1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Педери бе, не отидоа до крај.. за 15 епизоди ја праат големата :/

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    и јас тогаш ;( ;(

3. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Mногу беше тажно вечерва :(

А за онаа Неџла,после ова никогаш нема да ми се смени мислењето.Уште повеќе ја замразив :@

4. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    И јас плакав ;( и уште неможам да се совземам [​IMG] е ваква бев, само што не ми летаат толку солзите!

Инаку секогаш бев за Неџла. Некако како појава ми се допагаше, и неможев да ја замразам што и да направи. Но, денес толку ме изнервира што веке ја мразам! :devil: Дури Ферхунде испадна подобра од нејзе!
    Шефкет он ме нервира со секоја постапка, но оваа некако правилна му беше. Несака ништо освен да си ја заштити сестра му, на било каков начин тоа ке го направи. Добро можеби сега малку одбра грешен начин, сигурно имаше и некое друго решение, ама тој неразмислувајки се предаде.
    Џеврие, женичата секогаш е во право! Зборам за последново време. Немаше кога а да згреши. Арно му изнакажа на тој нејзин глупак. ]:) Џеки за претседател!
    Фикрет повеќе неможеше да издржи. И да останеше ке продолжеа да се навредуваат со тоа што не збооруваат. Вака барем да им се излуфтираат главите...
    Таксин сакајки да му помогне на пријателот, себе си наштети.
    Али Риза сака само децата да му се срекни. Ова што им се лути на грешките како тест испага. На кои што на крајот попушта, ама децата стануваат повеке огорчени.
    Хајрие ке умре за пари! Толку е наивна :x Се ќе направи само децата да и се богати, без разлика дали се срекни.
    Лејла претрпе многу! Многу ја мразев, но сега ми стана многу мила. Сепак таа никому не згрешила за да и прават вака. Грешеше но си наплакаше а ова и доага како плус. Ме изнервира што се ожени пак со Огус. Вљубена е, да, ама зарем толку се направи слепа, каде даваат толку пари за кратко време? И за куќа, кола и други глупости. Сега и е жал зошто Огуз го убил човекот, и тој е крив ама и овој го намести. Епа така ти е Огуз кога си наивен и глуп :@
    Ферхунде, жена со став и со свое ЈАС! Секогаш знае што сака, односно го сака сето она што неможела да го има, а си ветила дека ќе го има. Иако прави безброј збрки и планови, им наштетила на многу ама најважно се кае сега (мислам).

И така една КРАТКА анализа за секој од филмов, ептен се соживувам, можеби ке ме направите луда ама така е. :lol:
    И сега ке чекаме до Септември :(

5. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Леле ја испуштив последната епизода.
    Да не знае некој кога ќе има реприза пак?

6. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Кога ќе продолжи да се емитува серијава?

7. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    На есен :x

8. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
    во сабота во 17:55

веројатно на есен ;)

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.253
    Допаѓања:
    248.294
    Што е Неџла лошата сега? Тоа што по незнам кој пат брат и јавно ги посрамоти, тоа што заради него и заради Лејла трпеше секакви увреди од родителите на Џем, тоа што заради неспособноста на Шефкет, Џем си го окрка, и можеби не директно ама и тој има удел во неговата смрт. Таа никогаш неможеше да биде среќна заради нејзината фамилија. Шефкет не ја трпеше баш бидејќи во лице му лепкаше, а Лејла му се улижава цело време. Исто и со Фикрет, кутрата, ја оптеретуваа со нивните проблеми и пак ќе кажам се заради копукот Шефкет, па и Лејла. Што мајка бара заради Огус да оди во затвор. кога можеше и на друг начин да и помогне на сестра му, а не вака, да го валака цело семесјтво. Али Риза ќе се парализира заради неговата пожртвуваност. Баш корисно стори! Огус им го растури семејството. За ваков ли човек се оди во затвор, наместо тоа да гледа да ја извлече сестра му од тој човек, он уште му ја и остава. А онаа глупава Лејла па уште и ќути, битно со Огус е. За оваа ли да ја жалам и да ги оправдувам нејзините постапки. Неџла само еднаш згреши, а цел живот плаќа, а сиротата Лејла која сама му се пикна во кревет на Огус, глуми жртва и уништува се пред
    неа. Е затоа не е чудно што младите денес си сакаат сопствен дом. Фамилијата е битна, ама сите на едно место не. Секој со своите проблеми. Оваа Ферхунде и Шефкет требаше да го знаат почетокот, пред се да се уништи.
    Трогателна беше епизодава, јас плачев кога Фикрет си одеше, и кога раскажуваше како Али Риза сака да ги собере повторно сите негови деца. За жал задоцни! :(

