1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Тажен крај ,убава серија :$ Ме воодушеви :)
    Оваа Ферхунде ми иде да се џитнам в телевизор и да ја задавам :@

2. meri11

meri11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    53
    Фала ти Нена за преводот! Одличен текст!

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    ЅВЕРХУНДЕ така јас ја викав цело време ,,шмизла,, таја дан сакат да и го чуват! :!:

4. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    1.226
    јас не ја гледав последната епизода. ќе сака некоја да ми каже што се случи (само знам дека али риза умре) за ферхунде ме интересира најмногу. да не пронајде нова жртва? :D

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.949
    Искрено, малце глупо ми заврши. Очекував некој подруг крај - не знам каков, ама не беше она што го очекував. Се’ на се’ добра серија - прикажан реалниот живот, а не бајка.

6. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Мислам ја дадоа на предпоследната сцена кога куќата ја даваа празна а таа плачеше во собата што м беше како дневна држејќи слика од семејството Текин, сама. Онака како што и сакаше,нели му викаше да се пресели со шефкет да бидат сами,ја сакаше куќата ете и ја сега,празна без ништо.

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    A кој па сака да живее у заедница жити се'? Никој. И таа беше дел од тоа семејство и имаше нели право да дава сугестии за подобар дом, а не толку шо се увредија ко им рече „куќава смрди на мувла“. Па реновирај бе човече лее, a не крени го носот ауу како можеше...

(и пак пишав на темава :lol: )

8. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672

Лејла и Неџла беа размазени до немајкаде, но Лејла беше татино галениче за се нешто одеше кај тате да плаче, се сакаше да биде по нејзино и болна беше за внимание, најмногу ми се изгади кога се омажи за Огус, виде пари почна да се занесува, покрај онаа сцена со палтото, ја памтам и онаа кога беа на прославата на Седеф додека беше модел, па Неџла нешто и се приближи да и каже, а таа не гледајќи ја ни во лице дрско и вели : НЕ МЕ ДОПИРАЈ! :headbang: абе остај принцеза, како да не дошле од една иста утроба, па после Неџла се срамела од семјеството, мислам таа само им врати за се оддалечувајќи се од нив.
    Сепак најзапоставени беа Фикрет и Неџла, а Фикрет да не се кажува најгазена беше, а воедно најпримерен лик од сите во серијата и Седеф иако малку детинеста но беше супер и најубаво доживеа од сите, ептен за мерак си го среди животот.

Ферхунде ми е лик пример за добро и лошо, јака личност која ме фасцинира со нејзината амбициозност да дојде до врвот, за што навистина успеа, да секоја чест, но амбициозноста која во многу случаи ги преминуваше границите ја доведоа и до дното. Од нејзиниот лик има доста да се научи.

Шефкет пример за работлив и амбициозен маж, искрен, но премногу наивен.

Огус физички убав, внатрешно гаден, маркантен и амбициозен кој за да добие се во брзо време игра нечесни игри на безчувствителен начин, без трошка совест, совеста го загриза само кога го уби мафијашот и кога ја остави Лејла.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    уживај де, тамн работа, да се пошалиме малце ;)
    П.с нема да издржиш да не пишеш пак, ЗНАМ!!! :lol:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.113

Последната епизода можеш да ја гледаш на турски на Yotube на овие линкови: 1 дел ; 2 дел :)

11. oktavija

oktavija Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    100
    Истото и јас го викам цело време. Не го покажаа за џабе тоа со Огуз и со адвокатот. А Али бракот со Неџла не го сфати сериозно, на Ферхунде ќе и купува куќи, и тоа која куќа...
    Бебе? :D Тебе ќе те биде за режисер ама на класични јужно-американски сапуници, може да те земат таму, ништо чудно. Па ни таму никој не купува огромни куќи преку ноќ, а до пред неколку дена едвај врзувал крај со крај. :rofl: Ако, затоа викам да те земат, ќе им внесеш новитет, ќе им ги освежиш тамошните серии :rofl: Абе ти не ме разбра изгледа, не се секирај за моето расположение, само викам дека нема да ги гледам другите турски серии затоа што сум се уште погодена од Лисјата и од фактот што Ферхунде не ја купи старата куќа на Текин. :) Крај.

12. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    LOLOLOLOOLO Во сабота 9 часот реприза од последните две епизоди (?) од Кога Лисјата Паѓаат на Сител. :D

13. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    Последните две епизоди ке ги даваат во сабота во 9 и 40 наутро. Кој не ги гледал сега ке има шанса :)

14. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381

:rofl: :rofl: :rofl:

Ајдее, овие препукувања А1 - Сител не престануваат, значи, не се нормални :emo:

15. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    Знам дека многу пати се поставувани песните од серијата, ама не можам сега да ги вртам страниците и да барам. Ќе може линк од таа што најлесто се пушташе, нешто јарареј јарареј се пееше :wasntme:

16. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    http://www.youtube.com/watch?v=elIMx3t- ... re=related

Оваа ти е истата песна само во побрза верзија
    http://www.youtube.com/watch?v=mzOMDrDFn6o

На The-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Најдобрата серија што сум ја гледала! Само оваа серија успеа да ме расплаче на крајот ( на никој филм не сум плачела ниту пак на Титаник, а другарка ми цело езеро може да ти исплаче на Титаник.) И да ја даваат пак одпочеток би ја гледала и никогаш нема да ми е досадна. Многу поучна серија е и се пронаоѓаме во ликовите, едноставно се соживеав со нив.
    http://www.youtube.com/watch?v=CECHrQg_kKc
    а оваа песна е посебна, на крајот што ја дадоа кога Фергунде беше сама во куќата.

18. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Добро бре Ферхунде НЕ ја купила куќата како да не таа ја КУПИ еве и зошто !

Дали само јас ја гледам огромниот ЖОЛТ ОГЛАС ЗА ПРОДАЖБА со број на телефон ? ! :^)
    Ако не можела да се продаде , тогаш кој полов орган ќе има оглас ?

Втора работа на крај ... Куќата беше ПРАЗНА без ништо во неа ако беше задржана од државата или што ти ја знам тогаш ќе требаше да има нешто а како трето ќе немаше пристап до неа а најмалку за Ферхунде !!! :!: .
    Таа одсекогаш си ја сакаше таа куќа , после тоа си остана со Али и оп ПАРИ .
    Куќата се продаде и од тоа се поделија парите тоа Огуз ко кажа кога праша за Џејда .
    Ете така ....

Е сега ако знае некој од кај можам да ги спуштам песниве особено важна ми е онаа постираната на Тереза добро ќе биде да каже ...

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    леле па не испадна добро...али риза се напред одисе и се борисе за синот на крај да умре :( али се несто турскиве серии вака заврсуват...

20. oktavija

oktavija Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    100
    Во истиот тој разговор со адвокатот кога ја спомнаа Џејда, тој му кажа на Огуз дека куќата воопшто не се продава ;)
    Задржана од државата не може да биде, куќата си е на Огуз и негова ќе биде се дури не се продаде (освен ако тој нема други легални проблеми и долгови, а колку што знаеме ние немаше). А Ферхунде тешко дека дошла до пари за толку краток период. Плус огласот беше тука и кога беше жив Али Риза, а куќата не беше продадена туку СЕ ПРОДАВАШЕ.
    Мене ме нервира тоа што не разјаснија други работи, како на пример што се случи со куќата каде што живееја Огуз и Лејла, таа што после и ја препиша неа? Да не сум пропуштила јас нешто, или ништо не кажаа што се деси со таа куќа?