Кога другарка ти ти ја носи облеката!?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Unfaithful18, 4 март 2010.

1. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Ако се работи за облека која осатанала нова и не ја носам, а нејзе и се допаѓа и ја поклонувам. :)
    Но ако се работи за облека која ја носам едноставно е ми треба.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    јас многу ретко пшозајмувам облека, само кога е неопходно, ама како и да е облеката ја давам само на 2-3 блиски другарки и тоа многу ретко како што напоменав кога е неопходно.. :?: не сакам многу да разменувм облека бидејки не е хигиенски, затоа не ја позајмувам на секого :talk: :P :D

3. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Мразам да давам облека на другарки и затоа не давам :D

4. cheeky.cow-12

cheeky.cow-12 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    22
    Ауу никако. Го мразам тоа...на другарки давам само кога е неопходно тоа,и кога се работи за ташна нешто такво. А нешто што сум носела на мене да и даам нејзе да го носи,или па од неа јас да го носам не. А и имам многу чуствителна кожа,често добивам некои алергии,некои лишаи по телото што е многу тешко после да се ослободам од нив,па што си е сигурно,сигурно е хехех :)

На Lolo5 и Osamena-Srna им се допаѓа ова.
  5. Reachel

Reachel Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.903
    Си позајмуваме со другарка ми облека,она мене-јас нејзе :D . Немам ништо против тоа :P (Ама само со нејзе,со никој друг. :) )
    И кога треба да си ги вратиме секогаш ги враќаме испрани,испеглани,здиплени и на време. :)

6. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Не, не и не. Многу сум против тоа. Јас лично најдобро се чувствувам во мојата облека. Не сакам да си ги менуваме алиштата, освен ако е нешто неопходно тогаш се прифаќа, макар што досега не ми се случило тоа :D

7. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Аауу никако! Дури и мразам кога некоја другарка ќе побара нешто а јас не сакам да и дадам а незнам како да ја одбијам. Имам осетлива кожа и не сакам ни да носам нешто туѓо. Јас ни со сестра ми не менувам облека не па со другарка. Освен кога е нешто неопходно и што не го носам на мене, давам. Пример ташна би дала а облека или накит не. :)

На Lolo5 и Mia.MGK им се допаѓа ова.
  8. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    981
    Немам другарки и не позајмувам на никого облека:)

На Lolo5, Youknow и RockNroLLGirL им се допаѓа ова.
  9. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    Освен каишче, ташна, ланче и слично не сум ни давала не сум ни тражела од другарки. Како прво е нехигиенски, како второ не е сигурно во каква состојба ќе ти бидат вратени (од искуство кажувам), и како трето една жена еднаш ми кажа дека ми имале направено нешто на некоја маица моја. Од тогаш ништо на никој, што си имам тоа ќе си носам.

10. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Слободно можам да му дадам моја облека да носат но досега не ми побарале ниту пак сум му побарала,другарка ми еднаш ме терше да носам фустанче за мојот роденден (заедно го чекавме) но јас не сакав.Може некогаш да повикам некоја другарка да ми даде идеја што можам да носам за роденден,вечерно излегување... :)

11. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    ај кажете за облека и така и така ама како да одбијам другарка за штикли стално ми бара за некои настани со неа сум многу блиска имам повеќе пара штикли ама она има само еден пар и стално вели ми скисна од овие треба да си купам нови и никогаш не купила (знае дека има глупава другарка што секогаш ќе и позајми) како да ја одбијам ?? :puke: имам давано и на други другарки штикли и еднаш една другарка ми ги скина флекиците и ги скина на едно место штиклите пошто се кафеави кожни и се познава црна дупка :puke: уфф мразам вакви девојки помош ?

12. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482

Едноставно е. Ќе и кажеш дека повеќе не може да и позајмуваш од причина што веќе имаш лошо искуство околу тоа ( дека друга другарка ти ги има уништено), и подобро е да на позајмуваш повеќе.
    Или кажи дека родителите не ти дозволуваат да позајмуваш. Тоа ако лажеш. :lol:
    Јас те совеувам да ја кажеш вистината. Дека не сакаш друг да ги носи твоите штикли и општо твои работи, па се сомневам дека повторно би побарала.

Јас имам една таква другарка, што сакаше за излегување за викенд, да се 'опреми' со облека и накит и чанти.. |(
    Во принцип сум срамежлива, и немав храброст да и кажам дека не ми е пријатно тоа. Кога ми ја враќаше облеката, ја преперував по 100 пат.
    Ја трпев така долго време, со оглед на тоа дека секое парче ми го враќаше оштетено, а накитот.. :x

И така, верувале или не, еден ден знаев дека ќе дојде, испив чаша ракија за 'сила' :D , и и' реков се.
    Од тогаш, може има 2 години, ми има побарано само една чанта за свадба и толку.
    А со девојкава сме заедно од мали, ама ете.
    Не позајмувам, и не сакам да позајмуваат од мене.

