Кога другарка ти ти ја носи облеката!?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Unfaithful18, 4 март 2010.

1. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Абе како поднесувате некој друг да ви ја носи облеката? :o
    Јас едностанво не можам. Со другарка ми навистина се дружиме, заедно сме секогаш, цело лето и зима ги поминуваме заедно но, облека никогаш не сме си размениле. Нити таа сака, нити јас. Моето си е мое. Не сум себична-напротив, но кога станува збор за тоа не давам. Ако некоја другарка ми побара (што не се случило до сега) едноставно ќе кажам не и воопшто нема да ми биде незгодно и колку да се лути воопшто не ми е гајле :!: ќе ја откачам!

На Lolo5 и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  2. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Не можам да замислам некој друг да ја носи мојата облека ,ниту јас да носам туѓо.
    Одвратно ми е ,ми се згрозува од помислата ,колку и да е чисто и педантно девојчето.
    Ни обувки не давам ,ни шминка ,ништо!
    Од кај да знам какви не вирусишта и бактериишта виреат под маската на редовно капано створење?
    Ако не и штетат неа ,можеби мене би ми штетеле?!?
    Гнас ми е.

На Lolo5 и crazylady им се допаѓа ова.
  3. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Облеката е нешто лично и интимно и препознатливо за мене и мојот стил,па глупо би било со истите да шета некоја моја пријателка!

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Многу ретко се случува кога излагаме со другарките и пред да излагаме си ги менуваме чевлите..
    Но никогаш не сме разменувале облека..Би разменувала, но со осет.. Не до толкууу .. џД :^)
    СЕ знает до каде е границата., и немат преминување..!
    Мој совет - Директо без срам кажи иво очи се што ти лежи на срце, па она нека се срами :^)

5. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    Ние со другарките речиси и да не сме си смениле ни по 1 парче облека, освен во ретки случаеви на одмор.
    Јас секогаш сум таа која позајмила, а никогаш не сум зела од некоја, и ужасно ме нервира тоа кога ке ми се побара сукњичка, шорц, бидејки ми е крајно нехигиенски, сепак сме девојки, некои и интимни, и колку и да внимаваме сите на хигиената мене ми е шубе, но кога ќе ти побара пробај одбиј ја...
    Кога ќе видам како другаркиве се си носат само во различен ден, коса ми се крева.
    Колку имаш толку и крај.

6. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    Кога бев средно да се менувавме со облека,најчесто фармерки,јакни,блузи но еден ден ми пукна филмот и решив на никого ништо не давам од хигиенски приичини...поради нехигиенски другарки :puke: и така менување облека само со мама 8) !!!

7. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    мојата облека може да ја носи само сестра ми, и никој друг, ако другарка ми облече нешто тогаш поклон ке и го дадам оти јас пак нема да го облечам, ете така ме воспитала мајка ми дека облека не се дели со другарки, не било хигиенски, ни убаво, а и постоеле баби што правеле магии за тоа давање на другарка облека JOK

8. BrightEye

BrightEye Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    јас само на една добра другарка и давам се,ама од неа немам земено никогаш ништо не дека не е чиста , имам доволно алишта фала богу не ми фали ништо

9. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Јас сум менувала со другарка алишта, но сепак таа што ми беше нај нај нај добра, со нејзе си позејмувавме, дури некогаш ако носиме фармерки и ќе ни се здосади од истите и ќе се смениме со некој и еден месец ќе ги носиме туѓите, и после коа ќе си ги видиш твоите пак како нови интересни ќе ти бидат..сепак имаше граница и си ги враќавме, немало проблеми околу тоа. Но една исто другарка и дадов патики и менѓуши и ми ги немаше вратено 1 година, менѓушите ми ги врати со восок и бев принудена да ги фрлам не ги личеше на ништо, а патиките и ден денес ми ги нема вратено ама тоа е. :) затоа друг пат јок давање..
    а на твое место директно во фаца би и кажала, па која е таа да ти зима работи и да претставува дека се нејзини? Сепак не ти е таа важен фактор во животот, онака подоцна или порано нема да бидете више другарки ;)

10. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    Јас со моите другарки секој викенд си разменуваме облека,накит,штикли што и да било..воопшто тоа не ни пречи..Што и да сум побарала од нив,се` се ми дале,а исто така и тие од мене...Јас незнам зошто воопшто толку ви пречи?

11. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    1.Не е хигиенски, ај ланче, алка и ташна се простува. Ама чевли, маици, фустани, па тоа едвај на сестра ми и давам, а не па на другарка.
    2. Може нешто да се случи да се скине, да ја исфлека и после ќе се скараш.
    3. Секој има различно газење, ти газиш на еден начин а другите на друг.

12. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    Па се случило и тоа..Ми имат изгубено менѓуша,ми имат скинето ланче,каиш,блуза зацепено,закачено или сл...Па голема работа..не сум јас за едно ланче,или блуза..Ќе си купам нови :)

13. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.306
    Никогаш не сум побарала облека од другарка..или пак некоја ме замолила да и позајмам. :^)
    Ми изгледа многу глупо.Јас со никој не ја менувам облеката имам помал брат а не сестра.
    И ако едноставно се случи некоја да ми побара парче облека..јас јасно и гласно ќе и кажам-НЕМОЖЕ.Нема тука страм не страм.Кажи и го тоа што ти пречи.Покажи некој став..ако дозволиш вака не само таа може и некој друг да те вози..и да те лаже.. :o
    Ти не си требала воопшто да и даваш.
    Хм..колку иронично од страна на твојата другарка..па уште викала фала кога ќе и го пофалат `новото` парче.. :^)

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Па супер за тебе, ама мене таа маица ако ми е купена со последни пари, да ја дадам на некој др да ми ја носи па уште да ми ја скине има убаво да ме заболи у срце.
    Не менувам облека со никој, единствено може џемперчиња што се носат онака врз нешто друго и тоа со мајка ми. Прво одвратно ми е и да е исперено, гадлива сум премногу. Второ нема потреба, што имам тоа ќе си носам. Обетки исто не би позајмувала, единствено може некоја алка или ланче.

15. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    Во последно нејќам ни да давам ,ни да земам..
    Ок ,постојат исклучоци на 2 месеци еднаш да земам некое парче облека од најблиската другарка,ама да си заредам не. :shake:
    Мразам кога некоја нема исаф,а уште појќе мразам кога нешто ново ми бараат. :talk:
    Едноставно кажано грда навика е менувањето облека,ама то ти е резултат од љубомората и алчноста на луѓето..

16. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Никогас не сум барала гардероба од другарки,а сум позајмила едвај неколку пати и тоа еднас од тие 2 пати облеката ми ја вратија скоро унистена срцееее ме болесе и веке никогас,сто имас носи си ...

17. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Само неколку пати имам позајмувано и ми имаат позајмувано и толку. Повеќе не сакам. Како прво не е хигиенски и како второ не можам моја облека да гледам на некој друг. Само со сестричката моја си позајмуваме...хехехе оправдано е, иста крв сме :D

18. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Јас ова не би можела да го поднесам ... Па таа штом е таква не е вистинска другарка туку само за корист ... КАЖИ И ДИРЕКНО КАКО ШТО ТЕ ПОСОВЕТУВАА СИТЕ ФЕМИНКИ ПА НЕКА СЕ ЗАСРАМИ ... Ниту и барам на другарка ми , ниту и земам облека :)

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.478
    Еднаш една другарка ми има побарано чизми , тоа беше кога бев во средно , и ги дадов , но поминаа недели и ништо не зборуваше па и реков да ми ги врати , и се нешто утре-задутре , заборавив итн. и еден ден ми ги врака нечисти како во бавча да ги носела :|
    Е тогаш прв пат дадов и последен пат веке никогаш , прво не е хигиенски а па и зашто да давам , таа нема ли алишта дома па да зима од друг..

20. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    порано имав 2 другарки и тие беа сестри и секоj викенд идеа каj мене и ми бараja алишта и jас му давав ама па станаа досадни и со 300 маки ги отка4ив и од тогаш ни давам ни земам. а и од каде ке знаам каква кожа имаат има многу преносливи кожни болест.