Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    863
    ^ Крајот никој уште не го знае. Сеуште се снима серијава.
    Јас на турска го гледам даваа дата кога ќе бил крајот ама дека не го разбирам јазикот не разбрав кој месец ќе биде крајот.

2. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Кога има реприза од епизодата вчера што се емитуваше?

3. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Лејла е себична љубоморна ме нервира , како татко и и прости неа така и на неџла ,крај краеви па и неџла прва беше со огус она и го превзема . Глупача ме нервира :D :^)

4. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Во недела

5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Околу 17часот ја емитуваат последната епизода,

6. Eeema

Eeema Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Да во недела ги даваат епизодите од четврток и петок а денес од понеделник,вторник и среда .. позз

7. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Мала грешка во сабота ги даваат од понеделник и вторник, а во недела од среда, четврток и петок :)

8. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Нема поубава серија од оваа. Неможам да и се изнагледам. :) Некако премногу ми е реална, и блиска до нашиот менталитет, не за џабе сме биле под турско ропство 500 години де. :D Се соживувам со ликовите, глумата им е прекрасна и тн и тн... Инаку на нивната официјална страна има едно клипче, мислам дека е од последната епизода и таму видов дека
    Лејла е трудна, Огуз е таткото, Али Риза е во инвалидска количка, а количката ја туркаше никој друг туку Огуз :o , Неџла е богата, Фикрет има бебе од Таксим и така натака... :)

9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Јас го сакам Јамаааан :inlove: Најубав ми е :$

Неџла ќе биде со Џем и ќе биде богата, ама после он ќе умре.. А Таксим и Фикрет ќе имаат бебе, ама Таксим ќе ја изневерува Фикрет.. ( Мене така ми имаат кажано )

10. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Значи оваа Лејла колку ме нервира! :@ Сите проблеми од нејзе започнаа, и простија, а сега ќе љубомори!! И тоа што го направи Неџла не е во ред, ама Лејла претерува!

11. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Лелеее, штом Таксим ја изневерува Фикрет, толку добар, заљубен и повлечен човек се ми е јасно за маживе... :| :worried: Се извинувам за оф топикот :)

12. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Еј, сега прочитав дека „Кога лисјата паѓаат“ е серија базирана на роман од турскиот писател Reşat Nuri Güntekin, напишан во 1939 година...хммм :^) интересно! :) да се вратам на топикот :lol: не испуштам ни една епизода, а со душа чекам да видам што ќе се случи со Фикрет и Таксин...нив најмногу ги сакам...и така...поздравче :*

13. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Во Турција серијата започнала да се емитува во 2006 и до ден денес уште трае, последната епизода таму ќе биде на 29 декември, серијата има 5 сезони што значи кај нас ќе заврши здравје боже за 2-3 години :D

Инаку, Огуз во приватниот живот бил зависник од алкохол, а Шефкет бил принуден да ја напушти серијата поради злоупотреба на дрога :o , но бил на тарапија се излекувал и сега глуми во друга нова турска серија "Љубов и казна"

Ова го прочитав во едно наше списание... ( не кажувам кое да не испадне реклама ;) )

Може малце оф- топик беше ова али ајде :mm:

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    А за Огус не ме чуди, толку ми е дебилен и одвратен блл :puke:
    Јас сакам да прашам зашто еднаш кога Али Риза се потсетуваше кога заедно работеле со Огус, овој му рече ќе видиш како ќе ти се растури дрвото како ќе му паднат лисјата и што сакаше да каже со тоа, од кај знаеше он дека ќе му паднат лисјата на Али Риза, првите неколку епизоди не ги гледавпа затоа мн ме интересира ако може да ми одговри некој.
    И бај д веј нели они дојдоа во Истанбул за да студира Неџла божеее, зар неможе само неа да ја пратат да си студира ко секој нормален човек па се влече по неа цела фамилија, хахаха мн ми е смешно ова :D

15. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    неможе ќерко срамота е сама да оди :D

На mina, Victorya и ma4o4female им се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Да! Имаш право, што ќе каже народот?! Со наведната глава ли да одиме после?

17. Tomcia

Tomcia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    126
    Огус го кажа тоа во друга смисла, дека ако нема пари родителот, нема со што да ги храни и тие ќе почнат да паѓаат како лисјата од дрвото. Али Риза му велеше дека пари треба да се заработуваат само на легален начин, а не како Огус со правење зделки.

А мислам дека се преселија заради куќата, а и да избегаат од Селим, вереникот на Фикрет што беше, за таа полесно да го преболи

А колку и да се правиме напредни и про западно ориентирани, сепак важно е мислењето на народот за секоја личност. Барем на Балканот е така. Само личност со премногу силен карактер може да ги издржи сите осудувања на околината, како на пример тоа со Лејла што се случи, па и сите дешавки на фамилијата Текин

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Да така е на Балканот, и ништо лошо да не напраиш те гледаат настрана и со презир, а не па да напраиш нешто големо!
    Ама луѓево во серијава преголем акцент имаат ставено на тоа.
    Исто така сакам да кажам дека многу ме нервира овој Џан, наместо да си гледа жената и детето му лета паметот ко на пубертетлија, многу ме изнаервира кога девојчево му рече да и чита приказна а овој и вика чекај неможам за да чуе жена му што збори на телефон со Лејла, а и таа па толку и фали ќе се зацапа и Џан, смотана памет не и иде!

19. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Јас таа реченица на Огус ја протолкував вака: Али Риза ја одби зделката која му ја нудеа заради тоа што чесно заработува цел живот и така ќе прави и понатака.Но Огус сакаше да му каже дека во денешно време од чесно работење нема никогаш да заработи толку пари и живеејќи во скромност децата нема да можат да си дозволат излегувања,разни дружења и едноставно да си приуштат се што сакаат.И кога еден ден ќе стапат во контакт со суровиот свет,кога ќе запознаат некој (во овој случај него) богат,убав,како кучиња пуштени од ланец ќе побеснат по него,лесно ќе бидат примамени од целиот тој луксуз и ќе станат многу наивни.Како што и сега им се случува.КОга лисјата паѓаат - децата се двојат од семејството (стеблото) и тонат или паѓаат во животот не знаат да се снајдат сами бидејќи цел живот биле заштитувани и чувани во стаклено ѕвоно.. :)

бај д веј го сакам Огус.Многу ми е убав! :inlove: Ама карактер бљак! :puke:

20. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Па зарем немате забележано дека во сите турски серии така прават? :)