1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Нема

На joci26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joci26

joci26 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2020
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    79
    Na Alfa tv okolu 16: 20/30h i repriza vo 10h

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Жал ми е за Лејла. Стварно е загреота. Како нејзините не приметуваат дека психички не е добра ептен е нестабилна. Лесно може човек да ка манипулира, лесно потпаѓа под туѓо внимание, наивна е и плус се гледа дека не е добра психички не знам како да објаснам, неа стварно и треба терапија и плус внимание.
    Јаман што ја одби во право е ама она е загреота не го заслужува сето ова што се случува, не е она крива.
    Неџла е опасен манипулатор. Дома ја користи љубовта и грижата на нејзините родители а надвор нејзината убавина и гази преку сите.

На Tanjamm и Аргентина * им се допаѓа ова.
  4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    И Шефкет делумно пропадна поради Неџла, таа кога избега, Лејла полуде и немаа пари за лекување, па тој почна да краде од банката. Затоа не ја сака он Неџла, оди со Лејла да се гушне и Неџла забележува па почнува и таа да се преправа и лигави.

Јаман е приказна за себе. Тој се збогати преку криминал, Ферхунде правела далавери во банката за него и со пари и се оддолжуваше. Сега не сака ни лира да даде да помогне, а Лејла побара само заем, му рече да и скрати од платата. Нека и каже ова е последен пат, ќе знае да не му бара повеќе, а тој де вака, де онака. Да му речеше Есра да им даде, ќе им дадеше, глупак е тој. Барем Џејда убаво го манипулираше со години. Криминалци како него просперираат, а чесни како Али Риза ќе си умрат од општеството.

На Tanjamm, joci26, темјанушка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    6.493
    Шефкет е слаб карактер. Но причината зошто е во затвор е целото семејство. Не оправдувам што крадеше. Ама па и тој цело семејство го снабдуваше со пари. Другите буквално трошеа до бесвест. А враќањето на долгот тешко им падна. Ферхунде исто требаше да враќа и таа трошеше од крадените пари и знаеше како се добиени. Сите беа индиректно сооучесници. Да трошеа колку што им беа приходите, а не како да се пребогати, немаше да стигнат до тој степен.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    Неџла е иста како Хајрие. Ова и мајка ми го забележа гледајќи ја серијата. Манипулира, се фали, ја користи убавината и дома наклонетноста на родителите. Не и е гајле за никого. Го користи Џем, па уште и превртува очи не ја сакале неговите. Па нормално, кој сака курва која бега со зетот? Плус тие се семејство кое тоне и е далеку посиромашно од она на Џем. Семејството на Џем е богато, угледно, но скромно според мене. Мајката на Џем не и кажа ништо лошо на Хајрие, туку фино и објасни дека веќе тие двајца не можат да имаат нормален однос, и затоа Неџла да не се вртка околу Џем. Хајрие па се радува што Неџла пак ќе се тупне кај Џем, вака или така. Битно е да дојдат до пари.

Точно е дека Шефкет, пропадна поради семејството. Ги снабдуваше со храна, плаќаше сметки. Тој требаше да пресече, да не дава пари за потребите на неговите сестри. Доволно беа возрасни да работат. И со пола работно време да работеа и да студираа, ќе имаа барем за себе, не мораше да трчаат по некој како Огус или да се на грб на брат им. Му ветија на Али Риза дека ќе му помогнат, но сега ќе го извисат. Ќерките се неспособни. Нормално дека Јаман не треба да им помогне. Дури и да му помогнала Фехунде за земање кредити, сепак тој во неколку наврати им помогна. Друго Шефкет, кога се вработи како банкар, Хајрие рече дека платата ќе му биде 1.200 лири, а Лејла на Јаман му бара 38.000 лири. Како би му ги вратила? Ќе работи со години за без пари? Плус тој ја прими оти ја сожалува не дека таа е некоја способна и работлива. Откако не и даде пари веднаш му рече дека ќе излезе од работа.

На tinka-mace и Hoping им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    Фикрет претера со тоа дека нема да се врати кај Таксин. Буквално ќе испадне како да му ги дрпнаа парите и сега не се враќа.

8. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Што бараше Јаман на регистрацијата на Неџла и Џем никако не може да ми стане јасно. :D Директор е на сестра и која ја одби за пари, поранешен партнер на мажот на сестра и кој го измами, украде и жена му остана бремена од него и поранешен пријател е на брат и снаа и, брат и кој го украде. :D

На tinka-mace, m.i.g и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    5.505
    Јаман е во право што ги одби, на глава му се скачија со сите нивни проблеми и илјадапати им помогна. Адвокат за разводот на Лејла, адвокат за Ферхунде, адвокат за Шефќет, се бесплатно. На Ферхунде и позајмуваше пари, Лејла ја вработи и што уште не. Онаа Хајрие квакнала на кауч и чека другите да домкнат пари за да се плати долгот. Самата, пак не мрда со прст, па уште го критикува Јаман зошто не им дал, како тој да им должи. Само офка, лелека и кука, пример како не треба.
    Фикрет претерува, едно две, дома кај незините. Има семејство, сопруг, ама на секој проблем кај нејзините оди и не знам што фајде од сето тоа кога и не прави кој знае што.
    Џем е како измислен. Симпатичен, стасит, образован, културен, за Неџла премија. Има свој став, не е поводлив пред неговите, се бори и застанува зад своето.Ни тој, ни неговите ниту еднаш не фо издискриминираа семејството на Неџла зошто ете имаат проблеми и се финансиски понемоќни. Хајрие нема право да се лути на госпоѓа Сузан, по тој срам што Неџла им го приреди, не знам што очекува. Ги разбирам родителите на Џем, им беше причинета огромна навреда и штета, а Неџла уште долго ќе си го влече Огуз зад себе, уште ако се земе предвид дека се работи за насилник и криминалец, оправдан е нивниот страв.

На Принцезичка1, christinnn, Glowy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    Јас и се чудам на Хајрие кога вели дека Сузан го кревалa носот, не сакала да зборува, немала образ. Тие се богати, но скромни и чесни. Ниту еднаш не ги потценија затоа што немаат пари, туку затоа што Неџла избега со зетот, нив тоа им пречи и немаат доверба. Џем за мене е мутав. И самиот се плаши дека Огус ќе и додева на Неџла, а тоа го прави од несигурност, знае дека него би го оставила пак за Џем.

Последна измена: 7 мај 2021
    На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    Ова е мојата омилена серија, за сва времена. Поврзана со некои моменти од мојот живот кои се случуваа додека за прв пат се даваше кај нас. Тажни моменти;(
    Често се случува да се навратам на минатото и да си поплачам :( Во срцето ми е, а бе жива среќна бев кога рекоа ќе се емитува на алфа. Секое утро во 10 час сум нацртана да ја гледам.
    Како врват епизодите, се потешка е за гледање, смртта на Џем воопшто не му требала на режисерот, тажно е стварно. Сега, вториот пат додека ја гледам ова ми е болната точка. И оние епизодите кога нема да живеат во куќата не ги свиѓам, некако, не е тоа тоа.
    Освен смртта на Џем, втората најголема глупост во серијата е тоа што Лејла ќе биде повторно со Огуз :x
    Инаку, сега ја гледам 10 години постара и многу работи поинаку ги сфаќам. Според мене, најголемото зло за фамилијата потекна од Шефкет, ја знаеше Ферхунде каква е. Не зборувам за разведена, туку ја осети дека прави сплетки и интриги и само "доста Ферхунде", само тоа знаеше.
    Второ Лејла и Неџла немаше да дојдат до онаа ситуација ако не беа неизживеани, а не тие не смееа да мрднат настрана и прва прилика глупост се прави.
    Ќе запрам пред да почнам да звучам како баба ми, таа муабет си прави со нив додека гледа :tmi:

На ivani30, Amellie13, Принцезичка1 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    Мислите дека Ѓулшен намерно сака да и забие нож во грб на Фехунде или само така се поклопи? Убаво и кажа се во лице, а и не знам зошто Ѓулшен се дружи со неа, ја трпи и и помага.

13. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Ама колку е згоден оној Џем ,само заради него гледам Кога Лисјата Паѓаат

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    И Неџла е преубава, ептен се убави заедно и пак ќе речам штета што таков крај имаше нивната приказна.
    А после лисјата, Џем не го имам гледано во други серии :wasntme:

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    Во Забрането јаболко го глумеше Синан Сајги, љубовникот на Ендер и човекот кој се ожени со Зехра. Но, тука беше посериозен, постар за разлика од тоа кога го глумел Џем.

На Принцезичка1, tinka-mace и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    Жими се никогааааш немаше да се сетам,
    а ја гледав првата сезона од таа серија. И ако не ми кажеше сега, пак немаше да знам :o

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.795
    Допаѓања:
    13.360
    Ни јас. Ни на крај памет дека е тој Џем.

18. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Има играно во повеќе улоги,низ турските серии,ама сите улоги му се како негативец освен оваа со Џем.

19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.839
    Допаѓања:
    12.395
    Во Забрането јаболко е доста постар. Можеби затоа не си забележала, овде е баш млад.

20. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.212
    Јас па во оваа серија не најдов машки лик што ми е симпатичен. :rofl: Неџла да побараше некој позгоден и поотракан богаташ од смотаниот Џем, можеби немаше да избега со Огуз. Ама избрза, се исплаши да не нема друга шанса во животот.

Мн се наивни децата на Али Риза, Неџла му подава рака на Огуз како некое дете. Тој сигурно се подбиваше.

На Glowy и Tanjamm им се допаѓа ова.