1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.213
    Не знаев, не сум следела турска серија на алфа досега. Мислев штом е на канал 5, не би требало и во друга телевизија.
    Ќе видиме кога ќе се појави Ферхунде.

Јас пак обратно, само на канал 5 се случува да загледам серии.

На cresa-jagoda и BlackNight им се допаѓа ова.
  2. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    5.506
    Јас само ФЕриха на Алфа ја гледав, други не. Барем не такви со надсинхронизација од наши актери.

На cresa-jagoda и Аргентина * им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.301
    Допаѓања:
    19.593
    Почнав да гледам убава ми беше серијата Ферхунде ми е најдобра.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.213
    @BlackNight
    Гордана Ендровска повторно ги синхронизира Ферхунде и Седеф.

Седеф каков сталкач на Шефкет била хахаха

Огуз колку одбивен, на 30 години размислува како да има 15-20. |( На времето не сфатив, но сега мислам дека е срамота на таа возраст со тие размислувања.
    И се потепаа жените заради искомплексиран кој само ги понижуваше.

Али Риза си беше среќен таков чесен и принципиелен, со неизвалкан углед, но ваквите му го уништија животот каков што сакаше да го живее.

На Tanjamm, tessie и BlackNight им се допаѓа ова.
  5. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    5.506
    Изгледав прва епизода (вратив на тв-тека) и скоро ми потекоа солзи зошто ме потсети на едни убави, безгрижни времиња, ми разбуди убави спомени. Фали гласот на Сабина Ајрула за Харјрие, па и Јелена Жугиќ за Фикрет, зошто им одговара на физиономијата. И Шефќет би го заменила со тариот актер, Дејан Лилиќ или кој да беше. Замената за Фикрет е со премногу тивок глас и некомпатибилен со нејзиниот лик. Дал ми е навика можеби, ама што знам.
    Инаку, првата епизода очигледно не сум ја гледала своевремено зошто не ми беше позната.

На Rama и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Кога го манијачеше Шевкет и се качи со него на ферибот божем и таа во тој дел имала работа, ѝ го украдоа паричникот на заљубенава и немаше пари да се врати. Додека си одеше пешки Огуз ја виде, ја однесе ѝ даде број да му се јави за на кафе, оваа се претстави како Неџла у паника се збуни милата.

Потоа ова ѝ го призна на Неџла и ѝ го даде бројот.
    И така во,,Кога лисјата паѓаат ", почнаа бурните времиња.

Колку и цела вина за материјализам да се става врз Хајрие и чесниот Али Риза се водеше по онаа ,, пара буши где бургија неќе", па едниот зет беше ,, синко", другиот ,, господин Тахсин."

На Tanjamm, Amelia, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Не можам да го поднесам "господинот" Али Риза..
    Му се налути на синот зошто вечерал надвор. А како мисли он дома работа само и обратно и како мисли жена да си најде или можеби си мсли татково стројник да биде да му најде некоја и да му донесе дома..
    Ама не може на синот да му рече не смееш да вечераш како на ќерќите што може. Јер маж е синот.. :worried:
    Се налути зошто ќерќиве биле кај другарка.. Па заради тоа не им даде ни да јадат. :@
    Ќерќа му може да студира ама не смее сама да оди на факултет.
    Страшно.
    Ништо чудно што сите ќе забегаат по лоши патишта и што ќе завршат лошо. Кога ги држи толку строго, иако строго е мал збор да се опише неговото однесување...
    И во реалноста знам деца кои биле така дома држени и "воспитувани" со толку строги режими па завршија лошо..

На Tanjamm, Ivanna23., hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Драма кинг.
    Ма целото семејство е откачено.
    Асален нема. Ајше можеби, но не порасна многу во серијата за да донесам одлука.

И не е фер што ја обвинуваат Ферхунде дека таа ги скара сестрите, кога во самата прва епизода, се покажа ривалството и завидливоста во нивниот однос.

На Tajnaotrovna, eliesaab, Amelia и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MDL

MDL Нов член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    10
    ovaj go gledav 2010:)))

