1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.130
    Допаѓања:
    33.873
    А што е поентава што даваат серија која веќе била емитувана пред дестина години на друга ТВ во целост?

2. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    И во Турција така прават ги ре-емитуваат старите популарни серии. Ако сум добро информирана знам дека кај нив повторно ги даваат Долина на волците и Ask i Memnu.

На cresa-jagoda, tinka-mace и Tajnaotrovna им се допаѓа ова.
  3. Lifelive

Lifelive Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2019
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    771
    Секоја епизода се поодвратна ми е Ферхунде. Без култура, без воспитување, без карактер, без манири, без морал.
    Упадна у соба и им преќина разговор на брат и сестра. Прво секој кој има бар малку култура и воспитување не би влегол така и да прекине разговор од ќејф...
    Родителите/свекорот и свекрвата решиле малку да се расположат и покрај проблемите излегоа, оваа без култура коментира со уличарски речник..
    И Шевкет е свесен дека не ја сака ама касно увиде каква е, па ја трпи. Не дека он е поарен од неа, ама стварно не си одговараат. Шевкет бар има култура и нема уличарски речник. Ете за мајка и, и за него беше несфатливо, нешто ново што била во затвор, но ниту еднаш ништо не искоментира уличарски како што прави Ферхунде за сите.. И многу добро ја пречека и угости мајка и...

На Rama и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Ферхунде никогаш не го сакаше Шефкет, таа само бараше семејство бидејќи растела без семејство и без љубов, и затоа се фати како пијавица за семејството Текин и не ги пушти веќе, иако им правеше сплетки, иако имаа кавги ко семејство, сепак беа големо семејство и тука еден за друг, поминаа се и сешто, ама не се растури семејството, иако сите платија висока цена.
    Ферхунде остана сама на крајот и затоа плачеше во нивната куќа, сепак и после сите несогласувања таа во нив пронајде семејство што никогаш го немала, тогаш ликот не и го сакав, ама сега подобро ја разбирам.

На Irisae, tinka-mace и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Аууу онаа Седеф, безобразна.
    Отиде скришно да се најде со Шевкет и фатена на дело и пререкува на жена му.
    Уште без срам на сите им кажува дека се допишува и договара средби со Шевкет.
    А мајка и, не да ја подбере убаво, таа чедо, ќерко.... Се плаши да не се напие таблети повторно.

И прв пат кога ја гледав серијата проценив дека е подол лик, ама сега ептен ми паѓа в очи.

Инаку нели кога Шевкет конечно ќе биде слободен, оваа ќе му кидне за некој Италијанец или што беше, и ќе го остави сам.

На cresa-jagoda и tinka-mace им се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    54.920
    Мене па Ферхунде ме нервира оти таа прави сплетки (ѝ пиша порака па го исклучи телефонот да не можи да ѕвони), не ми изгледа дека Седеф би направила нешто такво со Шефкет, мислеше да не има некој проблем. Ферхунде не ни го сака Шефкет реално.
    Седеф барем се помири со тоа дека нема да е со него никогаш и сака да останат пријатели.
    И мене кога пријател би ми пишал порака да се најдиме некаде за брзо ќе помислам да не се случило нешто. :?: :lol:
    А и замисли како би било кога брачен партнер ти забранува да се среќаваш со пријатели и има љубоморни испадни.

7. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Хммм....не знам што пријателство ќе беше тоа нивното, Седеф и оженетиот Шевкет не беа толку блиски пред таа да му изјави љубов. Свесен е дека го сака, а и вика на Ферхунде и ја прави будала, демек си замислувала. Тој за полоши работи не се кара (го излажа дека е трудна, сакаше да сокрие афера и абортус на Лејла), за Седеф му иде да ја задави.
    И Хајрие увиде дека нешто не е во ред со таа средба, ама пред Седеф премолче.
    Ферхунде има право во случајов дека ја влечат за нос, другите постапки не и ги коментирам зашто јасно дека е трауматизирана, а и не е таа толку виновна, колку глупавиот Шевкет.... тукушто излезен од војска и вработен во новиот град, веднаш се ожени со првата што го прелажа. Мајка му и сестра му му велеа да се тргне од мажена жена која го мами сопругот, тој пак и на крај тие ја трпеа ни криви ни должни да им прави сплетки дома. Епа сега наместо со нив, нека се занимава со “другарка му“.
    Ферхунде не е наивна, сака да си го исчисти дворот со време, да не биде после “оф мори мајко, ме изневери/напушти“. Ем забавно ми е како ги зајадува нив двајца.
    И не мислам дека ич не го сака.

