Кога другарка ти ти ја носи облеката!?

Discussion in 'Мода и стил' started by Unfaithful18, Mar 4, 2010.

1. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Не ми пречи ништо да дадам или да земам од некој облека. Со најдобрата другарка ретко си позајмуваме, ама тоа се некој ситни работи. Освен кога јас последен пат земав од неа чизми. :D
    Ми се има случено кога братучетка/другарка е кај мене, и јас да и дадам нешто да носи бидејќи нема доволно со неа и обратно.
    Знам дека има опасност од инфекции и разни глупости, ама .. :D

Lolo5 likes this.
  2. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Сум зимала алишта само кога било неопходно, на пример дуксер за да не смрзнам ако му текне на времето да се мрдне, кај другарка на роденден блуза ми даде, зашто ме истурија со вино и сл. Иначе да земам алишта со намера да се дотерам со нешто туѓо- не.

Имам една комшика, искрено не ми е блиска другарка, чат-пат кафе пиеме... И типката кога ќе си се договори со дечкото да иде на вечера или со другарките во кафана, знае да се појави кај мене пред врата со блажена фацка и со прашањето "Абе, ај да го носам тоа твоето ново фустанче, вечер ќе излегувам и мерак ми е да го носам". Да, не е ни прашање, туку предлог :D И кожа ми се крева, поготово зашто споменатото фустанче уште ми беше со етикета и го запамтила кога се распакував од одмор пред неколку дена и си дојде да ми го побара :envy: И знаете што? И го дадов, зашто сум глупава. И така безброј пати, знае и цели комбинации да ми бара, пример како што сум била облечена вчера, она ќе ми го побара цел аутфит за другата вечер. И така безброј пати.. Ама собрав сили, последниот пат кога ми бараше еден фустан што го имав само еднаш носено, почнав да се вадам дека сакам јас да го носам, уште не ми е поминат меракот, а у... Да се вадиш за свои алишта? Мора да си идиот како мене.

А за блиските другарки, искрено некогаш и ми е мерак ако сакаат некоја ситница моја да носат, што знам, ми доаѓа како комплимент на мојот вкус :D

Lolo5 likes this.
  3. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Си позајмуваме преку лето. Никогаш не сум ги задржала нејзините руби повеќе од еден ден кај мене а и она моите. Добра се сложуваме во тие работи и на мене воопшто не ми смета тоа. Сепак најдобри другарки сме. :)

Lolo5 likes this.
  4. potterholic

potterholic Истакнат член

Само од една другарка до сега имам позајмено. Со девојчето сум цел живот заедно и нема зошто да ми е гад или нешто друго. И таа од мене има позајмено. Исперено, испеглано, средено. Има кутрата има блуза кај мене, ми ја позајми дури летото и секогаш заборавам да и ја вратам. Знам дека ме читаш сега, не ме карај те молам :lol:

Lolo5 and SarahTayMomsen like this.
  5. Roulette

Roulette Активен член

Облеката и ја давам да ја носи само на најдобрата другарка.Се разбира таа веднаш ми ги враќа наредниот ден испеглани,исперени...Доколку некои Петко и Станко кои вчера сум ги запознала ми ја побараат облеката(добро може да дадам некое ланче и сл.) се што добиваат е едно НЕ :!: ,и крај нема тука што повеќе да ми дискутираат :D

Lolo5 likes this.
  6. malechkata

malechkata Истакнат член

Никогаш не позајмувам облека на другарки и никогаш не земам ништо од никого.
    Не сакам никој друг освен јас да ги носи моите работи, а не сакам ни да носам нешто туѓо.
    Најпрво од хигиенски причини, а потоа поради тоа што може никогаш повторно да не си ги видам работите.

Lolo5 likes this.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Никогаш не позајмувам моја облека.Не сум позајмувала и нема ни да позајмувам.Ниту пак сакам да ми позајмуваат.Никогаш не сум сакала да носам нешто туѓо,не сакам и точка.
    Освен тоа никој не сакам да ми ја носи облеката.

