1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога лисјата паѓаат (Yaprak Dökümü) [А1]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 31 август 2010.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Што се деси денеска не стигнав да гледам

2. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Сега испадна дека Али Риза и Фикрет биле во право што беа против врската со Огуз и што се откажаа од Лејла. Беше чудно како може татко и да не и простува оти сепак и е татко ама на крај се испостави бил во право.
    Лејла колку расипана испадна, ја нема веќе онаа несреќна девојка од почетокот, онаа која беше со намалена самодоверба. Многу е злобна без никакви чувства. Толку е злобна што и забрани на сестра и да го посетува татко и. Бранејќи го Огуз направи нечовек од себе. Заслужува се најлошо.

На @ceci11, marchi-cool, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.011
    https://www.google.com/url?sa=t&sou...kQFnoECBMQAQ&usg=AOvVaw2RRtN6uTv9FgerK1JnmzEa. Оваа жена иста како во филмот бре,прво го презеде Огуз на сестра и ,а сега и во приватниот живот со свекорот?И дали некој знае зошто Фикрет раскажува за животот на семејството во серијата,имаше многу гласини дека од затвор раскажувала,од лудница ...

4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.211
    Wikipedia za svekorot Kemal Sunal veli deka pochinal vo 2000 god, a ovie se zedoa vo 2011 taka shto, nishto ne mi e jasno, so mrtovec li se muvala :D Mozhe nekoj si igral majtap so lazhni vesti ili samo ja klevetat tipkata.

На S.W.A.G, marchi-cool, Baby Girl 3 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.301
    Допаѓања:
    19.593
    Е како и го плесна Емир на Неџла алал да му е. Туку Рејхан и Мирхат да не бидат заедно на крај?

На Baby Girl 3 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    278
    Џеврие одамна сакаше да ги спои Рејхан и Митхат, така што ќе и се исполни желбата и тие ќе бидат заедно.

На Tanjamm, VDT2906 и hermosa им се допаѓа ова.
  7. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Рејхан и Митхат се "најдоа" затоа што и двајцата се добри. :) Баш си одговараат карактерно.
    Хајрие како се исплаши кога разбра дека го нема Огуз :rofl:. Што ли очекувала од таков "човек".

На marchi-cool, Tanjamm, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    а кај е кафанџијата?

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.836
    Уште 3 недели би требало да трае, чисто информативно. xD

10. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.211
    Што и е на оваа Неџла бе, што и пречи нејзе Митхат? Човекот реално не требаше ни да ги погледне после се, но тој ги цени и не ги заборава. Сака да има пријатели и нив ги одбра, ништо лошо не прави. Кога Шефкет работеше за него, таа не го ни познаваше, а даваше лоши коментари, секако го нарекуваше. Одвратно се однесува, од пубертет не е излезена со паметот :puke: Сега маж и не ја есапи и начека прилика повторно да се вовлекува кај нејзините за да има со кого да прави муабет. Мене она ми е најнегативен лик во серијата.

А таа сценаристката изгледа има нешто против убави жени штом вака го искасапила ликот на Неџла. :^)

На S.W.A.G, Tanjamm, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.211
    Хајрие е многу смешна. "Синко" брзо стана "скапано куче" :rofl: Епа и се расипа одморот, таа мислеше ќе ужива во хотелските удобности.

Бтв требаше Џеврие да ја поврзат со ликовите во Истанбул. Тахсин и Фикрет ми се досадни, со нив нејзиниот потенцијал е неискажан. :rofl:

На темјанушка, Tanjamm, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Ако добро памтам прво беше синко, па ѓубре, па пак синко и на крај скапано куче. :rofl:

Тахсин колку подмолен |( Не сакаше Ајше да ја врати во Истанбул, демек имал многу работа, а можеше дури до Трабзон да отиде за баба му, што е многу далеку. Ама тоа го направи само за корист, мислејќи дека со таа постапка ќе му се смири Фикрет. Епа се излажал. :wasntme:

На Tanjamm и Аргентина * им се допаѓа ова.
  13. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    186
    Nedzla izgleda samo sebesi se saka , Ali se trudese da go zadrzi brakot eve pokloni , prsten , cvekje a taa nisto najdobro kje bide za nejze da ostane sama bidejkji ne znae da saka samo gji povreduva lugjeto sto ja sakaat.

На hermosa, Tanjamm и Аргентина * им се допаѓа ова.
  14. Baby Girl 3

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    278
    Неџла единствен човек кого го сакаше, беше криминалецот Огус. Поради него сакаше да побегне во Германија, напуштајќи го Џем и бегајќи од целото свое семејство. Со сестра и Лејла, освен Огус, на ниту еден друг маж не сакаа да му дадат шанса (во ниту еден не беа заљубени како во Огус), иако Лејла од почетокот кога дојде во Истанбул се плеткаше со погрешни луѓе и на крајот и попуштија нервите. Разликата меѓу нив двете е во тоа што Неџла е опасна материјалистка, а Лејла е слаб карактер, лесно се разочарува и паѓа во депресија. Заедничка особина им е слепата вљубеност во Огус, која од нив две направи лути ривалки, непријателки и сопернички кои заборавија дека се сестри.

На marchi-cool, Tanjamm и stilas7 им се допаѓа ова.
  15. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Ни Огуз не го сакаше. И беше интересен оти и беше забранет и имаше пари. Да го сакаше немаше туку така да му раскине и да и рече на Лејла слободно иди со него.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.211
    Многу малку љубов има во тој триаголник помеѓу сестрите и Огуз.