На tanja6, nena2010 и A-j-a им се допаѓа ова.
  10. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884

Се,се` ама неможам да сватам зошто заради Лејла,Неџла трпела навреди од родителите на Џем?
    Неџла трпеше навреди заради тоа што самата си ја оплеска работата,а не заради Лејла.Не ја натера Лејла со сила да побегне со Огуз.Сите знаеме колку неговите родители ја сакаа пред да го направи тоа.Сите правеа грешки ама грешката од Неџла беше најголема.Таа го уништи животот на сопствената сестра (во каква ситуација се наоѓаше кога подпадна во депресија),другите правеа грешки да,но со тоа никому не наштетија освен самите на себеси.И што направи Лејла?Му се врати на стариот маж.Што и` направи лошо со тоа на Неџла? Не се сите цврсти и силни како моралната Неџла да одат од к.р на к.р (барем кон Џем да имаше малку почит,не и бегаа мажите)

На nikolika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Многу тажен крај.... жално за семјеството кое може да се каже дека беше пример за сите семејства во околината секако пред да влезе Ферхунде :/

12. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Плачев, могу палчев за Фикрет. Само таа од сите највеќе се имаше жртвувано. Кога била помлада не се омажила оти татко и мислел дека не е добар тој за неа, таа го послушала. Се омажи за Таксин иако не го сакаше но потоа го засака и кога се беше добро тој ја изневери. Колку само и преќутуваше на Џеврие, но веќе не можеше да издржи, секогаш се собираше во себе и на крај пукна што се вика.
    А тој па Таксин да му помогне на другар му сам си одмогна.

Лејла- многу претрпе и помина. Сето тоа и мавна на психа, но таа е премногу наивна. Ретко кој вистински застана зад неа, па дури и посетите на мајка и ги купува со пари.

Неџла- е таа која најмногу го повреди семејството, која избега со мажот на СЕСТРА И, таа која брзо по смртта на мажот и да се омажи за друг најде на крај да се лути зошто мајка и простила на сестра и. А заборава дека сестра и е таа која направи таа да се врати дома. И со какво лице им пререче на родителите затоа што ги прибрала дома? Тешка материјалистка е.

Шевќет- ах тој копук. Колку убава работа си имаше, најде да краде пари. Толку е наивен и глуп и многу го поддржав Али Риза кога му рече дека за ништо не вреди, секоја работа ја остава незавршена, не може во ништо да успее.

Али Риза- човек кој сака децата да му живеаат по негов ритам. Но сака децата да му се среќни. Иако им се лути пак на крај им простува иако тие деца ќе го уништат.

Хајрие- ахх...гООООлема материјалистка, сака децата да и се богати да имаат пари иако не се среќни, за неа нејзините деца не прават големи грешки, ја сфаќам дека како мајка го сака најдоброто за нив она на многу погрешен начин. Душата на ѓаволот ќе му ја продаде само за пари. Многу мене изнервира кога рече дека Седеф не била ич наивна, но таа не го виде фактот дека Седеф кога го сакаше син тој се ожени со друга.

Ферхунде- знае што сака и си има свое јас. Само сакаше да го има тоа што во детството го немала, но за да дојде до тоа таа избра многу погрешен начин. Им наштети на многу но и самата со тоа се повредуваше уште подлабоко.

Серијава на крајот би требало да има и по 15 години, да ги видиме и ликовите тогаш, да видиме каква ќе биде Ајше, дали поразлична од другите или под ист покрив со сите? Она иссто многу претрпе, никој ништо не и објаснуваше туку кога има проблем Ајше оди во соба.

