Може да си позајмиме со најдобрата другарка неколку пати некои маички, ама не да ги присвојуваме, да не биде претерано.
Само кога одевме во диско од екскурзија, првата вечер. И' дадов фустанче едно зошто јас не поднесувам на себе фустани и здолништа, а таа мене нејзината јакна зошто ми одговараше на комбинацијата.
Разменуваме со најблиските другарки, не можам да им речам не зашто и јас им земам нели, но некогаш се случува да ги добијам моите назад неисперени и со мирис на чад од цигари, бидејќи не сум пушач тоа многу ми оди на нерви
ретко земам, а почесто давам мислам не ми е проблем давам облека само напоменувам да пазат да не му се деси нешто на облеката (да се исфлека или сл.) оти тешко нив ќе биди а најпоќе се нервирам кога некои работи што ги носам за вечерно излегување, ми ги бараат за на факс или пак за на кафе косата ми се крева!....а имав другарка која ми земаше стално и `забораваше` да ги врати работите....така правеше со сите другарки, па затоа и многу работи ми имаат останато кај неа....значи ќе си го побарав моето парче облека и таа ќе ми речеше дека ја мрзи да бара....Божеее и секако има работи што не ги давам, на никој, оти ми се поклон или ми е омилено парче облека и нејќам нешто да му се случи, и не ми се лутат, а и да ми се лутат ич не ми е гајле
Ниту позајмувам,ниту па земам од некоја. Мислам дека не би се чувствувала удобно во туѓа облека А и плус од кај да знам во каква состојба ќе ми ја врати.. Еднаш и дадов фармерки на една другарка, и си ги заноси 2 недели цели испокинати меѓу нозе беа коха ми ги врати. Уште еднааааш, нема шанси да давам или земам. Не не, ќе си носам што имам.
Не сакам да земам и да давам облека. Никогаш не сум менувала облека со другарка, освен ако сме седеле на двор па на некој му било ладно па ајде сум земала или дала тренерка колку да не студи, ништо повеке од тоа. Не позајмувам ни ташни, каиши, чевли, а камо ли облека. Со сестра ми менуваме по нешто, но и со неа не се.
И' имам позајмено само на братучетка ми неколку пати - наметки, накит, ташна. Се случуваше нешто од тоа да ми затреба во меѓувреме, а да е кај неа, па се нервирав. Многу скоро ми се отворија очите и сватив дека не заслужува и дека не го цени сето тоа, па затоа свртев нов лист. Од тогаш сум многу помирна и воопшто не се замарам.
Никогаш не сум позајмила облека на некој друг ниту сум пак носела облека со друг... Со сестра ми си менуваме облека шо е нормално ама на некој друг да дадам нема шанси од кај знам што ќе прави со мојата облека дали нема да ја искине сакајки или несакајки да ми ја испрља или уште што не ....
ниту барам ниту давам зошто како што си ги пазам јас работите некој друг не пази. тоа ми е за памет откако дадов свечен фустан ниеднаш не облечен уште со етикета беше за да ми биде вратен цел развлечен со туфки и непран.
Voopsto ne mi preci toa. Cesto im pozajmuvam ponesto ako im se dopaga ili pak im treba za nekoja prigoda.
Давав порано на моите другарки и тие мене но веќе не давам и не ми треба ни да позајмувам , што е мое ќе си носам
крајно сум изреволтирана па луѓе имам една друграка имам позајмувано од неа неколку парчиња облека ама тое се дешавло пример во краен момент ке настане збрка и за да се извадам од ситацијата нели ке земам од неа да бидам комплетна ама тоа се дечавало како колба ланче и еднаш едно фустанче и една маичка што секако после тоа ке ги исперам и ке и ги вратам...е сега таа е таква секогаш доага со некој изговори ова она за да зема нешто од мене и да го носи а не дека нема облека ама ете ми бара...сакамд а кажам дека премногу се нервирам што и да зема од мене ми го враќа во многу лоша состојба ....имав купено две кошули од котон еднаш ги имав облечено се нацрта кај мене и така вака морав да и дадам една да облече...значи ич не пазии и ми ги вратии ужаас стврно се изнервирав јас и се немав нарадувано таа ми ја скина ...исто така што и да и дадам секогаш го врака ужас незнам што е проблемот се нервирам а стврно не можам да ја одбијам .....
Kje i kazes ne moze i gotovo. Kraj na diskusijata. Ni zemam ni davam obleka. Moe e, sum si go kupila ili mi go podarile i da go nosi? Ne ne. Ne mi ni treba da pozajmam nesto. Toa sto imam toa kje si nosam.