На edna_malecka и Аргентина * им се допаѓа ова.
  10. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.213
    На почеток Лејла и љубомореше на Неџла, кај Неџла не гледам завист во првиве епизоди, баш напротив, ја штити Лејла од Фикрет и од татко и да не и ги дознаат белјите. Дека поубава и нешто побистра е Неџла и не се замара, нема на што да завидува. Ама понатаму таа претера, отиде предалеку. Ајде тоа што избега со Огуз, но откако и простија, не ми е јасно со кое лице почна да им го крева носот. :|
    Грешка на Али Риза било што се оженил со Хајрие без да ја сака, колку да оформи семејство. Јас имам впечаток како тој да беше мисловно дистанциран од неа и од децата, си живееше во некој свој свет во главата, и така мачката ја нема, глувците оро играат. Хајрие се покажа како лош избор, прво карактерно не си одговараа со него, тој си држи во себе, таа нон-стоп се жали.... и сигурно им ги испрала мозоците на Лејла и Неџла за богат маж, да не се мачат како неа, а ништо друго ги нема научено. Освен можеби лажење и криење.
    Друга грешка на Али Риза му е што беше старомоден за многу работи. Не им дозволуваше на ќерките ниту мобилен, после како ненаситни беа кога видоа свет, бараа преку леб погача.
    Трета грешка, што имаше толку деца, а не можеше да им ги задоволи потребите материјално. Не бил свесен дека времињата се променети и дека челад во ова време не се гледа како некогаш, не се доволни покрив над глава и јадење за среќа денес.
    Мислам дека да ги имаше само Фикрет и Шефкет, ќе поминеа полесно.

Ама Али Риза е добар во споредба со другиве. Секогаш преземаше одговорност за грешките на неговите деца и им простуваше, ги прифаќаше како негови пропусти. Оти има родители кои бркаат и со години не комуницираат со децата. Човекот долги години поминал на висока функција, а не злоупотребил ниту пара. Немаше никакви пороци. Семејството му трпеше финансиски заради доброто на општеството. А за кое општество, истото што ги упропасти, што налага давачки за едно, за друго, долгови.... Не вредеше. Тоа е, чесни како него се непожелни, оти да ги имаше повеќе, поинаков ќе беше светот.

Фикрет колкав намќор е....и допрва ќе станува поголем. Се гледа дека и е тешко за тој свршеникот, па што не се омажи со него, татко и не ќе ја врзеше (колку лоши постапки им простуваше на другите деца, ова не е ништо). Отсега ќе се шета низ дома како авет. Несудената свекрва и беше учтива госпоѓа, ама ко не и чинеше таму, во иднина нека ги мие нозете на Џеврие.

И Огуз е малце за жалење, собира девојки од улица со автомобилот.... не знаев дека на Седеф стигнал да и се пушта :rofl: Лош избор за жените. Нема почит кон никого, но затоа ја има најциничната можна фаца.

Неџла го почна сето ова со Огуз, договори средба со некој што не знаеше ни како изгледа, доволна информација и беше дека има пари. А на сестра и Лејла уште помалку и сече.
    Неџла сепак стана богаташка, Огуз и Лејла се зафркнаа во животот.

Седеф била навистина одвратна. Ги шпионира низ прозорец, им влегува во празна куќа по собите додека сите се во двор....не се нормални што ја толерираат.

На CareTee, tinka-mace и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Поутната синхронизација не можеа да направат, уши параат гласовите (lalala):D

На Veta, tinka-mace, Karamela12 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    5.506
    Луѓе, не ја даваат веќе на Алфа?

13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.977
    Допаѓања:
    54.975
    Серијава ја гледав на А1 ко ја даваа и сега пред некое време пак ја загледав на Алфа откако случајно ја начекав. :wasntme:
    Синхронизацијата не е нешто нај ама се трпи.
    Повеќето работи ги памтам но имав заборавено на пример дека Огуз ја силуваше Лејла (не се сеќавам дали ќе има последица од тоа). Исто и за умрената сестра на Али Риза што се самоубила како млада, си поплачив убаво на таа епизода. :lol:
    Ферхунде на времето ми беше кул, сега од друга перспектива сфаќам кој манипулатор е. :D И Шефкет мислам сега си ја сфаќа грешката.
    Седеф греота, колку го сака него ама е sister-zoned. :rofl:

14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.700
    Ја гледав кога бев дете мало.
    Никој не ми е крив што почесто не ја отварам групава и да си ја фатев со време (facepalm)

15. Karamela12

Karamela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    2.748
    До која епизода е сега периодов на Алфа?

16. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.213
    14-15.

На Karamela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.574
    Допаѓања:
    78.953
    Исто. :D Сум пишала во темава пред неколку години:

:rofl:

Ја загледав сега пак, стварно поинаку изгледаат сега некои работи. Сите и ги имав запамтено како се викаа, само мајката на Седеф ни ја запамтив од порано кога гледав, ни сега ја памтам, знам дека беше на Н. И секогаш кога ќе слушнам си викам Па не е тешко име да се запамти и пак го заборавам. :drunk:

На Amellie13, cresa-jagoda и Rama им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Нехир се вика мајката на Седеф:D

На cresa-jagoda и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.574
    Допаѓања:
    78.953
    Нехир. Ќе дојдам утре на темава да кажам дали ја памтам уште. :rofl:

На Rama и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. winnie7

winnie7 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2020
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    78
    Игра ли стварно? Кога почнува и која епизода е? Ја гледав како мала сега сакам пак:D