од тогаш, никогаш веќе !!!

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    И мене ми барале :lol: Јас им одговарам дека ке им дадам, ама како на шала велам и таа да ми даде нешто (пр. Другарка ми ми вика лелелелел многу ми се допаѓа твојот џемпер! Ке ми го дадеш за утре да го носам? И јас на тоа: секако, секако! ке се трампаме :lol: јас тебе џемперот, ти мене кошулата :lol: и пустата после тоа не и ни текнува да ми побара уште нешто :lol: таква си е, не и се дава ништо, а сака да зема :rofl: )

3. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    јас пред некој ден имав искуство со тоа,братучетка ми ми побара една кошула дека на веридба била па да не купувала бла бла,и јас ајде ( да не се правам себичнак мада не менувам со никого ништо) и ја дадов, гледам не се сетува да ја врати ( мада и не беа кој знае колку денови во питање во петок и ја дадов) и таман во вторник тета не повика на вечера ние на врата кај нив она со мојата кошула на кафе :О и ниту срам ниту ништо од нејна страна не сакаше ни да седне две минути со нас демек се брзала за на кафе,и поради нејното глупаво понашање и реков: ајде да се вратиш да соблечеш кошула а после терај каде сакаш,јас не ја носам оваа кошула за кафе а камо ли ти....типкава прво во стил на шок фаца демек не и е јасно шо зборам,но кога виде дека чад ми излева од уши одма ја соблече...не исперана си ја зедов попиздена си дојдов и си реков: Зозо така ти и треба кога не си стоиш на збор,па кога ке кажеш оти не даваш не давај глупачо :tmi: ама ако тоа ми е памет за друг пат...

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Мојата другарка (лично извинување до неа) е многу себична. Сака да зема, но неќе да дава. Тоа е многу лошо нешто. Прост пример:
    *Пред 2 недели си купив едно фустанче, онака со есенски бои. Имаше портокалово, темно зелено, темно плаво, кафеаво. Многу убаво ми стои. Ми ги истакнува градите.Да не се фалам сега , да не си удирам реклама самата себе.. Работава беше, таа дојде кај мене и кога ме виде онаква фаца :o :inlove: "преубаво фустанче, мораш да ми го дадеш да го носам". И јас онаква, важи бе нема проблем. Но , по неколку дена таа си купи една преубава алка, кафеава со црвени цветови. Јас ја замолив да ми ја даде да ја носам , но таа одби. Значи јас не реков онака "Дај ми ја", туку нај поштено. Кога видов колку идиотски се испонаша,сменив тактика. Не давам ништо на другарки, а со братучетка ми, се се се делам. Таа е 15 години постара од мене, но е пониска од мене. Иста градба на тело имаме, само годините ни се разлика. Се делам со неа, значи таа купува одиме заедно. Ако бендисаме 2 работи, таа ги купува едните, јас другите.

Совет до сите: Не давајте облека на себични деца. :!:

5. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    znaci mora da svatite devojki sto si imas toa nosisi sto e moe moe si e sto e tugo tugo si e jas nikogas ne sum davala alista na drugarki mi barale ama sum gi odbila i sega koga citam kakvi gluposti se desavale nemozam da se iznacudam i pogotovo so tekstot na chocolate.me moj sovet soberi si gi alistata od site i tvoe si e peri nosi :))) pozz

6. LudaMarita

LudaMarita Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ниту давам ниту земам. Ни облека ни накит ни ташни ни обувки. Има луѓе кои точно,можат да си купат а бараат од тебе. Ајде нешто што ќе ти се ептен бендиса ОК. Ама да ми го вратиш со CD под пазуви НЕ ! Општо познато е дека накитот ствара алергиии, така да и тоа не го позајмувам. Некои одат како коњи со извинување а не како девојки . И најмногу од се ме иритира кога некоја ќе ми побара шминка ! Тоа е мое тело, мое лице , моја кожа. Едно големо НЕ на позајмувањара !

7. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    имав вакво искуство во 1 година средно и тоа со брачеда......за нова година беше немав баш нешто ново па и реков ќе ми позајмиш едно сукне со имаше таја ми одговараше со чизмите тогаш за тогаш рече важи ке ти ја дадам ама се муцкаше некако.......
    по еден час ете ја на телефон ми се јавува ми вели ами..мајками ми рече дека неубо е вака шо си даваме шо си носиме ...и јас и реков добро недавај кога си решила така.......
    ама сега кога сме поголеми и ден денес ке речи за нешто ами ќе ми го дајш ова а ова?.......аха значи шо беше то демек нетребало да си даваме? :!: .....одтогаш ни давам ни да ми дават значи ни едно шноле никому......
    се знај само на цеца и на никој друг такво понижување не фала :*

8. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    487
    Можеби многу одамна давав на некоја другарка ама сега не. Ни терам ни пак сакам да давам.

9. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Никогаш нити сум земала да носам туѓа облека , ниту пак сакам други да ја носат мојата :!: без разлика дали се чевли, накит шминка...што си е мое си е мое, не го делам со никого од хигиенски и ред други причини. Исклучок е само сестра ми со која понекогаш знаеме да си размениме нешто колку за да смениме,инаку со никој друг :)

10. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Облека позајмувам само на мојата најдобра другарка бидејќи секогаш ми ја враќа на време и средена. Многу ретко се случува да позајмиме една на друга, но внимателни сме со тоа во каква форма ќе ги вратиме.
    Инаку мајка ми не сака многу да разменува и постојано ми го посочува тоа. Да позајмам на некој што не ми е претерано близок ќе биде војна дома, но за најдобрата другарка не се лути.
    Доколку мене би ми ги враќале алиштата во таква состојба навистина не би можела да преминам преку тоа. Веднаш ќе се потрудам да и укажам дека не сакам така да се однесува кон моето парче облека и доколку нема ефект веднаш избувнувам. А за лутење - нека се лути колку сака

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Јас облеката не ја позајмувам ама баш на никого. Ниту давам нешто мое да носат, ниту земам нешто туѓо. Многу ретко се случува да си размениме некое парче со сестра ми, ама ретко се погодуваме затоа што имаме различен стил. Или знаеме евентуално да си позајмиме некоја марама или каиш. Ништо повеќе.
    Не практикувам да позајмувам облека, фала му на Бога имам доволно. Ако видам некоја моја другарка да носи нешто што ми се допаѓа, попрво би отишла да си го купам отколку да и го позајмувам. Пред се од хигиенски причини и ред други причини.

На Lolo5 и teddybear им се допаѓа ова.
  12. Justice.Girl

Justice.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    213
    Еве уште една случка од вчера... Со мојата надобра другарка ретко се менуваме со облеки ама понекогаш ми бара нешто и јас и давам... летото нон-стоп ми ги бараше наочарите (имав розеви и бели - таа ги бараше розевите, а тие поубаво ми стоеа, но сепак и ги давав) вчера за излегување немав шнолче (како пандеки што се оние) а таа имаше (рече не било нејзино... нмв) и бо барам и ми вика: ааааааа неможам, не е мое, од другарка на сестра ми е, неможам јас да го носам - не па ти! и јас и велам ок ке се снајдам.. вечерта таа го бапнала шнолчето |( најпојке ми беше криво што јас и ги давав поубавите наочари, јас одев со оние што не ми стоеа, а таа ај што измами па дури и го носеше..речи едноставно јас сакам да го носам...затоа појке ништо не давам! :devil:
    Едит:
    Има и други случки... никогаш не сака да даде маскара |( јас ретко користам, но некогаш кога ке излезам со неа кога и таа носи и јас редам, но сега мојата се загина нагде и немав.. бев кај неа и требаше да излезиме и и викам дај маскара да ставам и таа (КАКО И СЕКОГАШ) уф ја немам, сестра ми ја зеде. Женска кога ке речеш така барем скриј ја негде да не ја видам, а не да ти стои бабната ОЛКАВА на огледало и идиот да ме правиш дека сестра ти ти ја зела |(
    И не е еднаш вака, секогаш е

13. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Ниту давам да ми носи некој нешто, ниту барам да носам од некој нешто. Тоа што имам, тоа ќе си носам, не сакам да се китам со туги перја, а и плус ми е грозно да носам од некој нешто, посебно ако некој не се грижи за облеката како што се грижам јас.
    А исто така ми сметаат одредени омекнувачи за алишта, ме гуши мирисот!

14. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Облека освен со мајка ми и сестра ми не позајмувам. Ни под нула разно.
    Како мала разменував маичка некоја со братучетка ми затоа што ќе ме присилеше и бев под пуста нејзина команда, ама беше пополна а јас штакор, па ми рашири све најмило и од тогаш не позајмувам па што сака нека е.

Единствено на екскурзија ми позајми другарка топ затоа што го заборавив мојот, и јас и позајмив кошула за да и одговара со комбинацијата. Ништо посебно. :)

15. lolipop69

lolipop69 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Не разменувам облека со другарки, никако!
    Само една блуза земав за еден роденден и тоа со сила.
    И да, само на екскурзија кога бевме тогаш си позајмувавме една на друга, но вака никако:)

16. ana.ubavkata

ana.ubavkata Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    59
    Не позајмувам често,а не ни барам да ми позајмуваат.Но некогаш,си разменуваме.Ете,како пред некој ден.Другарка ми беше кај мене и се спремавме да излеземе.Пиевме сок и таа си истури на блузата.Имав ја слична и и ја дадов да ја носи.А и таа некогаш ми позајмува :D Ама,само со нејзе и уште 2 другарки така си позајмуваме,ама со други НЕ.

17. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    308
    Ни давам ни носам. Може некогаш да се случи во иднина да носам или да дадам на една од моите 2 најдобри другарки на други не верувам. Повеќе со мајка ми си имаме на ти го-дај ми го и знаеме по некогаш да се искараме за тоа :D :D

18. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    i jas isto..
    so majka mi chesto se menuvame t.e. chesto znae ona da mi rovari vo plakarot, a na drugarki ne davam..
    znam samo za ednash i dadov na najdobrata drugarka edna bluzicka i nikogas poveke..
    ni baram, ni davam :)

19. MiniMouse7391

MiniMouse7391 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    30
    исто и јас:)

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Кога бев помала и давав и носев, но сега ни давам ни носам. :D Да ми побара некоја другарка нешто, секако дека ќе и го дадам, но да носам туѓо нешто(освен на мајка ми), не веќе. :)