Синхронизацијата и гласовите се тиха језа. Како можеле до толку да ги утнат, вештачки зборуваат. 100 пати подобро да ја пуштеле доле со превод. Чудно како поразлично ја сфаќам серијава сега и тогаш кога играше прв пат. Ама некои нешта не ми се сменети: Седеф сеуште ме живцира. Ферхунде е паметена жена и штета што одлучи да си го затупи и уништи животот со фамилијава. Неџла и Лејла ептен немаат мозок. Шефкет и Седеф дефинитивно се створени еден за друг. Како си се таман..
I ship them too. Ама ако добро се сеќавам нема никогаш да бидат заедно. Шефкет си кажа дека ја гледа само како сестра.
Дали забележавте дека децата во семејството се или црни како Али Риза, или црвеникави како Хајрие? А новиот Шевкет што ќе дојде ќе биде многу поантипатичен
Ja gledav na kratko serijava ama kolku se stari snimkite i uzasno gi preveduvaat se otkazhav od gledanje
Мислам дека мајка и на Ферхунде го убила маж и, таткото на Ферхунде. Ама дека одамна ја гледав не се сеќавам. Кој знае нека пише која е личноста што мајка и ја убила. И дали тоа ќе го дознаат Шевкет и неговите.
Spoiler Го убила нејзиниот маж,очувот на Ферхунде,бидејќи ја нападнал Ферхунде,колку што се сеќавам пробал да ја силува.Ќе дознае целата фамилија и баш од тогаш ќе го сменат однесувањето со неа,ќе пробаат да и помогнат се да заборави.
Бебето што го изгуби Лејла беше од тогаш ко ја силуваше Огус или после тоа? Бидејќи имаше сцени после каде доброволно беше со него в кревет. Сѐ уште се чудам зошто воопшто не кажаа дека беше силувана... А и изгледа таков им е менталитетот таму, бидејќи имале секс без разлика што настана спонтан абортус, дечкото треба да ја земи девојката за жена за да не се срамат пред народот.
Претпоставувам после тоа бидејки некое време излегуваа.. Веројатно не кажале затоа што кога падна по скали беше кај него дома. Затоа што татко и пред тоа ја виде како излегува од негова кола цела насмеана. Затоа што дознаа дека се гледале.. Така да ништо не би сменило и да кажеле освен што веројатно срцев удар ќе добиеше татко и и плус бруката уште поголема ќе беше.... За нив се е срамота и по цена на што ќе речат другите ќе ја омажат ќерката со некој со кој тек допрва ќе и се уништи животот и ќе е несреќна. Претпоставувам и да кажеа дека била силувана родителите ќе и рекле зошто воопшто имаше контакт со него...
Е да, таа испадна глупа што после силувањето му се врати него, да ставеше крај немаше да биди во оваа каша. Иако воопшто не оправдувам што сакаат по секоја цена да се омажи за тие да не се срамеле пред луѓето, како којзнае што кривично дело да направила. Не се сеќавам баш каков живот ќе има со него и дали ќе останат заедно.
Огуз сега воопшто не ја сака неа, уште невенчани вели дека го гуши. Spoiler Кога ќе се земат, таа ќе летне во облаци, а тој ќе биде ладен со неа. После нели ќе избега со Неџла. Ама понатаму ќе ја моли Лејла да се смират и ќе ја засака, ќе биде подобар со неа отколку таа со него. Дури некако симпатично ќе изгледаат тогаш заедно, ќе добијат и ќерка. Но Огуз ќе заврши во затвор.