Кога другарка ти ти ја носи облеката!?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Unfaithful18, 4 март 2010.

1. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Јас во мојот живот ни сум дала па ни сум зела облека од другарка, и не ни имам намера да го правам тоа :)

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lalita

lalita Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    порано во средно си разменувавме облека со бившата најдобра другарка тако звана кучка и знаете сто ми зеде, танга гакички :fubar: :^) дада идиотката значи ми ги зеде не ме ни праша и се разбира никогаш не си ги побарав назад со здравје нека си ги носи :swear:

3. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Јас не земам алишта, а не ни давам. Само понекогаш ако им фали нешто во комбинацијата,што е мн ретко ,им давам ланче, каиш, алка, но тоа е тоа. :!:

4. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    178
    Кога бев помала земав блуза од другарка и кога ме виде мајка ми ке ме иселеше од дома полн плакар со алишта а јас сум земала блуза а второ не е хигиенски,од тогаш не сум земала ама баш ништо а се што сум дала ниту ми вратиле ниту пак сакам да ги земам.

5. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Големото чудо :) Но се разбира не на било кого, само на најблиски. На пример кога бевме на одмор летово дека не си понесов јакна па постојано ме снабдуваа срцките :lol: Или на пример исто од летово една другарка ми побара една блузичка ако може да ја носи само една вечер бидејќи многу и се допаѓала. Мене лично не ми пречи ете така понекогаш да си позајмиме по нешто кога има потреба или желба, но не постојано се разбира.

6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.686
    Имам зимано само летово на одмор, стварно носев премалку алишта додуша на почетокот на летото толку и имав, бидејќи многу се поправив. Друг пат имам земано само алка/ланче, а давано имам ехеј, и те како. Кога некој ќе ми побара глупо ми е да речам неможе.

7. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Имам земено само еднаш два пати во животот и тоа само за послебни прилики (пр. фустанче за свадба). Обично избегавам затоа што преголема е обврската да не го оштетите парчето не дај боже. Сум дала и јас, но сепак ги избегавам и едното и другото

8. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.797
    Допаѓања:
    339
    Јас во мојот живот ни сум дала па ни сум зела облека од другарка.

9. elinela

elinela Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    20
    Во средно дури ме викаа експорт импорт зошто секој ден си се влечкав со кесите до школо ги снабдував со алишта и за секој ден и за искачање,дури се случуваше јас да ја немам носено а да им ја дадам да ја носат,нешто враќаа нешто остана кај нив што многу ми е жал зошто сега кога ќе ме видат у град ни едно мошано здраво не кажуваат.И колку пати се дешаваше усмрдена облека да ми вратат или со траги од стик :puke: Неблагодарнички :@ е тоа ти се вика рани куче да те лае

10. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    67
    ми се десило да им дадам и да ми оштетат облека или да ми го скинат ланче или обетки и од тогаш амин давање... никогаш не сум им побарала а не ни планирам :)

11. Salfetka

Salfetka Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Никогаш немам побарано облека од другарка а и не ни давам!!!!

На Lolo5 и rak4estip им се допаѓа ова.
  12. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Фала богу во моето друштво вакви работи нема. Секој си го носи своето и тоа е тоа.
    Не обожавам да делам облека со некој друг, посебно не со другарки. :|

13. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Прв пат и последен и имав позајмено на една тако звана другарка нова пролетна јакна која ја платив 100 евра,јас ја немав ниту еднаш облечено и ми ја врати по три месеци со изгорен патент,што ми беше многу чудно,којзнае што има правено.Одтогаш никако и никогаш.Веднаш се скарав со неа.Ма какво давање на облека,ма кои другарки..И на крај краева збе зошто да давам,во име на јакото другарство,а зад грб ти ја пцуе мајката.НЕМА ШАНСИ НИКОГАШ ПОВЕЌЕ.

14. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Никоја.Нешто шо мразам е да менувам облека......

На Lolo5 и rak4estip им се допаѓа ова.
  15. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    сум го поминала јас тоа ехееееееее. колку блуски фармерки мои другарки излаваа во нив.. па ми ги вракаа расипани. изгорени со пеглааа. криев од мајка ми и давав .. не дека сакав ама ете не можев да кажам не.. но сега, после многу години си го вракам фиомот.. колку греска сум правела, истите другарки сто се фрцкаа со моите алиста .. и куп други работи сега .. сме на едно здраво.. станува збор за полсе 15,16, години.. со некои сум усте блиска .. ама на тие сто ги износија моите алиста не.. така даа. размислтее дали вреди .. тоа сто го правите а васите мајки не си купиле можеби за нив да ви купат најдоброто најскапото .. едноставно се за вас а вие :!: .. спонзор на твојата другрка и да! таа те гледа само со такви оЧи, :worried: како спонзор за гаредороба.. :worried: позз и едноставно ценетие се самите себе .. и трудот на васата мајка за да го имате се најдоброто.. е и усте ова ако ви побара усте еднас .. реЧи ако немас можам да ти позајмам неколку парцинја облека сто веке не ја носам .. ми зафака место во плакарот.. бидејки ако барас облека .. знаЧи немас .. ама ако барас за да си Чалам.. ееееее тоа е несто друго. со туги перја .. ке се китат деф тамо :^)

На Lolo5 и I.want.to.sleep им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Немам побарано, ниту ми имаат побарано. Се случувало за нешто, за некоја посебна пригода, па да размениме по некое парче облека, но секогаш уредно сме си ги враќале. Или пред излегување ако сме кај едната па да испробуваме различни алишта (ова у тинејџ периодот) па ете нешто да се совпаднало па да го облечам. Ама да земам блуза и да ја носам и на работа и на кафе...абре бегај таму, малку ли имам свои :fubar:
    незнам што да кажам за таквите девојки, не сум имала таква другарка до сега 8)

На Lolo5 и avita им се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Немам позајмувано од другарка никогаш ни она од мене, еднаш само се случи од една да земам каиш, а од друга ташна и да ги носам така некој период , и тоа беше се, ама облека од друг ми е шујбет да облечам |(

18. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    не позајмувам своја ниту пак барам туѓа облека

19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Јас позајмував своја,ретко барав туѓа али сега пред една ден кога видов дека блузата што и ја дадов на една другарка кога појдов да си ја земам ја носеше сестраи више никогаш решив да не позајмнувам на други.Плус тоа типкава појде се преслече ја здипли и исто ко да не ја носела ми ја врати а се секаваше сеуште топла и со сосмирисана.Више готово облека не давам.

20. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    јас до сега сум позајмила само една јакна,бидејки беше ладно надвор,а другарка ми не носеше јакна,а тоа беше само за до дома да отиде, инаку не давам на другарки и не ни позајмувам,затоа што не верувам дека ке ми ги врати
    мозеби лошо зборам,ама веке несакам и немозам на никој да верувам :)