Последна измена: 30 декември 2020
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Седеф всушност се расплака зашто пораката не беше од Шефкет :D
    После како одмазда отиде кај Текин и им призна се, само за да нае*е Ферхунде пред нив.
    Подла Седеф, глуми невина.
    Шефкет флертува со неа и си ја има мувата на капата, затоа толку и се налути на Ферхунде и ја поттикна да го направи ова.
    Тој е општо најкабает.
    Ферхунде не само што го изневери првиот маж, туку и Шефкет го излажа дека е сингл, а сепак продолжи да се гледа со неа, навечер и одеше дома, па бегаше од маж и низ прозорец. Татко му јасно рече, ако сака нека се ожени ама нека ја напушти куќата, овој се закани дека ќе се самоубие (facepalm) Емотивен манипулатор.
    Да не се венчаше Шефкет со Ферхунде, ни Огуз немаше да се зближи со девојките, Неџла го имаше откачено него и прекинаа контакт, плус Ферхунде ги наведуваше двете да се гледаат со него.

Последна измена: 31 декември 2020
    На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    3.970
    Допаѓања:
    54.920
    @Аргентина * никој лик не е светец или сосема лош, тоа ја прави комплексноста и поделбата на мислења.

Јас стојам на тоа дека Седеф не му мисли лошо на Шефкет или дека сака да го "укради" од Ферхунде. И реално мислам дека подобар пар ќе беа ама тоа е тоа.
    Во иднина секако Ферхунде ќе се омажи за друг, и ради неа Шефкет ќе оди во затвор.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Знае некој во викенд кога и во колку часот даваат реприза од сите епизоди од цела недела?

11. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    Колку одвратна личност била Неџла. Дволична и без свој став. :envy:

Како ќе се врати откако ќе избега со Огуз?

И Седеф ќе се омажеше ли со некого? Или не? :?:

Последна измена: 29 јануари 2021
    На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Не се сеќавам за Неџла, Седеф ќе заминеше некаде во странство ќе станеше моден дизајнер и таму ќе се запознаеше со еден дечко мислам дека беше фотограф или нешто слично и ќе се омажеше за него, многу убава врска ќе имаа и многу ќе беа среќни и заљубени.

13. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Огуз ќе остане без пари поради Ферхунде и Јаман и со Неџла ќе живеат во сиромаштија. Ќе се обзнани дека детето од Џејда е на Огуз. Огуз ќе ја удри Неџла бидејќи постојано ќе се расправаат и таа после се ова ќе си замине. Ќе изнајми соба во еден пансион, но нема да знае дека газдарицата е сводничка и дека ја спрема за проституција. Ќе дојде една вечер таму полиција и ќе ги уапси сите, и Неџла, а Неџла поим немаше за ништо. Татко и ќе ја види во медиумите и ќе си ја прибере дома.

Седеф ќе се омажи, да, но не сум сигурна со кого. Ќе го откачи Шефкет.

14. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Не се сеќавам за Неџла воопшто, а како ќе се врати пак назад со Џем и ќе се омажи за него откако избега со Огуз и сите овие циркузи како ќе ја прифати семејството на Џем?

15. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.463
    Нели Џем ќе умреше?
    Знам дека Неџла ќе го засака после и ќе биде богата. Не го заслужуваше Џем никогаш она!

На Amellie13 и Irisae им се допаѓа ова.
  16. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Епа ќе се сретнат случајно и ќе обноват контакт. Тој Џем многу ја сака, ама мислам дека егото игра улога и дека ќе и се смири за да испадне дека дека на крај успеал да ја освои и дека него го избрала. Родителите на Џем нема да ја засакаат повторно, особено не мајката. А таткото повеќе ќе си ќути и трае.

На Irisae му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Да се сеќавам дека Џем ќе умреше, многу жал ми беше за него и цело време се нервирав за Неџла зошто не го сакаше, секоја би посакала момче како него ;(

Не паметам како се смирија нити каков им беше бракот пред да умри, се сеќавам дека потоа Неџла ќе се омажеше за еден архитект црн со брада и со него ќе имаа некои турбуленции ама на крајот ќе се засакаа.

На Amelia и tinka-mace им се допаѓа ова.
  18. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Јас ги памтам само некои делови од крајот.
    Сега ја гледам пак и поинаку гледам на постапките на некои ликови од тогаш.
    Инаку една од поубавите турски серии ми е.
    Џеврие ми беше најомилена. :rofl:

На tinka-mace и Irisae им се допаѓа ова.
  19. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Од целото семејство, само Шефкет покрај Лејла нема да и простува на Неџла. Тој секогаш ќе биде поблизок со Лејла. Не се сеќавам точно како, но Џем ќе умре по вина на Шефкет и Неџла воопшто нема да го сака брат и.

За Ферхунде и Огуз
    Огуз многу лошо ќе ја претепа

20. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Да, исто. Сме пораснале, или времињата се промениле.

На eliesaab, cresa-jagoda, темјанушка и 1 друга личност им се допаѓа ова.