1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Ааа втора смена сум :devil: :devil: :devil:

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Јас еднаш реков дека ништо нема негативно да ми го смени мислењето за Ферхунде и остана така. Со секоја епизода се' повеќе и повеќе ми се допаѓа нејзиниот лик, а вчера убаво и го спушти на Неџлиштено. Молим те, уште таа и вика ти ги користиш отпадоците од другите, ама таа убаво и' рече, најде да ми кажува оној кој гради кариера врз наследство од мажите, барем Ферхунде се' сама си створи во животот, а не како овој лешинар. Ма, колку и да е успешна во работата, факт е дека не постигна се' сама, а Ферхунде е опасна, во секоја ситуација се снаоѓа, со сите умее, сите мажи успева да ги придобие...ма она си е супер, другиве се дебилчиња, кој од кој поповршни и потупи. :D Премногу вреди за еден мо*ан Шефкет. Најубаво ќе беше на крај да се споеја со Јаман, мислам дека најмногу ќе си одговараа :lol:

Eдит

Мене па баш тоа ми се допаѓа, демек на крајот да се покаже каде биле тогаш, а за периодот во кој живееја во Истанбул во што се претворија...многу убава серија, само четвртата сезона ми беше мн депримирачка, не можев да ја гледам (ќе си ги гледам репризите на Хајат :lol:) а сеа си викам шо ќе праам кога ќе заврши пошо повеќето турски серии (бар по мое) се лимонатки, единствено оваа што е пореална. Ќе си се тешам со волците, шо да се праи :lol:

Едит 2

А да, за малку и ќе заборавев. Огуз, ваков-таков сто пати поодговорен испадна од Шефкет кој кога Ферхунде беше бремена му ја кидна без поздрав (пред да го затворат кога бегаше), а Огуз барем се потруди и на двете негови деца да им овозможи барем нешто. И како фала што ги прибра од сокак, тие го пријавија, епа штом така сакаат, нека си делат со Џејда, тој им купи куќи и на двете деца. А дали Шевкет би го направил истото...како и секад, ко дебилче ќе избегаше од одговорност. Башка шо го криват Огуз, Шевкет сам се понуди да ја одлежи казната. Па нека му биде бе...искомплексирани створења цела фамилија, кој од кој, не знам од кого да почнам. Ферхунде е најкарактерно створење од сите нив.

На Kristinna92, crazylady и Offspring им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.951
    Допаѓања:
    111.609
    Малку офф топик
    Ти ја препорачувам Љубов и казна. Јас ја гледам на нет со осрпски превод преубава е. Нашиве ќе ја усерат со синхронизацијата. Ако имаш време гледај ја .

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049

Имам доверба во твојот вкус за серииве барем шо гледам на форумов, ќе и дадам шанса :) (се извинувам за офф)

Ваква-таква, ама навистина ќе ми фали серијава, многу некако ликовите беа блиски на нашиот менталитет, премногу слични навики, размислувања и може баш заради тоа и ми се свиѓаше толку (сега гледам зашто си ја гледала два пати).

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Се надоврзувам на Теси.
    Плус тоа, Огус сакаше да прекине тоа работата со мафиозото, ама он не го оставаше на мир. Го намести нели и со едни пари, како беше не се сеќавам. Крај краева, не е Огус крив зашто децата им се глупи. :^)

На antilla и tessie им се допаѓа ова.
  6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    најдобрата турска серија убедливо понеделник последна епизода ќе ми недостига ;( :$

7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Нели му се закани со животот на син му. За разлика од Шефкет, на Огуз стварно му беа важни децата. А иначе да, нели негови луѓе прати да као му ги украдат парите а уствари си ги подели тој со нив и него го набеди.

Точно. Потполно се согласувам. Во серијава Ферхунде и Огуз им се дежурни кривци за нивните слабости, подмолност и меѓусебни предавства. А Ферхунде е баш фер, јас на нејзино место би испратила неколку баткици на она седефиштено па да ја видам дали ќе го ѕирка низ прозор и уште поише дали ќе му окапува дома по цели денови на женет човек, мислам ств треба храброст за тоа :x . Лично од мене поаѓам, мене брат ми ми има триста неправди во животот направено и уште ми прави, ама ни мм ни жена му не може да ме натераат да го замразам ко Неџла и Лејла шо се замразија, јас само го презирам и сожалувам...не е свесен колку глупи потези направи.