На Lolo5 и Sara123 им се допаѓа ова.
  13. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Како што ти кажаа погоре, наједноставно е, не чекај да ти побара да и ги позајмиш, него уште на следното видување кажи и дека мајка ти приметила дека штиклите ти се оштетени и ти забранила да ги позајмуваш по другарки. Демек ти немаш ништо против, ама ете, не смееш ;)

14. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Нит сум позајмувала, нит ми позајмувале - најубаво. Можеби немам многу облека, сè ми е скромно, но, никогаш не позајмувам од другарките. Треба ептен да ми биде потреба, па да се пресрамам. И секогаш внимавам како им ги враќам работите и тоа да биде на време.
    Мислам дека сè е во начинот на кој ќе се поставите. Доколку од самиот старт им укажете дека НЕ сакате да позајмувате облека на други, другарките нема да ви бараат. Сите имаме барем една или две вакви другарки кои немаат срам да позајмат, да носат туѓа облека и притоа да не ја чуваат. Но, пак ќе се навратам, ако не сакате да позајмувате, бидете искрени и кажете им го тоа. Едно пријателство врз искреност се гради, нели? Ако ги лажете вака, кога тогаш ќе ви пукне филм и ќе се скарате.

15. DoReMi

DoReMi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    156
    Никогаш не сум помислила да позајмам од некого, ниту пак да ми позајми некој. Ете едноставно не сакам. Прво не е ни хигиенски, второ не е секој внимателен па може да ти ја оштети облеката или чевлите.
    Некои луѓе па каква навика имаат дај и само дај, да не сакате и долниот веш да ви го дадам? :wasntme: :lol:

16. lobenickaa97

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    фала ви девојки ќе пробам ама она е таква зборлива ама ќе ги пазам ова она нема да ги оштетам еднаш ги скрив оти ѓи сакаше и викам незнам кај се од други зима фустани од мене штикли и си се опремува кучката епа ај за мене ќе ми ѓи дадеш еднаш на еден роденден носеше мои штикли и после јас ги облеков и почна да викаат зарем тие не се на (другарката) и јас викам не :tmi: она ги позајми од кај мене незнаете у каков срам пропаднав девојчето е такво од сите бара излеа неемат пари да и купат :lol: и јас барам ама ретко глупаво ми е да ме видат у нешто туѓо

17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Како немаат осет некои па сакаат да позајмат чевли ? :o

Чевлите се поспецифични, еве мене 2 пати ми позајмиле, и потоа кога ги облеков како во туѓа чевла бев, одма ми се смена калапот, а на вториот пат дури ја шинав ногата. :tmi:
    Ај, што ми е гнасно некој да ми ги носи, подруго е гардероба која ќе ја испереш потоа.

Од другарките една си штедеше за убави кожни чевли. Друга и ги позајми и ги скина. И сега што да прави ? Се јадосуваше, ама џабе.

**

Мене една од другарките ми се налути кога не и ги позајмив салонките (кои баш таа вечер сакав јас да ги носам), ме нападна каква другарка сум била, бла, бла. А, каква другарка си ти, која немаш осет. :^)

Посебно ме нервираат другарките кои се побогати, не знаат колку гардероба имаат и пак им е малку и сакаат од туѓото. :puke:

18. lobenickaa97

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    она може нема да ми се налути ама мене ќе ми е срам амаа нема осет бе девојката ццц тие штикли и се од полуматурска и има 3 фустани се на се да може нема пари да си купе но јас ако сакам ќе си штедам и ќе си купам да не се срамувам пред другарките ..сепак ќе и речам мајками не ми дава да давам штикли оти ќе ми се рашират (хах она сто посто ќе рече имаме иста нога за да ги добие ) глупа не сваќа што да се прави хаха една смешна случка да ви кажам еднаш стрина ми ми даде 2,3 пара штикли оти она не ги носе а млада е 28 год е и јас ги имав сликано што да комбинирам за една вечер и оваа другаркава ги виде и викаа лелел ама се убави ќе ми дадеш да ги носам за таму и таму и отворено и кажав неможам да ти ги дадам оти ми се нови и оваа без осет вика ај ти поноси ги неколку пати па после ќе ми го даваш бог да чува и вечерта бевме заедно излезени во еден кафич и ја ги соблакам штиклите оти бев изморена и оваа вика дај да си ги замениме оваа вечер бикам нене ќе си ги носам значи толку осет да се немало

19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564

Како не ти ја враќа :@
    Па јас да сум на твое место нема да си одам од кај нејзе се додека не ми ја врати. Па ако треба веќе нема очи да ми види. Таква другарка нема да ми треба.

И памет за друг пат, на никој да не позајмуваш ништо, без разлика колку и да ти е близок. :!:

20. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    9.188
    Јас порано (зборувам кога сум била средношколка) со другарките си позајмував облека - од типот на маички за излегување, но секогаш ми ги враќале испрани и средени. Иако и лоши искуства кога ми ги вратиле растегнати или раширени, па не сум можела да ги носам понатаму, но никогаш тоа не ми сметало.

Последниве години навистина немам потреба да разменувам облека, но се има неколку пати случено на другарка да ѝ позајмам фустанче за свадба или слично, за кое сум сигурна дека го чува и внимава на него и ми го враќа исто како што сум ѝ го дала. Проблемот кај мене е што откако ќе ми го врати - обавезно го преперувам, затоа што сум навикната на мојот детергент, па сите останати не ми се пријатни.

Имам и искуства од типот на - другарка уште ми нема вратено сукњичка што сум ѝ ја дала многу одамна, па уште со изговор дека ѝ е негде затрупана, во некој плакар кој што никогаш во животот не го отвара :^) :^) :?: , ама тоа е...

Штикли/кондури никогаш не сум позајмувала, зашто носам поголем број од сите останати другарки :)