Тоа е тоа од мене, уфф ракава ме заболе, но морав да си кажам :D

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Уфф конечно, ќе се одмориме од лисјата и патетиките на Али риза и семејството!! Иако мислам дека требаше да продолжи до крај!! Сепак се изгуби убавината поради која сите седеа пред тв и чекаа 20часот за да почне серијата. Требаше да ја даваат и летово, кој сака ќе ја гледа, ама ајде...нека им биде. Нема да добијат поголема гледаност ако ја даваат од септември!

14. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Заврши и оваа сезона од серијава :o
    Од септември ќе дават пак ;)

15. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    52
    http://www.youtube.com/watch?v=5I4gCDny ... ure=relmfu
    еве го линкот од последната епизода на филмот ..
    навистина тажно .. жално за Али риза .. но се чудам кај е тоа кога демек Џеврие ке сакала да му наштети на Умут па Денис во самоодбрана ке ја убиела па Фикрет ке се жртвувала за неа па ке отишла во затвор ке тврдела дека таа ја убила џеврие .. и демек тоа што фикрет ко кажувала на филмот било пишувано од затворот.. незнам дали и друга сезона има но сепак Крај пишуваше :^) како и да е ке дочекаме :lol:

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Можеше линкот во спојлер да го ставиш

Значи, илјада и не знам колку пати е исдискутирано тоа дека Џеврие нема да биде убиена од никого, Фикрет нема да оди во затвор и така натаму. Доста со тоа, на живци одите!!

17. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    52
    Ауф .. Се извинувам :D :D :D :D

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.253
    Допаѓања:
    248.294
    Ајде вака. Лејла беше таа што му се пикна на Огус иако знаеше дека Неџла му е девојка и дека е заљубена во него. И тоа нивното не беше баш силување, таа повторно му се врати, значи не остана трудна од тогаш. Таа кога дозна отиде целата среќна да му каже, така да значи имала некоја намера да биде со него. Кога се ожени со Огус се заљуби во неговите пари, и постојано ја провоцираше Неџла, па и палтото и го фрли во лице, демек јас види што имам, а свесна беше колку Неџла го сакаше Огус, а ко можете да видете и уште го сака. Затоа и побегна со него, нејзината најголема грешка. Но рано свати што стори и избега од кај него и ако се сеќавате таа не се врати одма кај нив, туку сакаше сама да се извлече од дното. Нејзините ја вратија. Во куќата едвај се живееше, еднаш напишав и пак ќе кажам Неџла се ожени со Џем за да избега од дома, но се втурна во уште поголем пекол. На Џем родителите ја малтертираа, ја навредуваа, што заради брат и што заради лудата и сестра која самата си ја упрпасти можноста со докторот и кога се смири со Огус, правеше се само да ги видат Неџла и Џем и беше среќна кога овие се караа. Неџла се ожени со Али оти овие нејзините душата и е изедоа, а какви се тие ограничени мислења, требало време да помине. Па зар времето жали и црнината. Болката во душата никој не може да види каква е, па затоа не ја осудувам Неџла. Таа има голема грижа на совеста и се што сака е да биде среќна. Лејла е според мене сама виновна за се. Требаше да знае што ја чека со Огус. А виновникот е само Али Риза и Хајрие.

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884

Но да напоменам,Неџла беше таа што и рече на Лејла што сакаш прави со Огуз,повеќе не ме интересира тој.Лејла и викаше зошто баш е добар обиди се уште еднаш,но Неџла не сакаше да слушне и и` рече ако толку ти е интересен тогаш ти биди си со него.Е одтогаш Лејла го започна тоа со Огуз!Што значи Лејла не се вмеша во врската знаејќи дека Неџла сеуште го сака.А ако е за фалење,Неџла не испушта ни еден момент да се пофали со богатството на своите мажи.

Но,ти си имаш едно мислење,јас друго.Секој има право на свој став :hai:

20. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    А вистина е тоа дека Фикрет ќе ја убие Џеврие и ќе оди во затвор? :P
    Шефкет до крај ќе остане во затвор, или...? :?:

На lola-86 му/ѝ се допаѓа ова.