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    Според мене најдобрата турска серија беше Ѓумуш ;)
    На а плус ќе ја гледаш и таму ги дават Лисјата :)

9. Monchence

Monchence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    15

aaa не се сеќирај :D ..'' по барање на гледачите'' ќе ја дадат последната уште неколку пати,па ќе ја гледаш :)

10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Не помислив на таа опција, ама имаш право :D

Теси, Богами за Седеф у право си, уште па и после толку буцки што правеше на крај го одјеба Шефкет и си замина во Италија кај што си најде друг. Па и Хајрие и сите останати од семејството буцкаа за Шефкет и Седеф да се заедно.
    И ете ја уште кмиши кај нив дома, Господ да чува |(

На tessie и Monchence им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.951
    Допаѓања:
    111.609
    Седеф од старт ми идеше на нерви. Прво она го запозна Огуз па му даде број и му кажа дека се вика Неџла и така он дојде до контакт со нив. Одма му влезе во колата ако се сеќавате како беше. А овие глупи сестри бре
    за кур месо да се искараат
    , тоа чудо нешто. Кататсрофа. Инаку генерално земено Хајрие е најкрива за тоа што се вакви децата. Алчна за пари и за луксуз. Бре, госпоѓа на началник станала, туф туф.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    еее ја немам таа програма незнам ни дали ја фаќам ќе ја побарам пак би го гледала филмот многу реален ми беше затоа најповеќе ми се допаѓаше...

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Одброени се деновите на лисјата. Него добро е што ја прекинаа па продолжија пак од есен, нели лисјата паѓаат во есен. :D

Него не ми беше тоа муабетот, серијата е многу реална, блиска до нашиот менталитет, што мислите нема кај нас мајки како Хајрие, деца како Лејла и Неџла? Има. Има и полоши.

Серијата е уништена поради сихонизацијата, со тоа некои ликови не се доволно доловени до гледачите. Кој гледал барем една епизода на турски знае дека е така.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.951
    Допаѓања:
    111.609
    Потполно се согласувам со болдираното. Особено делот кога неџла и рече на мајка и " не можам да го поднесам таквото негово зборување " за Али Риза, овде кај нас го исинхронизираа со ироничен тон а всушност она го кажа со тон дека не може да го гледа во такво издание. И Фикрет не е толку депресивна на Турски овде ја прикажаа како да е во хронична депресија.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    226
    Навистина убава серија, која за жал може да биде реална. Сметам дека Хајрие е виновна за се што им се случуваше во семејството,криеше многу работи од Алириза. А него да не го коментирам, највеќе во серијата ми е жал за него. Ама што да прави човекот кога си има работа со будали луѓе. Едно е сигурно дека ќе си се изнаплачам овие две - три епизоди до крајот. Баш би сакала да ја имам и книгата. Ми кажуваше една колешка дека малку биле различни книгата и серијата.

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.951
    Допаѓања:
    111.609
    не знам за вас ама ја се изнаплакав. За утре и понеделник спремајте марамици. Ќе ви требаат.

На femina11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Прекрасна серија ама редно беше веќе да заврши. Жал ми е за Али Риза што ќе умре, а ќе ми недостига Џеврие :D

18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.951
    Допаѓања:
    111.609
    Џеки е посебна :))

19. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Многу ја одолговлекоа серијата и на сите почна да ни иде на живци но мора да признајам дека сепак ке ми недостасува .Ми стана секојдневие и ке ми недостасува гласот на Џеврие :(
    -Оваа со телефон на уво се родила. :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=bT7RUHLref4
    А богами е нејзиниот танц :rofl:
    Туку уште оваа епизода ми идеше да заплачам кога Неџла го милуваше бебето на Лејла а пак кога ке умре Алириза :x Ке ја направиме темава езерце :rofl:

20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Супер серија ја гледам кога можам, жал ми е само за Али Риза тој најтрагично заврши :(