Lolo5 likes this.
  8. katerina222

katerina222 Истакнат член

Што? Да ми го побара новото парче и да ми го носи во школоо..ај еднаш - два пати, али после нема шанси да и дадам нешто.. бтв каква е таа другарка? :^)

Lolo5 likes this.
  9. teddygirl

teddygirl Популарен член

Што да дадам на некој???? А не фала, :x ни давам ни земам што имам тоа ќе си носам а фала му на бога имам што да облечам и не одам гола.

Lolo5 likes this.
  10. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

не ми смета да му дадам на моите другарки облека... но кога навистина има потреба и да ја врати брзо :)

Lolo5 likes this.
  11. Cacy

Cacy Популарен член

Досега не ми се случило да позајмам од некоја другарка нешто или некој од мене :!:
    Едноставно што си е мое мое си е,што си е нејзино нејзино нека е :)
    А и без тоа,сите имаме различен стил,така да.

Lolo5 likes this.
  12. arontt

arontt Популарен член

Само со една другарка почесто си позејмуваме облека, повеќе јас и давам одколку таа мене. :)
    Ако не ми треба нештото во моментот обично им го давам ако им потреба на некоја од другарките, иако не ми е сеедно. Можеби некоѓаш и мене ке ми потреба нешто па ке побарам, никогаш не се знае :) иако не сум таков човек, т.е немие пријатно да барам туѓа облека.

Lolo5 likes this.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Па може да се позајмува само со усул ,а не секој ден да ти ја носи облеката тоа не го сакам, а има и такви

Lolo5 and Macushkaa like this.
  14. Macushkaa

Macushkaa Нов член

со облека ретко се појзамуваме(скоро ич)сите различен бр си носиме, понекогашчесто со обетки,белезики, ланчиња , не со сите само со најдобрите другарки . (на секого неможам ни да му барам такви раб. ниту пак да им давам) :)

Lolo5 likes this.
  15. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Сум позајмувала облека и тоа е било во некаков момент..кога надовр е премногу студено а сме во близина на мојата куќа па како другарка ги опремувам сите..хаха!А најчесто давам накит на другарките.Сепак облека си е облека,твоја си е...пред се е не хигиенски.Единствено што менувам со мајка ми а тоа е некој блузу,кошули...

Lolo5 likes this.
  16. leighton23

leighton23 Истакнат член

Сум позајмувала облека за вечерно излегување ако има потреба и другарките ми имаат позајмувано мене. Не гледам ништо лошо во тоа, нема да го носи цел ден или секој ден, тоа се само 2-3 часа. :)

Lolo5 likes this.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

ниту позајмувам ниту сакам да позајмуват од мене. Што ако случајно ја/ми ја извалка/м ????а да не можзам да исперам...или обратно?

или пак сум слушала нафрлувале магии на блузи или што било...

ако сакам како неејзиното ќе си купам ,сошијам или ќе ми остане неостварена желба само толку ;)

Lolo5 likes this.
  18. Tearful

Tearful Истакнат член

Пзајмувам од нив и тие од мене. Нема никаков проблем тука :) Нема сигурно најдобрите пријателки да ми фрлаат магии или слично на мои алишта 8)

Lolo5 likes this.
  19. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Не сум позајмила нити сум побарала да ми позајмат тоа што си имам тоа си носам :)

Серотин and Lolo5 like this.
  20. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Кај мене во клас има една што се од други носи... Пред мене седи таа (X) и една друга другарка (y) и сега другаркава (y) секогаш носеше на школо накит и такви работи бидејки нејзините имале продавница за такви џиџи- миџи работи. И сега оваа Х, ја виде дека имаше една алка на која имаше повеќе привезочиња и и вика ај позајми ми ја алката Y, ако не скарана сум ти! И девојчево и ја даде. И после 2 недели и ја врати, и пола од привезоците и ги немаше. И има барано балетанки, и фустани, се. Еднаш ја гледаш едната, друг пат другата го носи истото порче облека!

И мене ми има побарано работи, но никогаш не и давав со оправдување дека мајка ми не ми дава, се додека еднаш не ми побара ЛАБЕЛО и тоа пола го имав потрошено... Е тогаш и реков дека не сакам ништо да ми бара посебно не шминки и такви работи за ЛИЧНА уботреба! Може скржава ќе ме наречат, ама подобро така отколку да фатам некоја инфекција!

Lolo5 likes this.