Неџла неколку пати го откачи Огуз и не и беше гајле, секогаш му се враќаше за инает од сестра и. Си ја имаат таа сестринска љубомора во семејството, и малоно Ајше се траскаше за Џем, а пак Фикрет на почетокот не ги поднесуваше Лејла и Неџла, ниту тие неа.

Ни Лејла не го сака Огуз нешто посебно, го замрази кога го фати со Џејда и го изгуби бебето, ама од дома ја натераа да се омажи, после ја купи нејзината наклонетост со пари и подароци за таа да не зборува за аферата со Џејда. Он мислеше дека Лејла е со него од корист и се стрча по поубавата Неџла, а таа е уште покористољубива. Иначе Лејла има повеќе совест и далеку повеќе осет од Неџла и он тоа го касно го сфати, а единствено битно му беше да се плетка со ќерка на Али Риза за да му биде дел од семејството и да го нервира оти го потсеќа на неговиот татко.

На hermosa, Tanjamm, Hoping и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
    Mитат се труди да го орасположи Али Риза, а Неџла превртува со очи. Неџла е најлоша од децава на Али Риза. Лејла и Шефкет не се толку лоши, колку што се мутави.

На VDT2906, Baby Girl 3 и @ceci11 им се допаѓа ова.
  18. Baby Girl 3

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    278
    Џеврие е врв на дволичност. Купува злато за Аху, бебето на Лејла, само за да им се врати слугинката Фикрет. Денис се чувствува преморено од сите обврски што мора да ги извршува, трчајќи по семејството, а како дополнителна обврска мора да се грижи за Умут и затоа сака да најде спас во некој интернат. Но, Али Риза со самото тоа што не и дозволуваше на Фикрет да работи (едвај го измоли да продава ракотворби), ја натера да раскине веридба и со Хајрие ја претворија во бебиситерка на Ајше и ја запечатија судбината. Без школо и без работа, само може да слугува кај Таксим за парче леб, кров над глава и куп понижувања што ги трпеше. Лејла има психички проблеми, кои се манифестираат само кога не е со криминалецот Огус и не ужива во неговите валкани пари. Не можеше да се запише на факс, ама не сакаше ни да работи. Неџла, стана богата и дипломира благодарение на Џем, ама очигледно освен себе си друг не може да сака и затоа на крај ќе остане сама со бебе во стомакот. Реално сите три се производ на погрешното воспитание на родителите (иако Али Риза си мислеше дека е супер татко), а Хајрие реагира само на зетовци со пари. Шефкет е причина за пропаст на целото семејство, оти како на машко дете се му беше дозволено. А Ајше мала е, ама толку и се одразуваат семејните проблеми што нема ни другарка, ни свој детски живот, таа е осудена да живее со проблемите на Текини.

На cresa-jagoda, Glowy, Kasiopaja221 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    919
    Лејла никогаш не го сакаше Огуз. Тоа нејзиното е болест, не љубов. Од љубомора и завист спрема сестра и Неџла.
    Неџла положи приемен испит, Лејла 2 години полагаше, не положи.
    Неџла се запиша на факултет и дипломираше. Лејла не успеа ни да се запише.
    Неџла работи и изгради некаква кариера (како ја изгради сега тоа не е важно :D). Лејла успеа само кај Јаман да се вработи како секретарка дека и се сожали ама и од таму леташе. И едно време што работеше во туристичка агенција ама и таму успеа да се избламира.
    Неџла и покрај сите срања што ги направи Џем ја зема за жена. Умре Џем она одма си најде замена, брзо се омажи (тоа што им е несреќен бракот исто не е важно во поглед на тоа како Лејла ги гледа работите).
    Огуз прво не сакаше ни да се ожени со Лејла, па кога се ожени не ја ни погледнуваше, ја изневери со жената на партнерот и направи дете и згора на се избега со сестра и. После години кога конечно Огуз сакаше да е со Лејла она од љубоморна и болна завист пак со него.
    И затоа сега повторува цело време едно исто дека не успеала.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
    Али Риза мисли дека е совршен татко и дека е многу чесен, а всушност самиот е крив затоа што се најде во таква ситуација. Фикрет е поинтелигентна од Лејла, ама Али Риза ја направи слугинка. Сите дома ја третираа како да таа мора да им готви, да оди да купува храна, да чисти, пегла и да се грижи за Ајше. Лејла е тотално без капацитет. Јаман ја прими од сожалување, оти знаеше дека немаат пари, и плус Ферхунде го молеше да ја вработи Лејла. Неџла е интелигентна, ама и таа немаше да успее, да не и беше Џем, оти не се успева така лесно. Шефкет е тотален слабак. Али Риза го тераше Шефкет штом почна да заработува да делат трошоци дома, што е нефер. Практично Шефкет покриваше трошоци за сестрите. Се сеќавам еднаш ја праша Ајше колку пари ќе и требаат за да се запише на играорна во школо. Али Риза е во старт неодговорен оти направил куп деца, Ајше ја направил по старост, и ја тупнал да ја чува дада и Фикрет и да бато Шефкет да и подмирува трошоци. Фикрет требаше многу одамна да се тргне од сите тие паразити и неблагодарници.

На cresa-jagoda, Dandra и Baby Girl 3 им се допаѓа ова.