а за куќаТА онаја со високите скали мислиш ???? Јас колку што се сеќавам нели Лејла не ја сакаше а Хаирије како и обично ја тераше да си ја задржит и нели Огус ја продаде за да имат пари за да ја платит, онаја за Старата од Али Риза кога оној Митхад смотаниот беше изневетен од Ѕверхунде и ја продаваше !
А Огуз значи ја продаде куќата каде што живееја со Лејла? E тоа не знаев, не знаев ни дека ја вратија таа куќа на име на Огуз, тоа изгледа сум го пропуштила. Зашто тие нели кога ја купија куќата на Митхад и подолго време чекаа да се исели тој за тие да се вселат, ама што стана со нивната куќа никаде не сретнав ни кога ја продадоа
Таа мора да е продадена зошто Огуз кога се раздели од Лејла и ја побара назад . И на крај Огуз кога делеше парите кажа дека сите ќе земат што им следува во смисла на дел од куќата . Ферхунде си остана со Али ете и Пари што ја жалите таа што мислите зошто му се наврти ? .
Откако напиша клуч, се исполнија уште неколку страни. Што ако заврши филмот, треба долго време и после него да се зборува, доживувања, впечатоци, објаснувања....
Дали некоја од вас се сеќава дека Огуз ја префрли куќата на име на Лејла? Дури и тапија(имотен лист) со нејзино име и слика видовме во една од епизодите(кога таа и се пофали на мајка и). Јас се сметам како една од редовните гледачки на серијата и не можам да се сетам кога Џејда доби право на куќата.Јас не можам да се сетам на тоа.
Аххх со овие турскиве серии веќе ми се смачи! Ај некако ја гледав Шехерезад, ама сега нема ниту еден канал, кај што нема турски серии! Веќе ни филмови не даваат! Само серии, серии, серии! И да, секоја турска серија која се емитува кај нас е СТРИКТНО ХИТ!
Таа куќа Огуз ја префрли на име на Лејла затоа што Џејда бараше дел кој законски и следуваше доколку куќата е на име на Огуз. Пред Џејда да преземе било какви правни мерки, куќата веќе беше на име на Лејла и на Џејда автоматски не и следуваше ништо. Само нели после тоа Лејла го напушти Огуз, кога се врати кај татко и, па му рече дека ќе му ја врати куќата назад, но тој и рече да почека дури не заврши процедурата за развод со Џејда (за Џејда да не си го бара своето). После Огуз и Лејла се смирија, ама по некоја логика, бидејќи тој уште беше во брак со Џејда, не би требало да ја вратиле куќата на негово име за оваа да не може да бара ништо. Дали ја продадоа и кога, не знам. Што се случи со куќата откако ја купија другата куќа од Митхад Кара и се вселија таму, воопшто не кажаа. И знаете што друго беше пропуст во серијава? Неџла и Али Сарпер славеа прва годишнина од брак пред Лејла да се породи, а замислете, кога стапија во брак Лејла веќе беше трудничка од поодамна. Хм, колку долго ли била трудна сирота Лејла покрај сите маки, се прашувам ? :geek: Сапуница и се е можно
http://www.youtube.com/watch?v=5I4gCDny ... ure=relmfu Да ви ги разрешам на сите дилемите дали куќата на крај ја купила Ферхунде. Одговорот е не ја купила, видете и на видеото на 34:48 убаво ја покажува куќата од надвор и на вратата стои натписот дека куќата се продава. А за тоа како влегла па може се претставила како заинтересиран купувач за да влезе и да се присети на сите дешавки околу куќата и семјството, да ја види внатре за последен пат пред некој да ја купи. БДВ и во епизодава Огуз го праша адвокатот дали се продала куќата и адвокатот му кажа дека не е, дека неможат да најдат купувач. Се надевам девам дека веќе конечно ја решивте дилемата.
Добро НЕ ЈА КУПИЛА! Не мора милион постови да се изнапишат дали ја купила или не. Темава уште малку ќе треба да се преименува `Дали Ферхунде ја купи куќата или не`.